Top 5: Beste Duikbril 2024 [Vergelijking]

Houd jij ervan om af en toe een baantje te trekken en heb je een nieuwe duikbril nodig? The Green Tourist helpt je graag! In deze vergelijking delen wij de 5 beste duikbrillen van dit moment.

5 Beste duikbrillen

We kennen het allemaal wel: je bent lekker aan het zwemmen, maar er komt ineens water in je duikbril. Super vervelend, toch? Ook wij hadden afgelopen zomer zo’n zelfde ervaring. We besloten op zoek te gaan naar een duikbril waarbij dit minder snel zou gebeuren, maar we kwamen erachter het best lastig is om zo’n goede duikbril te vinden. Daarom delen wij nu onze 5 favoriete duikbrillen!

Na wat onderzoek gedaan te hebben, besloten wij om de Speedo Biofuse aan te schaffen. Na de eerste paar keer zwemmen met deze duikbril waren we al vrij snel overtuigd dat dit de beste duikbril is die we tot nu toe gebruikt hebben. Hij laat bij ons namelijk geen water door, de glazen beslaan niet en hij is makkelijk te verstellen! Wat ons betreft is dit dus de beste optie als je op zoek bent naar een goede duikbril voor volwassenen.

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Sluit prettig rond de oogkassen
 • Makkelijk te verstellen
 • Inclusief handig opbergdoosje

Nadelen

 • (Nog) niet ervaren

Het liefst wil je natuurlijk dat je kinderen zorgeloos kunnen zwemmen en je ze niet telkens hoeft te helpen met het afstellen van hun duikbril. Dat is het grote voordeel van deze Waimea duikbril voor kinderen: de sluiting is gemakkelijk in te stellen en de sluiting blijft ook goed zitten. Het is dus één keer goed afsluiten, waarna de kids niet telkens gestoord worden tijdens hun zwemplezier.

Wat deze duikbril verder de beste duikbril voor kinderen maakt, is dat deze duikbril van goede kwaliteit is, geen water doorlaat én dat de duikbril ook geschikt is voor wat smallere gezichten. Zo kunnen je kinderen zonder problemen genieten van hun avonturen in het zwembad of in de zee!

Waimea Duikbril Kind

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,09)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:05

Voordelen

 • Sluit goed aan
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Laat geen water door

Nadelen

 • Kan relatief snel slijten bij intensief gebruik

Ben je van plan om te gaan snorkelen? Dan raden wij dit snorkelmasker van Gadgy aan! Dit handige snorkelmasker is wat ons betreft om meerdere redenen het beste snorkelmasker. Ten eerste, omdat dit een ‘full-face’ snorkelmasker is. Dat betekent dat het masker je hele gezicht bedekt, waardoor het ook mogelijk is om door je neus te ademen in plaats van alleen door je mond. Dit is extra fijn voor als je moeite hebt met een reguliere snorkelset.

Daarnaast is dit het beste snorkelmasker, omdat het masker volledig waterdicht is en dus geen water doorlaat. Ook heeft dit snorkelmasker een modern design en heeft het wat ons betreft de beste prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van vergelijkbare snorkelmaskers!

Gadgy Snorkelmasker

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,45)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:05

Voordelen

 • Sluit goed aan
 • Niet benauwd
 • Je kan ook door je neus ademen
 • Je kan er een onderwatercamera op bevestigen

Nadelen

 • Luchtpijp kan lastig te verwijderen zijn (voor in de koffer of vervoer)

Ben je nou op zoek naar een zwembril om recreatief of sportief baantjes mee te trekken? Dan raden wij de Speedo Futura aan. Dit is wat ons betreft de beste zwembril, omdat het alles heeft wat je in een zwembril zoekt. De Speedo Futura is comfortabel, goedkoop, gemakkelijk te verstellen én heeft een eenvoudig, maar functioneel design.

Wij trekken in onze vrije tijd graag baantjes in het plaatselijke zwembad en wij kunnen uit eigen ervaring concluderen dat de kwaliteit van deze zwembril volstaat als jij een recreatieve zwemmer bent.

Speedo Futura Zwembril

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:05

Voordelen

 • Eenvoudig design
 • Geschikt voor recreatief én sportief zwemmen
 • Gemakkelijk te verstellen
 • Compleet waterdicht

Nadelen

 • Bandjes kunnen relatief snel slijten bij intensief gebruik

Ben jij nou nét wat fanatieker dan wij en heb jij een professionele duikbril nodig? Ook daar hebben wij aan gedacht! De Speedo Aquapulse Pro is namelijk de duikbril die geschikt is voor als jij professionele ambities hebt in het zwemmen. De kwaliteit is stukken beter dan bij de duikbrillen die hierboven benoemd zijn en ook het zicht is veel breder dan bij de andere duikbrillen uit deze lijst.

Verder heeft deze duikbril nog een aantal technische snufjes, waaronder anti-fog spiegelglazen en 100% UV-bescherming. Tot slot zorgt de verzekerde pasvorm ervoor dat er minder kringvorming rond de ogen ontstaat, ideaal toch?!

Speedo Aquapulse Pro

Verkrijgbaar bij

bol.com (€38,13)
bever.nl (€34,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:05

Voordelen

 • Geen last van condens
 • Houdt chloor irritatie tegen
 • Breed zicht
 • Blijft goed zitten tijdens het zwemmen

Nadelen

 • (Nog) niet ervaren

Heb je al aan deze zwemaccessoires gedacht?

Nu je weet welke duikbril het best bij jouw zwem- en duikactiviteiten past, is het tijd om naar de rest van je uitrusting en accessoires te kijken. Heb je bijvoorbeeld al aan waterschoenen gedacht voor als je in zee of in een rivier gaat zwemmen? En heb je al aan natuurlijke zonnebrand gedacht voor als je in de zomermaanden gaat zwemmen?

Daarnaast kan het zijn dat je ook een snorkelmasker een moet kopen, omdat je graag wil snorkelen op je vakantiebestemming 😀 . Wil je een goed snorkelmasker kopen? Lees dan onze vergelijking over de beste snorkelmasker.

Waimea Waterschoen – Wave Rider

Verkrijgbaar bij

bol.com (€10,19)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:09

HappySoaps natuurlijke zonnebrandstick – SPF 50

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,99)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:06

Veel gestelde vragen over duikbrillen

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede duikbril?

Voor het aanschaffen van een duikbril zijn er verschillende onderwerpen waar je rekening mee moet houden:

 1. Pasvorm: Het is belangrijk dat de duikbril goed op je gezicht past. Probeer daarom verschillende modellen en maten uit om er zeker van te zijn dat de bril comfortabel en stevig zit. Let vooral op de afsluiting rondom je ogen.
 2. Lensmateriaal: Duikbrillen hebben vaak lenzen van polycarbonaat of gehard glas. Polycarbonaat is lichter en minder gevoelig voor breuken, terwijl gehard glas duurzamer is en minder krassen vertoont.
 3. Breed gezichtsveld: Een goede duikbril biedt een breed gezichtsveld, zodat je helder kunt zien onder water.
 4. Anti-condens en UV-bescherming: Sommige duikbrillen hebben een anti-condenscoating, wat voorkomt dat de lenzen beslaan en je zicht belemmeren. UV-bescherming is ook belangrijk om je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen, vooral als je in helder water duikt.
 5. Comfortabele pasvorm: Let op het comfort van de duikbril, inclusief het neusstuk en de bandjes. Controleer of het neusstuk verstelbaar is, zodat je zeker weet dat hij goed aansluit. De bandjes moeten stevig, maar niet te strak zitten. Zo blijft de bril op zijn plaats.
 6. Duurzaamheid: Denk na over de duurzaamheid van de duikbril en of deze bestand is tegen de omstandigheden waarin je zult zwemmen.

Mijn duikbril beslaat, wat nu?

Iedereen kent het wel: een duikbril die beslaat als je net lekker aan het zwemmen bent. Super vervelend toch? Daarom helpen wij je graag met wat tips om het beslaan van je duikbril te verhelpen!

 1. Spoel de duikbril af: Spoel de binnenkant van de duikbril af met schoon water voordat je het water ingaat. Dit helpt om eventuele resten van reinigingsmiddelen of andere stoffen te verwijderen die het beslaan versnellen.
 2. Anti-condensmiddel: Breng een anti-condensmiddel aan op de binnenkant van de duikbril voordat je gaat duiken. Verspreid het middel gelijkmatig over de binnenkant van de lenzen en spoel het niet af.
 3. Voorkom aanraken: Raak de binnenkant van de duikbril niet aan met je vingers, aangezien vet en oliën van je huid het beslaan kunnen verergeren.
 4. Spuugmethode: Als je geen anti-condensmiddel bij de hand hebt, kun je de “spuugmethode” proberen. Spoel de duikbril eerst af met water en spuug vervolgens in de duikbril. Verdeel het speeksel gelijkmatig over de lenzen en spoel het niet af. Spoel eventueel overtollig speeksel weg met wat water.
 5. Niet beslaan tijdens de duik: Terwijl je onderwater bent, vermijd dan het optillen van de duikbril van je gezicht. Het op en af zetten van de duikbril kan ervoor zorgen dat er water in komt en het beslaan verergert.

Duikbril versus zwembril: Wat is het verschil?

Ben je benieuwd naar het verschil tussen een duikbril en een zwembril? Hoewel ze beide bedoeld zijn om je ogen te beschermen tijdens het zwemmen, zitten er toch een aantal verschillen tussen een duikbril en een zwembril.

1. Ontwerp. Een duikbril heeft een groter ontwerp dat je hele gezicht, inclusief je neus, bedekt. Dit zorgt voor een breed gezichtsveld en zorgt voor een waterdichte afsluiting rond je ogen. Een zwembril is kleiner en bedekt alleen de oogkassen. Het hoofddoel van een zwembril is om je ogen te beschermen en een helder zicht onder water te geven.

2. Waterdichtheid. Vanwege het grotere ontwerp en de bredere afdichting, biedt een duikbril over het algemeen een betere waterdichtheid dan een zwembril. Dit is vooral belangrijk tijdens activiteiten zoals duiken en snorkelen.

3. Veiligheid. Een duikbril is vaak steviger en biedt bescherming tegen harde of scherpe objecten onder water. Zwembrillen zijn over het algemeen minder robuust en richten zich voornamelijk op bescherming tegen chloor- of zoutwater in zwembaden of zeeën.

4. Gebruik. Door het grotere ontwerp en de betere afdichting is een duikbril meer geschikt voor activiteiten zoals duiken, snorkelen en andere onderwatersporten. Zwembrillen zijn daarentegen meer gericht op recreatief zwemmen, wedstrijdzwemmen of zwemtraining, waarbij helder zicht en een goede pasvorm belangrijk zijn.

Waarom een duikbril dragen?

Het dragen van een duikbril zorgt ervoor dat je onder water kan zien en kan genieten van het onderwaterleven. Maar een duikbril doet meer dan alleen zorgen voor een helder zicht onder water. Het beschermt ook je ogen tegen verschillende gevaren.

Een duikbril beschermt je ogen namelijk tegen het water. (Zout) water kan namelijk behoorlijk irriterend zijn voor je ogen. Het water kan dan ook leiden tot een branderig gevoel en zelfs tot tijdelijke of permanente schade. Door het dragen van een duikbril, voorkom je dat er water in je ogen komt en bescherm je ze tegen eventuele irritaties.

Welk duikbrilglas is het best?

Bij het kiezen van een duikbril is het belangrijk om aandacht te besteden aan het type lensmateriaal dat wordt gebruikt. Hier zijn wat voorbeelden van lensmaterialen die bij duikbrillen worden gebruikt:

 1. Gehard glas: Gehard glas is één van de meest populaire en veelgebruikte materialen voor duikbrillen. Het is duurzaam en bestand tegen krassen, waardoor het langer meegaat dan andere materialen. Een belangrijk voordeel van gehard glas is dat het bij breuk in kleine stukjes uiteenvalt, waardoor ernstige verwondingen aan de ogen worden voorkomen worden.
 2. Plexiglas (acryl): Plexiglas wordt soms gebruikt als lensmateriaal voor duikbrillen. Het is lichtgewicht, waardoor het comfortabel is om te dragen, en heeft een goede helderheid. Plexiglas is alleen gevoeliger voor krassen dan gehard glas, dus is het belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.
 3. Polycarbonaat: Polycarbonaat is een ander populair lensmateriaal dat wordt gebruikt bij duikbrillen. Het is zeer sterk en bestand tegen impact, waardoor het ideaal is voor duikers die extra bescherming nodig hebben. Polycarbonaatlenzen zijn ook lichtgewicht en bieden een goede optische helderheid. Een nadeel van polycarbonaat is dat het gevoeliger is voor krassen dan gehard glas.
 4. Optisch glas: Optisch glas wordt soms gebruikt bij hoogwaardige duikbrillen, vooral bij modellen voor professioneel duiken en onderwaterfotografie. Het heeft een uitstekende optische helderheid en minimaliseert de vervorming van het beeld. Optisch glas is duurzaam en bestand tegen krassen, maar het kan ook prijziger zijn dan andere lensmaterialen.

Dit vind jij ook leuk!

Klaar met zwemmen? Hoewel je net het water uit komt, zul je vast dorst hebben. Koop dan ook een goede waterfles… het liefst een die je water lekker koel houdt! Vind met deze vergelijking de drinkfles met rietje voor jou!

Ga je toch liever wandelen, bijvoorbeeld in Nederland? Lees dan eens onze blog over wandelen op Texel. Ga jij graag naar het buitenland? Normandië is een paradijs voor wandelaars. Lees hier onze blog over wandelingen in Normandië.

Vergeet ook niet om na je wateravonturen (of toch wandelavonturen) goed te relaxen. Hoe kan dat beter dan met een heerlijk ruikende tent, caravan of huisje? Laat je plekje lekker ruiken met amberblokjes. Amberblokjes zijn echt super zo zijn amber blokjes duurzaam, goedkoop en houden ze super lang hun geur (als je de goede koopt kunnen de geurblokjes tot wel één jaar geur afgeven!).

Verkrijgbaar bij

bol.com (€31,38)
bever.nl (€25,95)
vrijbuiter.nl (€26,99)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:05

Verkrijgbaar bij

bol.com (€38,13)
bever.nl (€34,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:05

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.