Fietsvakantie: fietsroutes in Nederland

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Nederland is een echt fietsland, dat hoeven wij niemand uit te leggen. We staan zelfs internationaal bekend om onze fietsen en fietspaden. Ook niet gek, volgens een artikel van de fietsersbond bezitten Nederlands gezamenlijk namelijk 22,8 miljoen fietsen! Maar wat zijn nu de voordelen van een fietsvakantie in Nederland en welke fietstochten zijn het allermooist? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

Voordelen van fietsen in Nederland

fietspad heide
  1. Voor de kleine portemonnee

Het trotseren van de fietsroutes in Nederland is goedkoop. Zo bespaar je bijvoorbeeld kosten voor benzine of vliegtickets als je kiest voor een fietstocht door Nederland. Daarnaast bespaar je geld doordat je minder (onnodige) souvenirs koopt, aangezien je die moeilijk meekrijgt tijdens het fietsen.

  1. Onvergetelijke ervaringen

Door de fietsroutes in Nederland te volgen kom je op enorm veel plekken waar je met de auto nooit kunt komen. Daarnaast geniet je veel meer van de reis zelf. Met de auto zie je bijvoorbeeld enkel kilometers saaie snelweg, terwijl je tijdens het volgen van een Nederlandse fietsroute je de bossen en heiden kunt bewonderen.

fietspad bosrand
fietsers op fietspad
  1. Goed voor jezelf én het milieu

En daar houdt het nog niet op! Naast dat het goed voor jezelf is, is het fietsen in Nederland ook goed voor het milieu. Zo bespaar je erg veel benzine door te kiezen voor een fietstocht over de Nederlandse fietspaden. Lees hier meer over hoe je milieubewuster vakantie kunt vieren!

  1. Ontspannen

De meest mensen gaan op vakantie om te kunnen ontspannen. Een fietsvakantie is hier erg geschikt voor. Een fietsroute door Nederland is namelijk een van de meest ontspannen manier om vakantie te vieren. Zo hoef je, je niet druk te maken over of je een vlucht mist of dat je, je bagage kwijtraakt.

fietspad veluwe

Mooiste fietsroutes in Nederland

Dus zo gek is een fietsvakantie nog niet hè? Maar wat zijn dan de drie mooiste fietsroutes in Nederland? Dat zullen we je direct vertellen!

  1. Noordzee kustroute

Wat ons betreft is deze fietstocht de mooiste in heel Nederland. Je neemt de fietspaden van Den Helder naar Sluis langs duinen en zee, puur genieten! Je kunt al fietsend door de duinen heerlijk uitwaaien en even écht tot rust komen.

  1. Rondje Posbank

Meer van de bossen en heidevelden? Dan is deze fietsroute door het Nederlandse Nationaal Park Veluwezoom ideaal! De Fietspaden brengen je onder andere door de sfeervolle dorpen Dieren, Rheden en Spankeren.

  1. Koninklijke fietsroute

Voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van historie is deze Nederlandse fietsroute in Zuid-Holland ideaal! De fietspaden brengen je langs landgoederen. paleizen en kastelen en door de groene omgeving. Misschien spot je onze koning wel!

bospaadje

Benodigdheden voor een fietsvakantie

Dus je ziet het al helemaal zitten om de uitdaging van een fietsvakantie aan te gaan? Begrijpelijk! Wel is het verstandig om eerst een aantal voorbereidingen plegen. In deze blog zullen we een aantal van de belangrijkste voorbereidingen benoemen.

  1. Laat je fiets voorafgaand aan de fietstocht keuren door de fietsenmaker.
  2. Koop een goed fietsslot.
  3. Koop een bandreparatiesetje.

Naast spullen voor je fiets zijn er ook andere spullen die je zeker niet moet vergeten tijdens je fietsvakantie. Denk hierbij aan een goede stevige waterfles. Kies hierbij direct voor duurzaam door voor een Dopper te kiezen ;).

Wij raden aan een thermosfles te kiezen. Zo kun je tijdens een zomerse fietstocht een gekoeld drankje drinken en tijdens een winterse fietstocht opwarmen van je warme drankje. Dopper heeft ook een thermosfles. Deze fles houdt drinken 24 uur koel en 9 uur warm. Wat ons betreft ideaal!

Thermos-dopper waterfles
Thermos-Dopper

Tijdens je fietsvakantie ben je enorm veel in beweging. Het is dan ook belangrijk om naast goed te drinken goed te eten. Wat eten meenemen voor onderweg is dan ook geen overbodige luxe!

Wij hebben een ideale en ook nog eens duurzame lunchbox voor je fietsvakantie gevonden. Bekijk de Homra lunchbox eens, wij zijn in ieder geval dik tevreden.

Homra lunchbox
Homra lunchbox

Benieuwd naar andere soorten vakantievervoer dan de fiets? Bekijk onze overzichtspagina met verschillende blogs eens!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn