Over ons

“Wij geloven dat duurzaam leven en reizen goed met elkaar te combineren zijn.”

The Green Tourist

Aangenaam, wij zijn The Green Tourist!

Hi! Wat leuk dat je onze Over-Ons pagina bekijkt! Wij vertellen je graag meer over wie we zijn, waarom we The Green Tourist zijn gestart en wat onze motivatie is om reizen duurzamer te maken.

“Duurzaam reizen is voor mij enorm belangrijk, ook al reis ik binnen Nederland. Ik zoek de leukste hotels, beste restaurants en meest leuke activiteiten nauwkeurig uit. Zolang ze maar duurzaam zijn natuurlijk!” – Sten

Meet The Green Team

Wij zijn Wietse en Sten. Samen runnen wij The Green Tourist, een blogwebsite gecreëerd door twee enthousiaste, milieubewuste avonturiers.

Ons doel is om mensen te adviseren, te inspireren en te helpen duurzaam op reis te gaan. Uit dit doel putten wij de energie om opzoek te gaan naar nieuwe ideeën over hoe we duurzamer kunnen reizen, terwijl we meer plezier en avontuur beleven tijdens de reis.

Sten-en-Wietse-The-Green-Tourist

Waarom zijn wij The Green Tourist gestart?

Wij geloven dat reizen niet alleen een manier is om de wereld te verkennen, maar ook is reizen een kans om de wereld te beschermen. Daarom hebben we deze website opgericht: met een toewijding aan het stimuleren van duurzaam reizen.

Reizen maakt het mogelijk om ons te verbinden met andere culturen en de schoonheid van onze planeet te ervaren. Maar het heeft ook een impact op het milieu en de lokale gemeenschappen. Wij delen graag onze praktische tips, inspirerende verhalen en verantwoorde reisopties om samen te werken aan een duurzamere toekomst.

Onze missie is eenvoudig: reizen transformeren in een kracht voor positieve verandering. Samen kunnen we de schoonheid van de wereld behouden voor toekomstige generaties terwijl we er nog steeds van genieten. Doe met ons mee op deze reis naar duurzaamheid en ontdek hoe we samen een verschil kunnen maken.

“De accommodatie waarin ik verblijf vind ik erg belangrijk. Tiny houses, duurzame campings en hotels; het liefst boek ik ze allemaal!” – Wietse

sri-lanka-trein-door-natuur-zonsondergang

Waar kunnen we jou mee helpen?

Wil je graag tips of advies over een specifiek onderwerp, een specifiek land of een specifieke reismethode? Laat het ons weten! Wij helpen je graag in jouw avontuur naar duurzaam reizen.

Ik wil wel duurzaam reizen, maar het is zo lastig om overal rekening mee te houden. Hebben jullie tips?

Bij The Green Tourist begrijpen we dat reizen vaak gepaard gaat met het nastreven van dromen, avonturen en onvergetelijke ervaringen. Soms betekent dit dat je keuzes moeten maken die niet altijd perfect duurzaam zijn. En dat is oké.

Wij geloven in de realiteit dat reizen soms betekent dat je concessies moet doen om je droomreis werkelijkheid te laten worden. Het kan inhouden dat je een langeafstandsvlucht neemt om een afgelegen paradijs te bereiken, of dat je geniet van een lokale specialiteit die niet volledig past binnen een duurzaam dieet.

Ons doel is niet om te oordelen, maar om bewustzijn en keuzes aan te moedigen. We begrijpen dat duurzaam reizen een reis op zich is, en dat het voor iedereen verschillend is. Terwijl we informatie delen over duurzame praktijken en milieuvriendelijke opties, erkennen we ook dat elke reis begint met een stap, hoe klein ook, in de richting van bewustwording.

Join jij de duurzame Community? Volg ons op onze Socials! Ga de dialoog aan, want samen staan we sterker!

Vragen?

Heb je nog vragen? Geen probleem! Wij beantwoorden al je vragen graag, neem gerust contact met ons op. Zie de contactpagina voor alle contactmogelijkheden.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn.