Beste duikbril 2023 – Top drie [Vergelijking]

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Ga je binnenkort op vakantie, of heb je om een andere reden snel de beste duikbril nodig? Geen probleem! Wij helpen jou met deze vergelijking naar de beste duikbril voor jou!

Wat mag je verwachten van deze blog?

 • Top drie beste duikbrillen met de beste prijs kwaliteit verhouding.
 • Beste professionelere snorkelbril.
 • Waar moet je op letten bij het kopen van een duikbril?
 • Hoe voorkom je dat je duikbril beslaat?

3 Beste duikbrillen

Eerst zullen we, om het overzichtelijk te houden de top 3 beste duikbrillen voor je opsommen. Om je voldoende informatie te kunnen geven zullen we vervolgens diepgaander ingaan op iedere duikbril. Zo weet jij na het lezen van deze blog wat de voordelen zijn van ieder snorkelsetje en welke onderwaterbril voor jou het geschiktst is om het water te verkennen!

Dit zijn de best geteste duikbrillen voor zoet en zout water:

 1. Full Face Snorkelmasker
 2. Surf Rider Masker
 3. SportX Adult Snorkelset Pro

1. Full Face Snorkelmasker

Wij waren eerst sceptisch over hoe een duikbril die over je hele gezicht valt zou zijn, maar wat is deze duikbril goed zeg! Zeker voor de prijs hoef je het niet te laten! Wij konden er namelijk al een bemachtigen voor maar rond de €25.

Het fijne aan deze duikbril is dat je nog veel meer meekrijgt van alles wat er rondom je gebeurt terwijl je door de zee aan het dobberen bent. De bril heeft een perfecte pasvorm en er komt geen water in je snorkel terwijl je aan het snorkellen bent, ook wel zo fijn ;).

Wat wij ook gemerkt hebben is dat de duikbril niet zomaar uitdroogt wanneer je de snorkelbril geregeld gebruikt,. Dit is prettig, aangezien er dus niet zomaar scheuren in de bril ontstaan, wat bij veel andere duikbrillen wel gebeurt, zeker in deze prijsklasse! Dit betekent dan ook dat je de duikbril opnieuw kan gebruiken tijdens een volgend zwemavontuur, bijvoorbeeld een jaar nadat je de bril al eerder hebt gebruikt. Wel raden we je uiteraard aan de snorkelbril even goed af te spoelen nadat je hem hebt gebruikt, zeker als je in de zee bent geweest.

Ohja!… deze snorkel-musthave heeft ook nog een super leuk extraatje. Er zit namelijk een er zit namelijk een camerabevestiging op de snorkelbril, wat betekent dat je de avonturen die je onder water hebt beleefd nog eens kan herbeleven na je vakantie!

Wij zijn niet de enige die erg enthousiast zijn over deze duikbril. Op het internet hebben wij namelijk ook van veel reisfanatiekelingen gelezen dat ze positief verrast zijn over deze fantastische duikbril! Deze bril is dan ook een must-have wanneer je een zee-avontuur plant.

Wij hebben in ieder geval geen spijt van de koop en gebruiken hem nog steeds voor iedere onderwater-avontuur

full-face-snorkelmasker

Voordelen:

 • Zit ruim over het gezicht.
 • Camerabevestiging
 • Sluit goed af.
 • Neus gaat geen pijn doen na lang dragen.
 • Rubber droogt niet zomaar uit.
 • Handig in gebruik.
 • Je ziet veel meer vergeleken met ´traditionele duikbrillen´.
 • Je kunt je snorkel niet kwijt raken, aangezien hij vast zit.

Nadelen:

 • Wat moeilijker schoonmaken na gebruik.
 • Met een baard sluit het masker minder goed aan.
 • Je kunt NIET diep onder water met het masker

2. Surf Rider Masker

Deze duikbril heeft echt een super goede prijs-kwaliteitverhouding. Ben je op zoek naar een super goede, no-nonsense duikbril zonder te veel ´onnodige dingen´? Dan is deze duikbril het kopen zeker waard.

De duikbril is gemaakt van erg goede kwaliteits materialen, waardoor je zeker weet dat je kan duiken zonder dat er water de bril in lekt. Wat daarnaast ook nog eens erg prettig is aan deze bril is de verstelbaarheid van de bril. Je kunt de band van de duikbril namelijk erg goed verstellen zodat hij niet te strak, maar ook niet te los zit. Dat de band van de onderwaterbril zo verstelbaar is houdt daarnaast in dat veel (wat grotere) kinderen de onderwaterbril ook prima kunnen dragen.

Het enige ´nadeel´ aan de bril is dat er geen snorkel bij wordt geleverd. Wil je graag snorkellen in de zee? Dan is het verstandig om een andere bril te overwegen.

surf-rider-master-duikbril

Voordelen:

 • Goede kwaliteit.
 • Sluit goed af.
 • Band erg goed in groote te veranderen.
 • Licht in gewicht.

Nadelen:

 • Heeft geen snorkel.

3. SportX Adult Snorkelset Pro

Ben je opzoek naar een duikbril die zijn werk perfect doet en waar je ook nog een s mee kan snorkellen? Dan is deze duikbril met snorkel het kopen waard! Deze duikbril kun je los als duikbril gebruiken, maar ook als snorkelbril. Voor het snorkellen maak je de snorkel gemakkelijk vast aan de band van de duikbril.

De lenzen in de bril zijn gemaakt van veilig ’tempered glass’ en de pasvorm van de bril is prima, wat betekent dat je uren kan duiken zonder dat de bril gaat irriteren.

Het mondstuk van de snorkel is ook erg fijn. In tegenstelling tot veel andere snorkelsets zitten er namelijk geen scherpe randen aan het mondstuk van de snorkelset. Deze duikbril is dan ook zeker het kopen waard!

sportx-adult-snorkelset

Voordelen:

 • Goede kwaliteit.
 • Je kan snorkellen en duiken.
 • De snorkel heeft geen scherpe randen.
 • Tempered Glass.
 • Goede pasvorm.

Nadelen:

 • Je kan de losse snorkel wat gemakkelijker kwijtraken.

Zoek je een professionele snorkelbril?

Wanneer je regelmatig de zee in gaat om te snorkelen of je spullen gewoon super voor elkaar wil hebben, hebben we echt een regelrechte duikbril-aanrader voor je: de Atlanis Samana Pro Combo. Deze bril is een paar centen duurder dan de andere brillen die we getest hebben, maar is dit geld zeker waard. De duikbril is namelijk gemaakt van erg hoge kwaliteit materialen en heeft echt een heerlijke pasvorm.

Je kunt de bril zonder enige problemen uren op hebben wanneer je de zee aan het verkennen bent, hij zal niet gaan irriteren. Daarnaast zal het rubber van de bril ook niet uitdrogen, wat bijvoorbeeld scheuren veroorzaakt in de rubberband van de bril.

Wij vinden deze duikbril echt perfect. Wij vinden hem zelfs een heel stuk beter dan heel veel andere nog veel duurdere snorkelbrillen.

Deze duikbril is in principe voor wolwassenen bedoelt, maar de band is goed verstelbaar. Dit betekent dat je de snorkelbril ook voor de wat grotere kinderen kan gebruiken.

atlantis-samana-professionele-snorkelbril

Waar moet je op letten bij het kopen van een duikbril?

Bij het aanschaffen van een duikbril zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden:

 1. Pasvorm: Het is essentieel dat de duikbril goed past op je gezicht. Probeer verschillende modellen en maten uit om er zeker van te zijn dat de bril comfortabel en stevig zit. Let vooral op de afsluiting rondom je ogen.
 2. Lensmateriaal: Duikbrillen hebben meestal lenzen van polycarbonaat of gehard glas. Polycarbonaat is lichter en minder gevoelig voor breuken, terwijl gehard glas duurzamer is en minder krassen vertoont. Kies het materiaal dat het beste bij je behoeften past.
 3. Breed gezichtsveld: Een goede duikbril biedt een breed gezichtsveld, zodat je helder kunt zien zonder belemmeringen. Controleer of de bril een groot kijkgebied heeft en geen beperkingen oplegt aan je zicht.
 4. Anti-condens en UV-bescherming: Sommige duikbrillen hebben een anti-condenscoating, wat voorkomt dat de lenzen beslaan en je zicht belemmeren. UV-bescherming is ook belangrijk om je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen, vooral als je in helder water duikt.
 5. Comfortabele pasvorm: Let op het comfort van de duikbril, inclusief het neusstuk en de bandjes. Controleer of het neusstuk verstelbaar is om een goede pasvorm te garanderen. De bandjes moeten stevig, maar niet te strak zitten, zodat de bril op zijn plaats blijft zonder ongemak te veroorzaken.
 6. Duurzaamheid en onderhoud: Overweeg de duurzaamheid van de duikbril en of deze bestand is tegen de omstandigheden waarin je zult duiken. Controleer ook of de bril gemakkelijk te onderhouden is en of reserveonderdelen beschikbaar zijn indien nodig.

Door op deze aspecten te letten, kun je een duikbril kiezen die comfortabel is, een goed zicht biedt en geschikt is voor jouw duikbehoeften.

Liever een filmpje kijken over waar je op moet letten tijdens het kopen van een duikbril? Bekijk dan onderstaande video eens :)!

Mijn duikbril beslaat, wat nu?

Iedereen kent het wel: een duikbril die beslaat als je net lekker aan het zwemmen bent. Super vervelend toch? Daarom helpen wij je graag met wat tips om het beslaan van je duikbril te verhelpen!

 1. Spoel de duikbril af: Spoel de binnenkant van de duikbril af met schoon water voordat je het water ingaat. Dit helpt om eventuele resten van reinigingsmiddelen of andere stoffen te verwijderen die het beslaan kunnen bevorderen.
 2. Anti-condensmiddel: Breng een anti-condensmiddel aan op de binnenkant van de duikbril voordat je gaat duiken. Dit kan een speciale anti-condensoplossing zijn die verkrijgbaar is in duikwinkels, of je kunt een paar druppels babyshampoo gebruiken. Verspreid het middel gelijkmatig over de binnenkant van de lenzen en spoel het niet af.
 3. Voorkom aanraken: Raak de binnenkant van de duikbril niet aan met je vingers, aangezien vet en oliën van je huid het beslaan kunnen verergeren.
 4. Spuugmethode: Als je geen anti-condensmiddel bij de hand hebt, kun je de “spuugmethode” proberen. Spoel de duikbril eerst af met water en spuug vervolgens in de duikbril. Verdeel het speeksel gelijkmatig over de lenzen en spoel het niet af. Spoel eventueel overtollig speeksel weg met wat water.
 5. Niet beslaan tijdens de duik: Terwijl je onderwater bent, vermijd het optillen van de duikbril van je gezicht. Het herhaaldelijk afnemen en weer opzetten van de duikbril kan ervoor zorgen dat er water in komt en het beslaan verergert.
 6. Spoel met water: Als je duikbril tijdens de duik beslaat, kun je proberen om voorzichtig water in de duikbril te laten lopen en het vervolgens uit te blazen door je neus. Dit kan helpen om de condens te verwijderen en het zicht te verbeteren. Zorg ervoor dat je je mond sluit tijdens het uitblazen, zodat er geen water in je mond komt.

Mocht de duikbril toch blijven beslaan en je zicht ernstig belemmeren, is het verstandig om aan de oppervlakte te komen en de duikbril af te nemen om het probleem op te lossen. Onthoud dat het gebruik van een anti-condensmiddel en het correct onderhouden van je duikbril voorafgaand aan elke duik kunnen helpen om het beslaan te voorkomen.

Liever een filmpje kijken over hoe je voorkomt dat je duikbril beslaat? Bekijk dan onderstaande video eens :)!

Duikbril versus zwembril: Wat is het verschil?”

Ben je benieuwd naar het verschil tussen een duikbril en een zwembril? Hoewel ze beide bedoeld zijn om je ogen te beschermen tijdens het zwemmen, zijn er enkele belangrijke verschillen om te overwegen.

1. Ontwerp. Een duikbril heeft een groter ontwerp dat je hele gezicht, inclusief je neus, bedekt. Dit biedt een breed gezichtsveld en zorgt voor een waterdichte afdichting rond je ogen. Aan de andere kant is een zwembril kleiner en bedekt alleen de oogkassen. Het hoofddoel van een zwembril is om je ogen te beschermen en een helder zicht onder water mogelijk te maken.

2. Waterdichtheid. Vanwege het grotere ontwerp en de bredere afdichting, biedt een duikbril over het algemeen een betere waterdichtheid dan een zwembril. Dit is vooral belangrijk tijdens activiteiten zoals duiken, snorkelen of andere onderwatersporten waarbij je dieper het water in gaat.

3. Veiligheid. Een duikbril is doorgaans steviger en robuuster, en kan bescherming bieden tegen harde of scherpe objecten onder water. Zwembrillen zijn over het algemeen minder robuust en richten zich voornamelijk op bescherming tegen chloor- of zoutwater in zwembaden of zeeën.

4. Gebruik. Dankzij het grotere ontwerp en de betere afdichting is een duikbril meer geschikt voor activiteiten zoals duiken, snorkelen en andere onderwatersporten. Zwembrillen zijn daarentegen meer gericht op recreatief zwemmen, wedstrijdzwemmen of zwemtraining, waarbij helder zicht en een goede pasvorm belangrijk zijn.

Samenvattend, hoewel de termen “duikbril” en “zwembril” soms door elkaar worden gebruikt, zijn er duidelijke verschillen in ontwerp, waterdichtheid, veiligheid en gebruik. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren en te bepalen welk type bril het beste past bij jouw specifieke behoeften en activiteiten.

FAQ over duikbrillen

Wat is het belang van een duikbril?

Een duikbril is onmisbaar voor elke duiker, professioneel of niet. Het stelt je in staat om onder water te zien en te genieten van het prachtige onderwaterleven. Maar een duikbril doet meer dan alleen zorgen voor een helder zicht onder water. Het beschermt ook je ogen tegen de gevaren van duiken.

Een duikbril beschermt je ogen namelijk tegen het water. (Zout) water kan namelijk behoorlijk irriterend zijn voor je ogen, aangezien er veel rotzooi in kan zitten. Het water kan dan ook leiden tot een branderig gevoel en zelfs tot tijdelijke of permanente schade. Door het dragen van een duikbril, voorkom je dat er water in je ogen komt en bescherm je ze tegen eventuele irritaties.

zee onderwater

Welk duikbrilglas is geschikt?

Bij het kiezen van een duikbril is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan het type lensmateriaal dat wordt gebruikt. Het juiste lensmateriaal kan namelijk een groot verschil maken in termen van helderheid, prijs en kwaliteit van je duikbril en hiermee dus ook je onderwaterervaring. Hier zijn enkele veelvoorkomende lensmaterialen die worden gebruikt bij duikbrillen:

 1. Gehard glas: Gehard glas is een van de meest populaire en veelgebruikte materialen voor duikbrillen. Het is zeer duurzaam en bestand tegen krassen, waardoor het langer meegaat dan andere materialen. Bovendien biedt gehard glas een uitstekende optische helderheid, wat zorgt voor een scherp zicht onder water. Een belangrijk voordeel van gehard glas is dat het bij breuk in kleine stukjes uiteenvalt, waardoor ernstige verwondingen aan de ogen worden voorkomen.
 2. Plexiglas (acryl): Plexiglas wordt soms ook gebruikt als lensmateriaal voor duikbrillen. Het is lichtgewicht, waardoor het comfortabel is om te dragen, en heeft een goede optische helderheid. Plexiglas is echter gevoeliger voor krassen dan gehard glas, dus het vereist meer voorzichtigheid bij het onderhoud ervan.
 3. Polycarbonaat: Polycarbonaat is een ander populair lensmateriaal dat wordt gebruikt bij duikbrillen. Het is zeer sterk en bestand tegen impact, waardoor het ideaal is voor duikers die extra bescherming nodig hebben. Polycarbonaatlenzen zijn ook lichtgewicht en bieden een goede optische helderheid. Een nadeel van polycarbonaat is echter dat het gevoeliger is voor krassen dan gehard glas.
 4. Optisch glas: Optisch glas wordt soms gebruikt bij hoogwaardige duikbrillen, vooral bij modellen voor professioneel duiken en onderwaterfotografie. Het biedt een uitstekende optische helderheid en minimaliseert de vervorming van het beeld. Optisch glas is duurzaam en bestand tegen krassen, maar het kan ook prijziger zijn dan andere lensmaterialen.

Bij het kiezen van het juiste lensmateriaal is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften en budget. Gehard glas is over het algemeen een betrouwbare keuze vanwege zijn duurzaamheid en optische helderheid. Als je echter extra bescherming nodig hebt of specifieke optische vereisten hebt, kunnen andere materialen zoals polycarbonaat of optisch glas een goede optie zijn. Het is raadzaam om een duikbril te kiezen die is gemaakt van hoogwaardige materialen en die past bij jouw persoonlijke voorkeuren en duikomstandigheden.

Dit vind jij ook leuk!

Heb jij de juiste duikbril gevonden? Top! Vergeet echter ook niet waterschoenen aan te schaffen wanneer je de zee in gaat. Waterschoenen helpen namelijk nare ongelukken voorkomen!

Klaar met zwemmen? Hoewel je net het water uit komt zul je vast dorst hebben. Koop dan ook een goede waterfles… het liefst een die je water lekker koel houdt! Vind met deze vergelijking de drinkfles met rietje voor jou!

Ga je toch liever wandelen, bijvoorbeeld in Nederland? Lees dan eens onze blog over wandelen op Texel. Ga jij graag naar het buitenland? Normandië is een paradijs voor wandelaars. Lees hier onze blog over wandelingen in Normandië.

Vergeet ook niet om na je wateravonturen (of toch wandelavonturen) goed te relaxen. Hoe kan dat beter dan met een heerlijk ruikende tent, caravan of huisje? Laat je plekje lekker ruiken met amberblokjes. Amberblokjes zijn echt super zo zijn amber blokjes duurzaam, goedkoop en houden ze super lang hun geur (als je de goede koopt kunnen de geurblokjes tot wel één jaar geur afgeven!).

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn