Top 3 beste drinkflessen met rietje [Vergelijking]

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Op zoek naar de beste drinkfles met rietje? Dan ben je op de juiste plek! Wij hebben veel waterflessen geprobeerd en hebben voor jou een objectieve selectie van de beste waterflessen met rietje samengesteld.

Wat kun je verwachten van deze blog?

 • Top drie beste waterflessen met rietje.
 • Beste waterfles voor kinderen.
 • Beste drinkfles met smaak door geur.
 • Onderhoud aan waterfles.
 • Voordelen van waterflessen met rietje.
 • Voordelen voldoende water drinken.
 • Voldoende water drinken om af te vallen.

3 Beste drinkflessen met rietje

Eerst zullen we je, om het overzichtelijk te houden de top 3 beste waterflessen met rietje in een opsomming geven. Vervolgens zullen we van iedere drinkfles aangeven wat de voor- en nadelen zijn.

Lees dus vooral verder als je benieuwd bent naar de redenatie achter de top 3 beste flessen met rietje :)!

Dit zijn de beste drinkflessen met rietje:

 1. HidrateSpark STEEL
 2. Bodhi Tree Waterfles
 3. Kambuka drinkfles

1. HidrateSpark Steel

Deze slimme drinkfles zorgt ervoor dat jij genoeg water drinkt! Dit doet deze waterfles doordat deze waterfles jouw waterinname gedurende de hele dag kan meten! Hij houdt vervolgens iedere slok bij in een speciale app, die je met bluetooth koppelt aan je telefoon.

Maar hoe helpt deze goede waterfles je er aan herinneren om te drinken? Dit doet de fles door licht te geven, welke je helemaal zelf kan instellen. Dat hij je herinnert om water te drinken heeft veel voordelen. Zo voorkom je namelijk hoofdpijn, droge huid, vermoeidheid, uitdroging en nog veel meer.

Wij gebruiken deze fles al 2 jaar en zijn enorm tevreden. Sinds dat we deze waterfles met rietje voor volwassenen gebruiken hebben we namelijk nog nooit een dag te weinig gedronken! We overdrijven echt niet als we een verschil merken in ons energie niveau sinds dat we de fles gebruiken. Dit geldt zeker voor wanneer we reizen. Ook is deze waterfles erg handig in gebruik. Dit is dan ook een must in onze reiskoffer!

Hidrate waterfles met rietje voor volwassenen

Voordelen:

 • Technologie die je helpt voldoende water te drinken.
 • Houdt drinken 24 uur koel.
 • Is volledig zweetbestendig.
 • Stijlvol ontwerp dat volledig te ‘customizen’ is.
 • Oplaadbare batterij met lange levensduur.
 • Duurzaam.
 • Goede optie als je zoekt naar een grote waterfles met rietje.
 • De waterfles is erg handig in gebruik.

Nadelen:

 • Zonder opladen houdt de fles je waterinname niet bij.
 • Beperkt aantal kleuren.

Bekijk de video van HidrateSpark

In deze video wordt perfect uitgelegd hoe de HidrateSpark werkt. Ben je benieuwd? Kijk dan vooral de video!

2. Bodhi Tree waterfles met rietje

De Bodhi Tree waterfles is gemaakt om op pad mee te nemen. Deze goede drinkfles is dan ook ideaal wanneer je op reis gaat, je onderweg bent naar werk of als je bijvoorbeeld gaat sporten. Wat wij vooral erg prettig vonden aan deze fles is dat we de fles erg gemakkelijk, met één hand, konden openen.

Wat ons daarnaast erg opviel aan deze goede waterfles met rietje is dat hij enorm licht, maar toch sterk is. Je merkt totaal niet dat je de fles meeneemt wanneer je ergens naartoe gaat, maar toch kan hij tegen een stootje. Geloof ons, we hebben de fles vaak genoeg laten vallen ;). Ook is deze drinkfles erg makkelijk in gebruik.

De bovenstaande zaken zijn voor ons de reden dat wij deze drinkfles altijd meenemen al we actief gaan wandelen of fietsen. We konden deze fles dan ook zeker niet laten ontbreken in de lijst met beste drinkflessen met rietje :)!

Bodhi Three drinkfles met tuit voor volwassenen

Voordelen:

 • 1 jaar volledige garantie.
 • Goedgekeurd voor medisch gebruik, bevat dus geen BPA’s of andere schadelijke stoffen.
 • Heeft een speciale fruitfilter om fruitsmaak toe te kunnen voegen.
 • Heeft een dubbel sluitsysteem waardoor hij nooit lekt.
 • Houdt totaal geen smaak of geur van plastic vast.
 • Makkelijk schoon te houden.
 • Sterk en licht materiaal.
 • Stijlvol ontwerp.

Nadelen:

 • Fruitfilter is redelijk klein, waardoor er niet heel veel fruit in kan.
 • Fruit in de filter kan drinkfles iets verstoppen, waardoor er wat minder water uit komt.

3. Kambuka drinkfles met rietje

Deze drinkfles staat wat ons betreft op een verdiende derde plaats. Dit allereerst omdat deze goede waterfles duurzaam is, wat wij erg belangrijk vinden. Daarnaast vinden wij het design van deze waterfles met rietje voor volwassenen erg slim. Zo zorgt het gebogen rietje in de fles ervoor dat je ook de laatste slok kunt nemen zonder hem schuin te hoeven houden. Dit maakt deze drinkfles dan ook erg makkelijk in gebruik.

Al met al is dit een prima keuze als je op zoek bent naar een basic drinkfles voor volwassenen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, hij is namelijk de goedkoopste optie :).

Kambukka drinkfles met rietje

Voordelen:

 • Erg duurzaam.
 • Handige drie in één deksel (zie onderstaande video voor werking).
 • Vaatwasser bestendig en makkelijk schoon te houden.
 • Houdt totaal geen smaak of geur van plastic vast.
 • Veel keuze in kleuren.

Nadelen:

 • Minder licht in gewicht dan de drinkfles welke op nummer twee staat.
 • Niet thermisch, dus houdt drinken minder lang koel.

Ervaar de werking van de Kambukka waterfles met rietje

Conclusie: De beste waterfles met rietje 2023

Wat ons betreft is de HidrateSprak met afstand te beste keuze als je op zoek bent naar een goede waterfles met rietje. Dit omdat deze fles je proactief, middels haar app, helpt een erg gezonde gewoonte aan te leren, namelijk: voldoende water drinken.

Ondanks dit zijn de twee andere waterflessen met drinktuit ook perfecte keuzes wanneer je als volwassene een drinkfles zoekt. Deze goede drinkflessen zijn een stuk meer basic dan de HidrateSpark, maar zijn dan ook weer een stukje goedkoper.

Ben je dus op zoek naar een basic fles met rietje voor volwassenen? Kies dan de Bodhi Tree waterfles of de Kambukka drinkfles. Wil je de allerbeste drinkfles met tuit op de markt? Kies dan de HidrateSpark!

Beste drinkfles met rietje voor kind

Naast een groot aanbod van drinkflessen voor volwassenen is er ook veel keuze voor drinkflessen met rietjes speciaal voor kinderen. Wij hebben veel drinkflessen laten testen door kinderen, en het is gebleken dat zij de Kambukka drinkfles ‘Wild Safari’ het beste vinden.

De kinderen vinden deze drinkfles met rietje het beste, aangezien hij een erg leuk, speels design heeft. Wij vinden hem erg fijn, aangezien hij lekvrij is, wel zo prettig met kinderen ;).

Daarnaast is deze goede waterfles duurzaam en klein in formaat. Vooral dit kleine formaat is erg fijn, aangezien de drinkfles zo makkelijk in hun kindertas past :). Tegelijkertijd is hij door dit formaat voor de kinderen nog groot genoeg om voldoende water te kunnen drinken.

drinkfles met rietje voor kinderen

Beste drinkfles met smaak door geur

Wij snappen dat water drinken behoorlijk ‘saai‘ kan zijn. Er zit tenslotte weinig smaak aan water. Het is en blijft echter wel belangrijk om genoeg te drinken. Daarom hebben wij voor jou ook de beste drinkfles met rietje (voor volwassenen) gekozen die smaak geeft aan water.

De beste drinkfles die smaak geeft door middel van geur is de ondertussen welbekende Air Up. Maar hoe werkt de Air Up drinkfles met rietje eigenlijk? Dat zullen we even kort uit gaan leggen :).

In de drinkfles druk je in het mondstuk een speciale ring die geur afgeeft. Wanneer je uit de waterfles drinkt registreren je hersenen de geur van de geurring die jij in de waterfles hebt gedrukt. Hierdoor houd je je hersenen ‘voor de gek’, door ze te laten denken dat er smaak aan het water zit. Dit alles werkt zo goed, aangezien 80% van je perceptie van smaak wordt aangewakkerd door geur, en dus maar 20% door je tong.

Air Up is dan ook een goede optie als je moeite hebt met voldoende waterdrinken, omdat je de smaak van water saai vindt. Deze waterfles zal het namelijk makkelijker voor je maken om voldoende water te drinken, en zo van de voordelen van voldoende water drink te genieten.

Air Up drinkfles met geur

Onderhouden drinkfles met rietje

Een geschikte waterfles gevonden? Fijn! Het goed schoonmaken en onderhouden van deze drinkfles met rietje is erg belangrijk. Door je waterfles te onderhouden voorkom je namelijk schimmel en zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kan genieten.

Benieuwd hoe je je drinkfles met rietje het best kunt schoonhouden? Bekijk dan onderstaande video eens :)!

Voordelen waterfles met rietje

We hebben net al per drinkfles met rietje (voor volwassenen) benoemd wat de voor- en nadelen zijn. De meeste voordelen van een waterfles met rietje zullen je ondertussen dan ook al wel duidelijk zijn.

Toch willen wij de voordelen van deze drinkflessen nog eens benoemen:

 • Je hoeft de drinkfles niet schuin te houden om te kunnen drinken.
 • Je kan al lopend, rennend of sportend water drinken.
 • De kans op lekken is kleiner.
 • Je wordt gestimuleerd om voldoende water te drinken.
 • De drinkflessen zijn groter dan een glas, waardoor je minder vaak hoeft bij te vullen.

FAQ over waterflessen met rietje

Waarom is voldoende water drinken belangrijk?

De meeste mensen weten ondertussen wel dat ze elke dag genoeg water moeten drinken, maar velen vergeten het toch nog vaak. Om het belang van het drinken van voldoende water nog maar een keer te benadrukken willen wij jou vier redenen geven waarom genoeg water drinken belangrijk is.

 1. Hydratatie helpt je lichaam om goed te functioneren: Water helpt ons lichaam allereerst om een aantal enorm belangrijke taken uit te voeren, waaronder het regelen van onze temperatuur en het transporteren van voedingsstoffen en zuurstof naar al onze cellen in ons hele lichaam. Als we niet genoeg water drinken, kunnen we uitgedroogd raken, wat een aantal gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 1. Water helpt hoofdpijn en migraine voorkomen: Een van de eerste tekenen van uitdroging is hoofdpijn. Als je last hebt van hoofdpijn of migraine, zorg dan dat je elke dag voldoende water drinkt. Er zijn namelijk erg veel studies die hebben aangetoond dat voldoende water drinken helpt tegen hoofdpijnklachten.
 1. Genoeg water drinken kan je humeur verbeteren: Uitdroging kan gevoelens van vermoeidheid, prikkelbaarheid en angst veroorzaken. Als we genoeg water drinken, helpt het om onze geest helder en onze stemming stabiel te houden. Dit is natuurlijk wel zo prettig, zowel voor onszelf als voor onze omgeving ;).
 1. Genoeg water drinken kan de gezondheid van je huid verbeteren: Water is essentieel voor een gezonde huid, zo zeggen meerdere experts. Genoeg water drinken kan je dan ook helpen om je huid er jeugdig en stralend uit te laten zien. Uitdroging daarentegen kan ervoor zorgen dat de huid droog en gebarsten wordt. Zorg er dan ook voor dat je voldoende water drinkt! Het aanschaffen van onze nummer één drinkfles met rietje voor volwassenen kan je hiermee helpen.
bergwater drinkwater

Genoeg water drinken kan je helpen gewicht te verliezen.

Eén voordeel van genoeg water drinken wilden wij apart benoemen. Dit aangezien wij denken dat dit voordeel voor veel mensen nét die reden kan geven om te onthouden genoeg water te drinken. Voldoende water drinken kan namelijk zorgen voor gewichtsverlies. Hoe fijn is dat! Hier zijn vier manieren hoe voldoende water drinken je kan helpen gewicht te verliezen:

 1. Water kan je helpen meer calorieën te verbranden: Een onderzoek toonde aan dat het drinken van een halve liter water de stofwisselingssnelheid tot een uur lang met 30% verhoogde. Dit betekent dat je meer calorieën verbrandt wanneer je water drinkt dan wanneer je niets drinkt. Genoeg reden om voldoende water te drinken, toch :)?
 1. Water kan je eetlust onderdrukken: Water drinken voor dat je wat gaat eten kan je daarnaast helpen minder te eten. Dit omdat water je maag vult, waardoor je sneller een vol gevoel hebt. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American Dietetic Association toonde aan dat mensen die water dronken voor hun maaltijden meer gewicht verloren dan degenen die geen water dronken.
 1. Water helpt je lichaam afvalstoffen af te voeren: Als je lichaam niet genoeg water heeft, houdt het zich vast aan elke druppel om uitdroging te voorkomen. Dit betekent dat de gifstoffen en afvalstoffen die je lichaam produceert langer in je systeem zullen blijven. Dit maakt het weer moeilijker om af te vallen. Genoeg water drinken helpt je lichaam om deze gif- en afvalstoffen sneller af te voeren, waardoor het dus ook gemakkelijker wordt om af te vallen.
 1. Water houdt je gehydrateerd: Uitdroging kan gevoelens van vermoeidheid en honger veroorzaken. Dit gevoel van honger kan natuurlijk weer leiden tot meer eten dan je eigenlijk nodig hebt. Genoeg water drinken houdt je gehydrateerd en voorkomt hiermee hongergevoelens als gevolg van uitdroging.

Dit vind jij ook leuk!

Heb jij je goede waterfles gevonden? Top! Deze waterfles kun je perfect gebruiken als je gaat wandelen. Inspiratie nodig voor leuke wandelplekken? Lees dan eens onze blogs!

Blijf jij graag in Nederland? Lees dan eens onze blog over wandelen op Texel. Ga jij graag naar het buitenland? Normandië is een paradijs voor wandelaars. Lees hier onze blog over wandelingen in Normandië.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

2 reacties op “Top 3 beste drinkflessen met rietje [Vergelijking]”

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn