Top 3 beste camping kachels in 2023 [Vergelijking]

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Ben jij op zoek naar de beste camping kachel? Dan ben je bij The Green Tourist aan het juiste adres! In deze vergelijking vind je alle antwoorden in jouw zoektocht naar de beste camping kachel, zodat jij er warmpjes bij zit tijdens het kamperen (of natuurlijk in huis)!

Dit zijn de 3 beste camping kachels

Om het overzichtelijk te houden, geven wij hier alvast de top 3 beste camping kachels in een opsomming. Later in dit artikel zullen wij onze keuzes toelichten aan de hand van eigen ervaringen!

Dit zijn de beste camping kachels:

 1. Haba Sunnywarm Keramische Camping Kachel
 2. Bo-Camp Oscillerende Keramische Camping Kachel
 3. Bo-Camp Keramische Camping Kachel

1. Haba Sunnywarm Keramische Camping Kachel

Omdat je tijdens het kamperen ook koude zomeravonden kan hebben, is een manier om jezelf warm te houden eigenlijk onmisbaar. De Haba Sunnywarm keramische camping kachel is voor dit soort gelegenheden een erg goede optie. Deze goede verwarmer voor het kamperen is namelijk krachtig genoeg om bijvoorbeeld een voortent, caravan of camper snel te verwarmen, zodat je het op wat koudere dagen absoluut niet koud hoeft te hebben!

Wat vooral opvalt aan deze verwarmer is natuurlijk het design. Het design van deze beste camping kachel is namelijk vernieuwd. Waar het eerder een oud design had, heeft deze verwarmer nu een stijlvol en modern design. Hierdoor gaat hij zonder problemen met alle andere spullen in je caravan, tent, camper of in huis!

En dan het nieuwste snufje: De Haba Sunnywarm kan namelijk 70 graden draaien. Dit zorgt ervoor dat de gehele ruimte gemakkelijk verwarmd kan worden, wanneer je deze het superapparaat centraal in de ruimte neerzet. Wil je liever vanuit een vaste hoek verwarmen? Geen probleem! Dit is namelijk gemakkelijk in te stellen door de knop aan de bovenzijde van de kachel uit te schakelen.

Tijdens ons kampeeravontuur hebben wij ook gebruik gemaakt van deze camping kachel. Eerlijk is eerlijk: de Haba Sunnywarm is ons geen moment tegengevallen. Wij hebben persoonlijk veel gebruik gemaakt van de draaifunctie, omdat dit voor onze ruimte het meest aangenaam was. Ook wilden wij graag ervaren of deze functie inderdaad een toegevoegde waarde zou zijn. Wij kunnen je bij deze garanderen: Dat is het!

verwamer camping beste

Voordelen:

 • Stijlvol en modern design
 • 70 graden draaifunctie
 • Duurzaam
 • Ook geschikt als (extra) verwarming in huis – krachtig genoeg
 • Omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging 
 • Zuinig in gebruik
 • Maakt minder geluid dan vergelijkbare producten
 • Zeer compact

Nadelen:

 • De kabel zou wat aan de korte kant kunnen zijn

Bekijk de video van Campingtrend over de camping verwarmer!

Bekijk deze goede video van Campingtrend, waarin deze beste camping verwarmer besproken wordt. TIP: spoel de video door naar minuut 3:37, vanaf hier wordt de verwarmer besproken!

2. Bo-Camp Oscillerende Keramische Camping Kachel

En dan de tweede keramische camping kachel uit deze vergelijking: de Bo-Camp oscillerende keramische camping kachel! En deze camping verwarmer heeft zijn plekje in deze top 3 absoluut verdiend. Het is er namelijk een die ook gebruikt kan worden als ventilator, zonder dat de verwarmingsprestaties hier onder lijden! De camping kachel is opgebouwd als toren en beschikt, evenals de Haba Sunnywarm, over een draaifunctie. Dit fantastische product heeft dus ook geen enkele moeite met het verwarmen van je (voor)tent, caravan of kamer.

Deze keramische Bo-Camp camping kachel heeft wederom 3 standen, waardoor je op een aangename wijze kan verwarmen. Het grote voordeel is dat je de temperatuur kan instellen vanaf 10 graden tot 35 graden. Hierdoor is deze camping verwarmer geschikt voor elke omstandigheid. Tevens zit er een afstandsbediening bij en LCD display met timerfunctie, high-end dus! Daarnaast beschikt de kachel voor op de camping natuurlijk over omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Kortom, alles wat je wenst van een kachel voor op de camping, zeker op het gebied van veiligheid!

Persoonlijk hebben wij een fijne ervaring gehad met deze kachel voor op de camping. Omdat wij nog relatief jong zijn, vonden wij de technologische snufjes erg gaaf, wat maakt dat deze kachel ook zo hoog in onze lijst staat. Het verwarmen van (relatief kleine) ruimtes is voor deze kachel een makkie, waardoor je simpelweg niet in de kou hoeft te zitten. Ook de ventilatiefunctie is voor ons een grote pré. Je betaalt misschien wat meer voor deze camping kachel, maar naar onze mening is dat het in dit geval zeker waard!

camping kachel

Voordelen:

 • Stijlvol en modern design
 • Draaifunctie
 • Duurzaam
 • Ook geschikt als (extra) verwarming in huis – krachtig genoeg
 • Omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging 
 • Technologische functies (Afstandsbediening, LCD display en timerfunctie)
 • Ventilatorfunctie
 • 3 verschillende standen

Nadelen:

3. Bo-Camp Keramische Camping Kachel

Deze keramische camping kachel is ideaal om te gebruiken tijdens de wat koudere dagen of late zomeravonden. De kachel heeft 3 verschillende standen, waardoor er altijd en voor ieder moment een geschikte stand is.

Deze kachel speciaal voor op de camping is ideaal voor gebruik in de caravan of camper, maar ook in de voortent of onder de luifel. Dit camping kacheltje kan ook gebruikt worden om andere (relatief kleine) ruimtes snel te verwarmen.

Daarnaast beschikt de kachel voor op de camping over omvalbeveiliging en een thermostaat. Dit zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken als je even van de kachel wegloopt. De kachel werkt op 230 volt.

Voornamelijk het feit dat deze camping kachel 3 verschillende standen heeft om te verwarmen, maakt het voor ons dat deze kachel in onze top 3 staat beste verwarmers. Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding bij deze camping kachel een enorm pluspunt. Wij hebben namelijk nog nooit problemen ervaren met deze kachel.

Beste camping kachel

Voordelen:

 • Stijlvol design
 • Duurzaam
 • 3 standen (450/900/1500 Watt)
 • Omvalbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en thermostaat inbegrepen
 • Klein en handig formaat
 • Krachtig genoeg om bij zeer koude temperaturen snel te verwarmen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen:

 • Kan in de hogere standen wat bijgeluiden maken

Frequent Asked Questions

3 Redenen voor het gebruik van een elektrische camping kachel

Als het gaat om het verwarmen van je verblijf tijdens het kamperen, zijn er twee manieren voor het verwarmen van je verblijf: verwarmen met gas en elektrisch verwarmen. Beiden hebben voor– en nadelen, maar wij zijn van mening dat elektrische kachels het beste zijn.

Wij leggen je graag uit waarom:

Elektrisch kachels zijn efficiënter

Gaskachels werken door verbranding van brandstof, waarbij dampen vrijkomen en zuurstof wordt verbruikt. Dit kan leiden tot condensatie op de wanden van je tent. Hierdoor word je slaapzak vochtig en koud. Elektrische camping kachels verbranden geen brandstof, waardoor ze dus veel efficiënter zijn. Dit kan op lange termijn ook een hoop geld besparen. Daarnaast zijn er natuurlijk veel voordelen op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Elektrische kachels zijn veiliger

Met een gaskachel bestaat altijd het risico van brand als hij omvalt of als de dampen zich teveel ophopen. Elektrische kachels voor op de camping hebben geen open vuur, dus zijn ze veel veiliger in het gebruik, vooral als je huisdieren of kinderen hebt die de gevaren van een gaskachel lastig kunnen inschatten.

Elektrische verwarmers zijn beter voor je gezondheid

Een ander voordeel van elektrische verwarmertjes is dat ze beter zijn voor je gezondheid. Gaskachels kunnen namelijk schadelijke stoffen als koolmonoxide en stikstofdioxide afgeven aan de lucht. Dit kan zorgen voor ademhalingsproblemen en kan op den duur zelfs leiden tot ernstige

gezondheidsproblemen. Elektrische kachels geven geen schadelijke stoffen af aan de lucht, waardoor ze een veel veiligere en gezondere optie zijn om ruimtes te verwarmen.

We hopen je met deze uitleg te hebben kunnen overtuigen om voor een elektrische camping kachel te kiezen in plaats van een gaskachel. Ze kunnen in aanschaf misschien iets duurder zijn, maar op de lange termijn bespaar je dus geld en zijn ze veel veiliger in gebruik.

Kan ik mijn woning verwarmen met een elektrische kachel?

Als het gaat om het verwarmen van je huis, zijn er veel opties. Je kunt gas, olie, hout of zelfs zonne-energie gebruiken. Maar hoe zit het met elektrische verwarmers? Zijn elektrische kachels een realistische optie om je huis te verwarmen? Het antwoord is ja! En wij leggen je maar al te graag uit waarom.

Deze verwarmers zijn efficiënt, duurzaam en eenvoudig in installatie en onderhoud

Elektrisch verwarmen is, zoals de meeste mensen wel weten, natuurlijk veel duurzamer dan verwarmen met behulp van gas. Daarnaast is elektrisch verwarmen véél efficiënter dan verwarmen met gas en is het ook nog een eenvoudiger in installatie en onderhoud. Dat wil toch iedereen?

Elektrische kachels zijn handig

Elektriciteit is één van de veiligste vormen van energie. Je kunt er dus zeker van zijn dat de woning en bewoners van de woning veilig zijn wanneer je een elektrische verwarming gebruikt. Let er natuurlijk wel op dat je de elektrische kachel niet te dicht bij brandbare materialen plaatst. Denk hierbij aan dekens, gordijnen of kleden.

Ook is het raadzaam om de elektrische kachel niet in de buurt van waterbronnen te plaatsen, omdat elektriciteit en water natuurlijk slecht samengaan. Indien je hier rekening mee houdt, is elektrisch verwarmen de veiligste optie die er bestaat.

Het antwoord is duidelijk! Elektrische kachels (voor op de camping) zijn een veilige, efficiënte manier om je huis te verwarmen, ongeacht de grootte van de woning of de indeling ervan.

Als je dus op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie voor het verwarmen van je huis, denk dan eens over elektrisch verwarmen na. Helemaal in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen kan dit een erg gunstige manier van verwarmen zijn!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn