Tips: Het voorbereiden voor lange afstand wandelen

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Ga jij voor het eerste een lange afstand wandelen? Of net zoals ik op meerdaagse wandelvakantie? Dan is het verstandig om je van tevoren goed voor te bereiden. Maar waar moet je nu beginnen met je voorbereiding? Geen stress! Bereid je samen met mij voor op een groot wandelsucces!

Wandelen met goede schoenen

Dat je voor lange afstand wandelingen goede schoenen nodig hebt, dat hoef ik je eigenlijk niet te vertellen. Maar het kan wel handig zijn om te kijken naar op welke locatie je gaat wandelen. Categorie A schoenen zijn schoenen die perfect zijn voor wandelingen op vlak terrein en goed aangelegde wegen, terwijl de hoogste categorie, categorie D, voor zware alpine tochten zijn. Over het algemeen is voor een actieve wandelvakantie categorie A en B geschikt. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen, en er zijn veel merken die wandelschoenen aanbieden.

Een linker sok en rechter sok

Waar veel mensen zich in vergissen, is de kwaliteit van de sokken bij het wandelen. Wandelsokken zijn speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat je voeten droog blijven en dat je geen last krijgt van te warme of te koude voeten. Daarnaast zorgen wandelsokken er ook voor dat je voeten niet pijnlijk worden en dat je minder snel blaren oploopt. Goede wandelsokken zijn ergonomisch vormgegeven en hebben een specifieke linker en een rechter sok, zodat ze precies goed op je voet passen.

Wandelen in de natuur

Een goede (gevulde) rugtas

Het is altijd handig om tijdens het wandelen een tas mee te nemen zodat je de belangrijke spullen kan meenemen.

Tipje: Ik raad je een speciale wandelrugzak aan, en niet de gewone rugzak die je thuis al hebt liggen. Waarom? Een wandelrugzak heeft meerdere banden waardoor het gewicht niet enkel op je schouders ligt maar over je hele rug verdeeld wordt. Dat is veel comfortabeler en beter voor je rug!

Misschien denk je, voor alleen een waterfles hoef ik geen tas mee te nemen, maar denk hier goed over na. Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren. Daarom een korte checklist met ideale wandelproducten:

  • Waterfles
  • Powerbank
  • Mobiele telefoon
  • Eten
  • Regenjas
  • Zonnebrandcrème
  • Zonnebril
  • Tekentang
  • Zakmes

EHBO-set

Als laatste, maar zeker niet de minst onbelangrijkste: neem een mini EHBO-set mee. Er zijn speciale reis- en wandelsetjes te verkrijgen, waarin over het algemeen wat pleisters, verbandgaasjes, kompressen en alcoholdoekjes in zitten. Daarnaast is het handig om jodiumolie tegen insectenbeten, een pincet en een tekentang mee te nemen, evenals blarenpleisters. Ook een strip met een pijnstiller als paracetamol is handig om bij te hebben. Mocht er dan iets gebeuren? Dan ben jij zeker voorbereid!

Ready to go

Je bent nu klaar om de lange afstand te wandelen!

Controleer altijd je route nog even voordat je weg gaat en geniet vooral van alles om je heen! Heerlijk de natuur in, alle voorbereiding zal zich nu zeker uitbetalen.

Heb je inspiratie nodig voor waar je kunt wandelen? Wij zullen je helpen!

Als je dicht bij huis wil blijven is het wandelen op Texel een fantastische optie. Lees hier onze blog over wandelen op Texel.

Liever wat verder van huis om zo door een wat ander soort natuur te kunnen wandelen? Normandië is werkelijk waar een paradijs voor wandelaars. Dit aangezien de natuur van Normandië voor ieder wat wils heeft, van rotsen tot mooie bloemenweiden. Lees hier onze blog over wandelen in Normandië. Vergeet je je duurzame waterfles niet?

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn