5 Duurzame Vakantie Tips!

Leestijd: 2 minuten

De zomervakantie komt nu écht in zicht. Al een reis geboekt of wordt het een Last-Minute reis? Hoe dan ook, je kunt vast wel wat duurzame vakantie tips gebruiken voor jouw aanstaande reis. In deze blog lees je alles over tips voor voor, tijdens en na jouw duurzame reis deze zomer!

Duurzame vakantie tip 1; Minder luxe!

Hoe luxer jouw vakantieverblijf, activiteiten, energieverbruik en algemene voorzieningen, hoe hoger de klimaatbelasting uitvalt. Dus hoe luxer jij tijdens jouw vakantie verblijft, hoe groter de klimaatgevolgen zullen zijn. Kies er bijvoorbeeld voor om in een tent te verblijven in plaats van een hotel, dit scheelt enorm in hoeverre jij zorgt voor klimaatimpact. Voor meer informatie over duurzame vakantieverblijven verwijs ik naar de blogs over duurzame accommodaties.

Duurzame vakantie tip 2; Klimaatvriendelijk vervoer!

Kies een bestemming die goed bereikbaar is met zuinige vervoersmiddelen. Denk hierbij aan de trein, bus of touringcar. Kies je er toch voor om met de auto op reis te gaan, probeer er dan voor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen in de auto zitten. Ook is het aan te raden om met een zuinige auto te gaan, waarvan de bandenspanning juist is. Voor meer informatie over duurzaam vakantievervoer verwijs ik naar de blogs over duurzaam vakantievervoer.

Duurzame vakantie tip 3; Compenseer je uitstoot!

Je kunt jouw Co2-uitstoot compenseren. De prijs voor het compenseren van je reis is vaak slechts een aantal tientjes. Dit komt dan bovenop jouw reguliere reissom. Dit kun je regelen via de reisorganisatie, bij de boeking, of bij de vliegmaatschappij. Door worden er broeikassen in de lucht uitgestoten, wat zorgt voor extra broeikaseffect. Er zijn dus mogelijkheden om jouw Co2-uitstoot te compenseren, bijvoorbeeld via deze website.

Duurzame vakantie tip 4; Kies een duurzame bestemming!

Er zijn bestemmingen die zich meer richten op duurzaamheid dan de ander. Dit doen ze bijvoorbeeld door gebruik te maken van groene energie, het goed reguleren van watergebruik of waar wandelen (zie deze duurzame wandelschoenen), fietsen of kamperen de standaard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Tulum (Mexico), de Azoren, of verschillende plaatsen in Costa Rica. Het is aan te raden om vóór je reis hier goed onderzoek naar te doen. Bekijk hier de andere opties voor duurzame vakantiebestemmingen. Bezoek je liever een stad? Bekijk de opties voor een duurzame citytrip hier.

Duurzame vakantie tip 5; Eet lokale gerechten!

Lokale gerechten worden bereid met producten uit de regio. Dit houdt in dat de ingrediënten een veel kortere reis hebben afgelegd om op jouw bord te komen dan dat dat het geval is bij een Big Mac, een KFC Bucket of gerechten van andere wereldwijd bekende ketens. Dit is natuurlijk goed voor het milieu. Liever zelf koken? maak gebruik van duurzaam keukengerei! Daarnaast is het veel leuker om lokale gerechten te eten, omdat je zo écht kennis maakt met de lokale cultuur. Schakel hiervoor eventueel locals in, die kunnen je hiermee helpen.

Kortom, er zijn genoeg manieren om jouw reis duurzaam te maken of jouw duurzame reis nóg duurzamer te maken. Denk vooral niet te groot, de kleine dingen kunnen al het verschil maken. Veel succes en vooral veel plezier tijdens jouw volgende duurzame reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn