Waarom Hotel Jakarta Amsterdam zo bijzonder is

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Wil jij overnachten in een ecologisch hotel? Hotel Jakarta in Amsterdam is 1 van de mooiste duurzame hotels van het land. Na het lezen van deze blog wil jij hier ongetwijfeld een bezoekje aan brengen.

hotel-jakarta-stijl-binnentuin

Hotel Jakarta is duurzaam gebouwd

Een jaar na de opening heeft het hotel met een score van 71,81 procent het BREEAM-NL Excellent certificaat behaald. Dit houdt in dat Hotel Jakarta zich èèn van de meest duurzame hotels van Nederland noemen.

Hotel Jakarta is gebouwd met enorm veel duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan naturel hout en bamboe met keurmerken en onafgewerkte plafonds. Daarnaast is er bij de bouw van hotel Jakarta nagenoeg geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen met een korte levensduur of bouwmaterialen die niet recyclebaar zijn.

Alle bouwmaterialen die zijn gebruikt zijn makkelijk demontabel. Dit betekent dat de bouwmaterialen allemaal makkelijk gerecycled, en dus een tweede kans geboden, kunnen worden.

Duurzame maatregelen

Niet alleen bij de bouw van hotel Jakarta is aan duurzaamheid gedacht, maar ook bij algemene maatregelen voor het hotel. Zo wordt er regenwater opgevangen, om dit te gebruiken voor de besproeiing van de fantastische binnentuin (een echte eye-catcher!). Daarnaast zijn er veel zonnepanelen op het dak van hotel Jakartadie zorgen voor elektriciteit, verwarming en warm douchewater! Verder wordt het gehele hotel doormiddel van een warmte- en koude opslagsysteem verwarmd en gekoeld, wat enorm duurzaam is.

Hier stopt het echter nog niet! Het personeel van hotel Jakarta namelijk volledig duurzame kleding! Hotel Jakarta draagt hiermee dus in alles duurzaamheid uit :).

Ligging van Hotel Jakarta

Hotel Jakarta is gelegen op het punt van Java eiland in Amsterdam. Het preciese adres van hotel Jakarta is: Javakade 766, 1019 SH Amsterdam. Vanaf centraal station is het hotel goed te bereiken met de bus en de tram. De auto kan je dus thuislaten, wat weer scheelt in de hoeveelheid uitstoot van je duurzame vakantie ;)!

Tip voor tijdens je reis: koop geen plastic flesjes op het station, maar neem een De tropische binnentuin

Een echte eye catcher van het hotel is de subtropische binnentuin. De tuin loopt vanaf de achterkant van het hotel helemaal door tot aan de punt in het café van het hotel. alle binnentuinen zijn vernoemd naar groenplaatsen op Java. In de tuinen zijn metershoge palmbomen, bananenbomen, klimplanten en vele soorten bloemen te vinden. Verder worden er veel weetjes gegeven over hoe bijvoorbeeld kurkuma en gember groeien!

In de subtropische binnentuin kun je ogen voor uren achter elkaar uitkijken. Dit is dan ook wat wij zelf tijdens ons bezoek aan hotel Jakarta hebben gedaan. Hotel Jakarta is wat ons betreft echt een must-visit voor iedereen die graag duurzamer op vakantie wil, maar nog steeds wil genieten. Wij van The Green Tourist vinden hotel Jakarta persoonlijk dan ook het mooiste duurzame hotel van ons kikkerlandje :).

binnentuin-hotel-jakarta-stijl

Van plan om hotel Jakarta te bezoeken?

Logisch! Hotel Jakarta is namelijk echt een pareltje. Wanneer je gaat moet je je tas natuurlijk inpakken, wat soms een best lastige klus kan zijn. Daarom hebben wij speciaal voor jou een gratis inpaklijst opgesteld, zodat je zeker weet dat je alles meeneemt wanneer je naar hotel Jakarta gaat ;).

Download de gratis inpaklijst direct door op de groene knop te drukken!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn