Welke wandelingen in Normandië zijn de moeite waard?

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Wandelen in Normandië, Frankrijk, is een geweldige manier om de natuur van Normandië te verkennen en tegelijk wat lichaamsbeweging te krijgen. Het is dan ook niet voor niets dat wandelingen in Normandië steeds populairder worden. Er zijn erg veel mooie wandelroutes in Normandië. Maar welke wandelingen in Normandië zijn het aller mooist? Dit en nog veel meer belangrijke zaken weet jij na het lezen van deze blog!

De lijst met de mooiste wandelroutes in Normandië hebben we gebaseerd op onze eigen ervaringen tijdens het wandelen in Normandië. Daarnaast hebben we veel gebruik kunnen maken van de ervaringen van veel kennissen die regelmatig wandelingen maken in Normandië. We spreken dus echt uit ervaring :).

In het kort komt het volgende langs in deze blog:

 • Mooiste drie wandelroutes van Normandië.
 • Waar rekening mee houden tijdens wandelen in Normandië.
 • Veiligheidstips
 • Tips voor wandelen met kinderen in Normandië
rotsen aan kust wandeling normandië

Drie mooiste wandelroutes van Normandië

Normandië kent, met ruim 3000 km GR-routes (langeafstandsroutes), enorm veel mooie wandelroutes. Hier zijn de (wat ons betreft) drie mooiste wandelroutes in Normandië die zeker de moeite waard zijn om te bewandelen:

 1. Sentier des douaniers – Deze kustwandelroute loopt over ongeveer 100 kilometer langs de kliffen van Normandië. Deze wandelroute in Normandië biedt schitterende uitzichten op de zee en is een mooie manier om wat van de wilde dieren die Normandië kent te zien. Ongeacht het weer is het gevoel altijd exact hetzelfde: je ervaart tijdens deze wandeling in Normandië de schoonheid van de natuur en de kracht van de elementen.
 1. Chemins de la Baie du Mont Saint-Michel – Als je wil wandelen in Normandië kun je deze route bijna niet overslaan. Deze wandeling in Normandië brengt je langs de beroemde Mont Saint-Michel loopt. Dit UNESCO werelderfgoed is een van de populairste toeristische attracties in Normandië en niet voor niets. Met deze wandeling in Normandië kun je de omgeving van deze unieke plek op een heel actieve manier verkennen. Je wandelt over weinig gebruikte paden, door schilderachtige dorpjes en langs eeuwenoude abdijen. Een echte aanrader voor wandelingen in Normandië dus!
 1. Chemin des Bonnes Mares – Deze fantastische wandeling in Normandië voert je door het Pays d’Auge, een van de mooiste streken van Normandië. Dit deel van Normandië is bekend om zijn cider, kaas en paarden. Tijdens deze relatief korte maar zeer afwisselende wandeling in Normandië zie je veel van het typische Normandische platteland. Met zijn weiden, bossen, boomgaarden en kleine dorpjes heeft dit deel van Normandië echt alles. Dit maakt de Chemin des Bonnes Mares wat ons betreft tot een van de mooiste wandelingen in Normandië.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie wandelroutes in Normandië, Frankrijk. Maar dit zijn beslist onze drie favoriete wandelroutes voor het wandelen in Normandië. Ga er echter vooral zelf op uit en verken :)!

Inspiratie voor beste wandelingen Normandië

Wij doen onze inspiratie, waar we ook gaan wandelen, altijd op uit wandelkaarten van het gebied. Met een wandelkaart bewandel je wandelroutes die je anders nooit had gelopen én ze zijn ook nog eens leuk om te lezen.

Wij hebben zelf de volgende twee wandelkaarten met de beste wandelingen in Normandië. Hier hebben wij onze inspiratie altijd uit opgedaan.

mont saint michel wandeling normandie

Waar rekening mee houden tijdens het wandelen in Normandië?

Als je gaat wandelen in Normandië, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk je eigen conditie te kennen en een route te kiezen die voor jou geschikt is.

Ten tweede, zorg ervoor dat je geschikte kleding en wandelschoenen draagt tijdens je wandeling in Normandië. Wij raden om je wandelschoenen bij een speciaalzaak te halen, iedere voet heeft namelijk een andere schoen nodig. Lees hier meer over welke schoen bij je past. Ook raden wij aan goede wandelsokken te kopen voor het wandelen in Normandië. Deze kun je wat ons betreft het best online kopen. Dit aangezien het assortiment online veel groter en vaak iets goedkoper is. Bol heeft bijvoorbeeld een erg groot assortiment goede wandelsokken.

En last but not least: neem altijd voldoende water en eten mee tijdens je wandeling in Normandië. Neem het liefst een stevige drinkfles mee die je al thuis hebt liggen. Nog geen goede drinkfles thuis? Maak dan een duurzame keuze kies voor een herbruikbare drinkfles. Lees bijvoorbeeld onze blog over drinkflessen met rietje. Ook kun je kiezen voor Dopper :). Je kunt een normale Dopper kopen, maar wij raden een thermos-Dopper aan, aangezien deze je water tot 9 uur koel houdt!

bloemenveld

Veiligheidstips wandelingen in Normandië

Ook tijdens het wandelen in Normandië gaat je eigen veiligheid boven alles. Daarom vinden wij van The Green Tourist het belangrijk om je een aantal veiligheidstips te geven voor het wandelen in Normandië. Dit zijn tips die wij ook altijd gebruiken voor wandelingen (in Normandië):

 • Vergeet je mobiele telefoon niet tijdens je wandeling in Normandië! Maar pas op: in afgelegen gebieden is er vaak geen ontvangst. Neem ook een goede powerbank mee! Je wilt namelijk niet met een lege telefoon staan! Wij gebruiken zelf altijd de powerbank van LifeGoods met Mah van 20.000. Deze raden we zeker aan.
 • Zorg dat je de route kent voor je in Normandië gaat wandelen. Zo kun je voorkomen dat je verdwaalt. Koop van te voren een wandelkaart van de regio, aangezien je met je telefoon mogelijk niet overal ontvangst hebt.
 • Wijk tijdens je wandeling in Normandië niet af van de gemarkeerde paden. Dit is zowel voor je eigen veiligheid als om beschadiging van het natuurgebied in Normandië te voorkomen. Vaak is het zelfs bij wet verboden.
 • Zorg dat je goed op de hoogte bent van de omstandigheden op de wandelroutes die je in Normandië wilt bewandelen. Het weer in Frankrijk kan snel omslaan, dus wees altijd voorbereid op regen, onweer of warmte.
 • Bij (langere) wandelingen in Normandië is het aan te raden een wandelplan achter te laten bij iemand thuis of in je accommodatie. Zo weten ze welke wandeling in Normandië je bewandelt en wanneer je ongeveer terug zou moeten zijn.

Tips voor wandelingen in Normandië met kinderen

Speciaal voor de wandelaars die hun kinderen graag mee nemen tijdens hun wandelingen in Normandië hebben we wat tips:

 • Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is het belangrijk dat je een goede wandelwagen meeneemt tijdens je wandelingen in Normandië. Wij raden een all-terrain wandelwagen aan. Als je echt kleine kinderen hebt, raden we een draagzak aan. Zo kun je je kleintje dicht tegen je lichaam dragen en kan hij of zij tijdens de wandeling in Normandië ook alles om zich heen zien.
 • Zorg dat je voldoende eten en drinken voor zowel jezelf als je kinderen meeneemt voor de wandeling in Normandië. Doe dit het liefst in een geïsoleerde zak, zodat het eten niet te warm of te koud wordt.
 • Neem voldoende kleren voor je kinderen mee op de wandeling in Normandië, want zoals we allemaal weten: kinderen kunnen het snel koud krijgen. Het is daarom het beste een paar extra hemden, een lange broek en een trui mee te nemen tijdens de wandelingen in Normandië.

Amberblokjes: Ideaal voor na de wandeling

De perfecte manier om te ontspannen na de wandeling in Normandië en tot rust te komen is door de heerlijke geur amberblokjes. De amber blokjes zijn gemaakt met de beste ingrediënten, waaronder natuurlijke essentiële oliën en hars extracten. Bovendien zijn de amberblokjes geweldig om je je kleding een wat frissere geur te geven na een lange dag.

Ben je benieuwd wat de beste amber blokjes zijn? Wij hebben een vergelijking gemaakt waarin we aangeven wat de beste amberblokjes zijn.

Krijg je maar niet genoeg van wandelen?

Kun je maar geen genoeg krijgen van wandelen? Helemaal begrijpelijk! Wij hebben al meerdere blogs geschreven over wandelen. Zo kun je lezen hoe je je het beste voor kunt bereiden op lange afstanden wandelen.

Blijf je liever in Nederland voor je wandelvakantie? Ook dit begrijpen we! Op Texel kun je heel mooi wandelen. Lees deze blog met de 3 mooiste wandelroutes op Texel!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn