Top 6: Beste noodradio 2024 [écht getest]

Wil jij een goede noodradio kopen, maar weet je niet goed welke radio het beste is voor jou? Wij hebben de afgelopen maanden een groot aantal noodradio’s getest en willen wij jou met onze toplijst wat inspiratie geven om de beste noodradio te kunnen kopen. Lees je mee?

6 Beste noodradio’s

beste noodradio sten en wietse

Op zoek naar een noodradio met de beste prijskwaliteit-verhouding? Deze noodradio is zeker het overwegen waard. De noodradio wordt namelijk zelfs door het internationale rode kruis en afdelingen van de VN gebruikt!

Wij vinden de robuustheid, geluidskwaliteit en het signaal, zeker voor de prijs, boven verwachting goed: een stuk beter dan veel (een stuk duurdere) andere noodradio’s.

Daarnaast heeft de noodradio erg veel handige extra’s. Zo zit er een handige S.O.S. licht- en geluidsfunctie en felle zaklamp in de radio en kan je je telefoon opladen door de powerbank die werkt op zonne-energie.

Wat ons betreft dan ook genoeg redenen om deze goede noodradio te bekijken :D!

beste noodradio

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:03
zwarte noodradio unlimited products

Voordelen

 • Handige S.O.S. noodsignaal functie
 • Inclusief felle zaklamp
 • Inclusief powerbank
 • Inclusief kaart met frequenties van rampzenders
 • Compact (ongeveer een blikje frisdrank)

Nadelen

 • Geen
Belangrijkste specificaties
MerkUnlimited Products
PowerbankfunctieJa
ZaklampfunctieJa
Gewicht360 gram
OntvangstAM radio en FM radio
IP-certificering (waterdichtheid)IPX5
Garantie1 jaar

Wil je graag een goedkope, maar toch goede noodradio? Wat ons betreft is deze noodradio een goed optie, wat ook wel blijkt uit de ruim 60 positieve reviews op Bol 😀 .

Deze noodradio heeft, in tegenstelling tot veel andere noodradio’s in deze prijsklasse, een redelijk goed, stabiel signaal en is van prima kwaliteit.

Je kan deze noodradio op drie manieren opladen: met zonne-energie, zelf opwinden of met de meegeleverde USB-kabel. Verder heeft deze noodradio hele handige functies voor noodsituaties, zoals een SOS alarm, een felle zaklamp en een powerbank.

Wil je een noodradio, maar wil je niet al te veel betalen? Dan is dit dan ook een serieuze optie om te overwegen.

beste noodradio

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:03
zwarte en rode noodradio sky

Voordelen

 • Mooi compact (ongeveer een frisdrankblikje)
 • Gemakkelijk in gebruik
 • SOS alarm
 • Handige zaklamp
 • Op drie manieren op te laden

Nadelen

 • Geen fabrieksgarantie
 • Minder waterdicht dan andere noodradio’s
Belangrijkste specificaties
MerkSKY
PowerbankfunctieJa
ZaklampfunctieJa
Gewicht400 gram
OntvangstAM radio en FM radio
IP-certificering (waterdichtheid)IPX3
GarantieGeen

Ben jij op zoek naar een goede DAB+ noodradio? Wij zijn heel tevreden over deze DAB+ noodradio, die wij dan ook iedere vakantie meenemen 😀 .

De prijs-kwaliteit van deze noodradio is wat ons betreft écht super! Het is dan ook niet gek dat deze noodradio wordt gebruikt door het internationale rode kruis en afdelingen van de VN.

De geluidskwaliteit is het beste van alle noodradio’s die wij hebben geprobeerd en heeft goed en stabiel ontvangst. Daarnaast is hij mooi compact en lichtgewicht, maar tóch erg robuust en waterafstotend (IPX5).

Verder werken de extra’s, zoals de ingebouwde zaklamp en powerbank erg goed, wat ons ruimte bespaart. We hoeven nu op reis namelijk geen extra zaklamp of powerbanks meer mee.

beste noodradio

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:03
DAB+ noodradio unlimited products

Voordelen

 • Stabiel signaal
 • Erg goede geluidskwaliteit
 • Lichtgewicht en compact
 • Robuust
 • Goede zaklamp en powerbank

Nadelen

 • Relatief hoge aanschafprijs
 • Zonnepaneel niet op graden in te stellen
Belangrijkste specificaties
MerkUnlimited Products
PowerbankfunctieJa
ZaklampfunctieJa
SOS sirene?Ja
OntvangstDAB+, FM
IP-certificering (waterdichtheid)IPX5
LCD scherm?Ja

Deze noodradio van het grote radiomerk Sangean is wat ons betreft super voor de mensen die de beste kwaliteit calamiteiten radio zoeken!

De geluidskwaliteit en signaal van deze noodradio is erg goed, hij voelt super kwalitatief en robuust aan én de radio is het meest waterdicht van de geteste radio’s (IPX55). Dit maakt dan ook dat de radio erg veel avontuurlijke reizen mee kan gaan!

Verder heeft hij erg handige, goed werkende extra’s zoals een ingebouwde zaklamp en powerbank.

Ben je van plan om je noodradio vaak op avontuur mee te nemen? Dan is deze goede noodradio dan ook zeker het overwegen waard 😀 .

Beste kwaliteit noodradio

Verkrijgbaar bij

bol.com (€148,00)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:01
zwarte sangean noodradio

Voordelen

 • Erg hoge kwaliteit
 • Erg robuust
 • Handige extra’s
 • Goed signaal

Nadelen

 • Geen SOS-alarm
 • Hoogste aanschafprijs uit de test
Belangrijkste specificaties
MerkSangean
PowerbankfunctieJa
ZaklampfunctieJa
SOS sirene?Nee
OntvangstDAB+, FM
IP-certificering (waterdichtheid)IPX55
Garantie2 jaar

Ben jij op zoek naar een goede noodradio op batterijen? Wij vonden deze noodradio erg goed!

Deze goede noodradio is mooi compact en licht en kan dus makkelijk mee in bijvoorbeeld je rugzak. Echter ontbreekt het, ondanks het compacte formaat en het lichte gewicht, niet aan kwaliteit.

De geluidskwaliteit van deze noodradio is bijvoorbeeld een stuk beter dan veel andere door ons geteste noodradio’s. Daarnaast was de noodradio, ondanks dat we hem een keer per ongeluk goed lieten vallen, nog als nieuw!

Je kan de radio gebruiken met: FM en AM en je kan de AA-batterijen gemakkelijk verwisselen, waardoor je niet zomaar zonder stroom zit en je dus bijvoorbeeld naar nieuwsupdates kan luisteren.

Draagbare noodradio op batterijen

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:01
draagbare noodradio geel

Voordelen

 • Erg goed DAB signaal
 • Makkelijk te bedienen (duidelijke knoppen)
 • Inclusief SOS sirene
 • Inclusief handzwengel
 • Met AA-batterijen
 • Kan tegen een stootje

Nadelen

 • Antenne moet uitgetrokken worden voor ontvangst
Belangrijkste specificaties
MerkMerkloos
PowerbankfunctieJa
ZaklampfunctieJa
Gewicht350 gram
OntvangstAM radio en FM radio
IP-certificering (waterdichtheid)IPX3
GarantieGeen

Ben je op zoek naar een noodradio van de beste kwaliteit? Deze noodradio van NoodNieuws is erg populair! En dat is wat ons betreft niet zonder radio…

Deze noodradio is een erg goede metgezel voor je outdoor avonturen, aangezien het een radio, opwindbaar zaklamp en powerbank op zonne-energie in één is.

Eerst de radio… Volgens de verkoper kan je met een volle batterij 8 uur lang radio luisteren, naar AM-radiofrequenties en FM-radiofrequenties. Dit met een duidelijke en stabiele radio-ontvangst dankzij de uittrekbare antenne.

Dan de powerbank! Deze maakt de noodradio erg goed! De powerbank laadt je telefoon een stuk langer op dan de meeste andere noodradio’s.

Verder is deze goede noodradio erg gemakkelijk te gebruiken én heeft hij handige extra’s. Een goed voorbeeld hiervan is de reflecterende strips, waardoor je in een noodgeval beter zichtbaar bent.

Is dit de beste noodradio voor jou?

Raddy noodradio

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:03

Voordelen

 • Inclusief sterke powerbank
 • Mooi felle zaklamp
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Reflecterende strips voor betere zichtbaarheid in noodgeval

Nadelen

 • Geen nadelen
Belangrijkste specificaties
MerkNoodNieuws
PowerbankfunctieJa
ZaklampfunctieJa
Gewicht< 500 gram
OntvangstDAB+ en FM radio
IP-certificering (waterdichtheid)IP59
Garantie1 jaar
beste noodradio

Maak je outdoor uitrusting compleet

Wil je je goed voorbereiden op je outdooravontuur? Dan moet je natuurlijk de juiste gear meenemen!

Gelukkig hebben we veel vergelijkingen geschreven met de beste outdoor gear 😉 (ze zijn zeker het lezen waard). Mocht je nog op zoek zijn naar specifieke gear, lees dan zeker een of meerdere van deze productvergelijkingen:

Waar op letten bij aankoop nood radio

Het kiezen van de juiste noodradio is belangrijk voor mocht je in een noodsituatie belanden. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het kopen van de beste noodradio die aan jouw behoeften voldoet.

 1. Stroombronnen en Batterijduur: Een van de belangrijkste kenmerken van een goede noodradio is de veelzijdigheid van stroombronnen. Zoek naar modellen die werken op zowel batterijen als netstroom en die mogelijkheden bieden voor oplaadbare batterijen. Controleer ook de batterijduur, want in noodsituaties kan een langdurige werking cruciaal zijn.
 2. Diverse Ontvangstmogelijkheden: Een goede noodradio moet verschillende ontvangstopties hebben, waaronder AM- en FM-radio, maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om NOAA-weerradiofrequenties te ontvangen. Deze frequenties zorgen voor real-time weersinformatie en noodmeldingen, wat van vitaal belang is tijdens noodsituaties.
 3. Handmatige Opwindfunctie: Overweeg een noodradio met een handmatige opwindfunctie. Hiermee kun je de radio handmatig opladen door aan een slinger te draaien. Dit kan van onschatbare waarde zijn als de reguliere stroombronnen niet beschikbaar zijn.
 4. Ingebouwde Zaklamp en Noodverlichting: Veel noodradio’s zijn uitgerust met ingebouwde zaklampen en noodverlichting. Dit kan handig zijn bij stroomuitval of als je je in het donker moet verplaatsen tijdens een noodsituatie.
 5. Robuustheid en Waterbestendigheid: Aangezien noodsituaties vaak gepaard gaan met ongunstige weersomstandigheden, is het belangrijk dat de noodradio robuust en waterbestendig is. Kies een model dat bestand is tegen stof, water of schokken, zodat het betrouwbaar blijft in diverse omstandigheden.
 6. Draagbaarheid en Compactheid: Een goede noodradio moet draagbaar en compact zijn. Dit maakt het gemakkelijk om de radio mee te nemen, of je nu thuis, onderweg of in een noodsituatie bent.
 7. Extra Functies: Overweeg extra functies zoals een USB-oplaadpoort voor het opladen van mobiele apparaten, een ingebouwde thermometer of een klok. Hoewel deze niet noodzakelijk zijn, kunnen ze de functionaliteit van de radio vergroten.
noodradio

Waarom nood radio kopen

Als avonturier kun je onverwachts in noodsituaties terecht komen, waar noodradio erg handig kunnen zijn. Maar waarom zijn goede noodradio’s nu precies handig? Laten we hier dieper op in gaan :D.

 1. Real-time Informatie bij Weersomstandigheden: Een van de voornaamste redenen om een noodradio te kopen is om in real-time informatie te ontvangen over weersomstandigheden en noodwaarschuwingen. Noodradiosystemen, zoals NOAA-weerradio’s, bieden directe updates over naderende stormen, tornado’s of andere potentieel gevaarlijke weersomstandigheden, waardoor je tijdig kunt handelen en jezelf kunt beschermen.
 2. Onafhankelijke Stroombronnen: Noodradio’s zijn ontworpen met diverse stroombronnen, waaronder zonnepanelen, batterijen, netstroom en handmatige opwindfuncties. Hierdoor blijft de radio operationeel, zelfs als reguliere stroombronnen uitvallen. Deze onafhankelijkheid is cruciaal tijdens stroomuitval in noodsituaties.
 3. Communicatie in onbewoonde gebieden: In noodsituaties kunnen traditionele communicatiemiddelen falen. Een noodradio biedt een betrouwbare vorm van communicatie, zelfs in afgelegen of geïsoleerde gebieden. Hierdoor blijf je op de hoogte van de situatie en kun je contact houden met hulpdiensten of familieleden.
 4. Essentieel voor Noodvoorbereiding: Een noodradio is een essentieel onderdeel van elke noodvoorbereiding. Of het nu gaat om natuurrampen, stroomuitval of andere noodsituaties, het hebben van een goed functionerende radio stelt je in staat snel en effectief te reageren op veranderende omstandigheden.
 5. Multifunctionaliteit en Extra Functies: Veel noodradio’s bieden extra functies zoals ingebouwde zaklampen, noodverlichting, USB-oplaadpoorten en zelfs thermometers. Deze functies vergroten de veelzijdigheid van de radio en kunnen waardevol zijn in verschillende noodsituaties.
 6. Een Investering in Gemoedsrust: Het kopen van een noodradio is ook een investering in gemoedsrust. Wetende dat je bent voorbereid op noodsituaties en altijd toegang hebt tot actuele informatie, vermindert stress en angst in onzekere omstandigheden.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.