TSA cijferslot: de beste tassloten gids [2023]

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Ga jij binnenkort op reis en heb jij een nieuw tasslot nodig, bijvoorbeeld voor je koffer? Mogelijk heb je dan al wel eens van een TSA tasslot gehoord. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je niet goed weet wat een TSA slot voor je koffer is. Daarom hebben wij deze blog speciaal voor jou geschreven.

Na het lezen van deze blog ben jij een echte ‘TSA hangsloten-expert’ :).

Wat is een TSA hangslot?

Een TSA hangslot is wat ons betreft een must-have voor elke reiziger. Deze speciale sloten zijn goedgekeurd door de Transportation Security Administration en kunnen door TSA-agenten en douanemedewerkers worden geopend met een speciaal soort sleutel voor een TSA slot. Met een TSA cijferslot voorkom je dus dat de douane je slot openbreekt, wat betekent dat je een nieuw cijferslot moet kopen. Met een TSA code slot weet je dus zeker dat je koffer volledig veilig is en dat je cijferslot niet opengebroken hoeft te worden.

TSA-goedgekeurde sloten

Niet alle tassloten zijn gelijk. Er zijn veel verschillende soorten bagagesloten op de markt, maar alleen TSA-goedgekeurde tassloten kunnen door de TSA worden geopend. Als je bagageslot niet TSA-goedgekeurd is, moet het bagageslot door de beveiliging worden afgeknipt om te worden geïnspecteerd, wat natuurlijk erg vervelend is. Zorg er dan ook voor dat je een TSA-goedgekeurd hangslot van goede kwaliteit koopt om dit ongemak te voorkomen.

Reiskoffer bagage

Hoe werkt een tsa hangslot?

TSA bagagesloten hebben een speciaal sluitsysteem dat TSA agenten in staat stelt je bagageslot met een hoofdsleutel te openen. De bedoeling hiervan is natuurlijk dat ze kunnen controleren of alles in orde is in je koffer zonder je koffer te hoeven beschadigen of je combinatieslot open te breken.

Hoe weet ik of mijn tasslot TSA goedgekeurd is?

Tegenwoordig zijn veel sloten van goede kwaliteit TSA goedgekeurd. Maar om zeker te zijn kun je dit het beste even controleren voor je een slot koopt. Op bijna alle TSA hangsloten staat een speciaal logo dat aangeeft dat ze door de TSA zijn goedgekeurd. Het logo ziet er als volgt uit:

TSA logo tasslot
Rode logo TSA bagagesloten

Als je tasslot dit logo niet heeft, is het niet TSA-goedgekeurd en kan het dus niet door de beveiliging geopend worden zonder opengeknipt te worden. We raden je daarom af zo’n risico te nemen en raden je aan alleen TSA-goedgekeurde tassloten mee te nemen op reis.

Welke TSA koffer cijfersloten zijn het best?

Wij hebben ondertussen al behoorlijk wat verschillende TSA cijfersloten gebruikt. We hebben hierbij gemerkt dat er, ook tussen de TSA cijfersloten, best wat verschil zit. Ondanks dat (bijna) ieder TSA kofferslot goed is, raden wij deze twee écht aan. Wij vonden deze twee TSA koffersloten namelijk duidelijk het beste.

Dit zijn de twee beste TSA cijfersloten:

Deze twee TSA bagagesloten vinden wij duidelijk het best, aangezien:

  • Ze erg goedkoop zijn.
  • Ze, in tegenstelling tot sommige andere sloten, universeel te gebruiken zijn.
  • ze enorm stevig zijn.
  • Erg snel op slot en los te halen zijn.

In welke landen heb ik een TSA kofferslot nodig?

Steeds meer landen maken gebruik van de TSA standaard, wat inhoudt dat de douane je TSA hangslot zonder open te breken kan openen. Daarnaast zijn er ook steeds meer landen die de TSA standaard willen verplichten voor bezoekers. In de Verenigde Staten is het gebruik van een TSA hangsslot als tasslot zelfs al verplicht gesteld!

Het is dan ook erg verstandig om je goed in te lezen over TSA tassloten, aangezien deze bagagesloten haast niet meer weg te denken zijn tijdens je reis.

Je TSA slot gebruiken

Zodra je je bagageslot hebt, is het tijd om het te gebruiken. Het mooie van TSA-sloten is dat ze super gemakkelijk te gebruiken zijn. Steek het tasslot gewoon door het gat wat speciaal voor tassloten is en sluit je reiskoffer. En klaar is kees! Je koffer is nu veilig en klaar om met jouw op avontuur te gaan 🙂

Maak je je zorgen om het verlies van je sleutel? Dat hoeft niet! Alle TSA-goedgekeurde tassloten worden namelijk geleverd met twee sleutels.

vliegtickets  airport

Hoe krijg ik een tsa hangslot open?

Als je een TSA goedgekeurd slot hebt, is het openen eigenlijk heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is de speciale sleutel die bij het slot hoort. Als je deze sleutel niet hebt, geen nood, want elke TSA beambte heeft er een. Dus als je bagage om wat voor reden dan ook geopend moet worden, kan een van de TSA beambte je tas openen zonder je slot en/of je spullen in je koffer te beschadigen.

Conclusie over TSA cijfersloten

Een TSA-goedgekeurd hangslot is een must-have accessoire voor elke reiziger. Deze speciale koffersloten kunnen door TSA-agenten worden geopend met een hoofdsleutel, waardoor je bagage nooit zonder jouw toestemming wordt geopend – zelfs niet als het door de veiligheidscontrole moet. Zorg ervoor dat je een TSA kofferslot van goede kwaliteit koopt en dat je altijd een van de sleutels bij je hebt als je op reis gaat.

Dit vind je misschien ook interessant

Ondertussen je perfect TSA reisslot gevonden? Fijn! Misschien ben je ook op zoek naar een nieuwe reiskoffer? Overweeg dan een duurzame reiskoffer aan te schaffen. Duurzame reiskoffers hoeven namelijk niet duurder te zijn, zijn vaak steviger én je doet wat goeds voor onze wereld! Als je geïnteresseerd bent kun je onze blog over de beste duurzame reiskoffers lezen :). Om je reiskoffer goed in te delen zijn packingcubes ideaal. Lees hier onze blog over packing cubes en ontdek welke packingcubes voor jou het beste zijn.

Ga je wateravonturen beleven? Wanneer je het water wil verkennen kan een duikbril zeker niet ontbreken. Met een duikbril kan je de onderwaterwereld namelijk op een veel beter bekijken en dus bewonderen! Wil je de beste duikbril voor jou vinden? Lees onze vergelijking! Let wel op dat je ook aan de veiligheid denkt. Doe daarom waterschoenen aan als je een rivier of de zee in gaat. Waterschoenen kunnen je namelijk voor nare verwondingen aan je voeten beschermen wanneer je het water verkent. Vind de beste waterschoenen voor jou in onze vergelijking!

Ben je benieuwd naar alle andere duurzame reisproducten waar wij blogs over hebben geschreven? Bekijk dan eens onze blogoverzicht-pagina over duurzame reisproducten :).

Lees hier meer over:

Anti blaren sokken / Tulpenvaas

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn