Wandelvakantie in Nederland: hoe bereid ik me voor?

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Steeds meer mensen gaan op wandelvakantie in Nederland. Niet gek ook, een wandeltocht is namelijk enorm leuk en super uitdagend! Maar deze uitdaging betekent ook dat je je goed moet voorbereiden. Maar wat dien je dan eigenlijk allemaal voor te bereiden als je op wandelvakantie in Nederland gaat? Dit en meer zal jij weten na het lezen van deze blog!

Wandelvakantie voorbereiding

  1. Topconditie voor je wandelvakantie

zowel jijzelf als de spullen die je meeneemt moeten in topconditie verkeren wanneer je wandeltocht begint. Om jezelf voor te bereiden op een wandelvakantie in Nederland doe je er dan ook goed om te oefenen met het wandelen van flinke stukken. Begin een aantal maanden van te voren door een klein blokje om te lopen. Dit blokje kun je vervolgens telkens iets groter maken.

Bekijk ook onze infographic om je voor te bereiden. Deze is gebaseerd op een wandelvakantie van 20 kilometer per dag. Als je bijvoorbeeld 10 kilometer per dag loopt kun je alle kilometers delen door twee :).

vrouw wandelend in bos op wandelvakantie
Bloglezer op wandelvakantie in Nederland
familie wandelt
Lezers blog op vakantie

Infographic voorbereiding wandelvakantie

infographic voorbereiden wandelvakantie
wandelschoenen voor wandelvakantie in nederland
Wandelschoenen voor wandeltocht

Zorg er daarnaast voor dat je een sterke waterfles hebt. Wij hebben de ideale waterfles al voor je uitgezocht, deze is ook nog eens duurzaam ;). Bekijk de Dopper daarom nu!

Wil je je drinken tijdens je wandeling warm of juist koud houden? Dan is deze Thermos-Dopper ideaal voor je. De thermos-Dopper houdt je drankje 24 uur koud of 9 uur warm. En je raadt het al… hij is duurzaam!

Tip: Wij raden aan om in de zomer een koud drankje mee te nemen (het liefst water) aangezien je het onderweg behoorlijk warm kan krijgen.

Zoals gezegd, ook de spullen die je meeneemt moeten in topconditie verkeren. Goede schoenen zijn samen met een goede waterfles misschien wel de belangrijkste spullen. Zorg ervoor dat je goed laat adviseren over wandelschoenen die geschikt voor jou zijn. Er zijn namelijk enorm veel verschillende schoenen voor verschillende voeten. Ga hiervoor naar een speciaalzaak.

dopper waterfles
Thermos-dopper waterfles

Bekijk deze video van Dopper ook eens

wandelvakantie in nederland bospad
Wandelroute in Nederland
  1. Houd je weer-app goed in de gaten

Het weer kan een wandelvakantie (in Nederland) maken of breken. Je wil niet te veel zon hebben, door de kans op uitdroging, zonnesteek of verbranden tijdens je wandeltocht. Neem in de zomer dan ook in ieder geval een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger mee. Wij raden de zonnebrandcrème van Nivea sterk aan!

Daarnaast is het ook weer niet prettig als het te koud is of als het bijvoorbeeld regent. Kies dan ook een geschikte maand, zoals juli en juni, en houdt vervolgens je weer-app goed in de gaten. Door je weer-app goed in de gaten te houden kun je je wandeltocht namelijk wat aanpassen aan de weersomstandigheden.

Geen weer-app? Houd vóór en tijdens je wandelvakantie dan goed Buienrader in de gaten.

  1. Pak je rust

De laatste periode voorafgaand aan je wandelvakantie is genoeg rust pakken enorm belangrijk. Loop in de veertien dagen voorafgaand aan je wandelvakantie dan ook wat minder vaak. Daarnaast doe je er verstandig aan om wat kortere stukken te lopen. Dit zodat je lichaam compleet klaar is voor de wandeltochten tijdens je vakantie.

jong stel wandelvakantie in bos

In een grote groep wandelen?

wandelvakantie in nederland

Zou je liever in een grote groep lopen? Dan is de vierdaagse van Nijmegen een enorm goede optie.

De vierdaagse van Nijmegen wordt al sinds 1909 gehouden op de derde dinsdag van juli. Hiermee is de vierdaagse de oudste en meest bekende Vierdaagse die we in Nederland hebben.

Lees er op de site van de vierdaagse meer over.

Sfeerimpressie Nijmeegse vierdaagse

Gebruik deze tips in je voordeel zodat je compleet voorbereid op wandelvakantie gaat! Ga je toch liever op een andere vakantie? Dat kan! Lees eens onze blog over de voordelen van een busvakantie.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn