Duurzame activiteiten op Vlieland

Er zijn veel leuke en duurzame activiteiten op Vlieland – perfect voor de eco-bewuste toerist! Fietsen is bijvoorbeeld een geweldige manier om het eiland te verkennen. En goed nieuws! Er zijn tal van mooie fietsroutes om te verkennen op Vlieland. Wandelen is ook een goede, duurzame optie, omdat er veel mooie natuurpaden zijn.

Ook vogels kijken is een super leuke, duurzame activiteit op Vlieland. Er zijn veel verschillende soorten vogels te spotten op Vlieland. Wij zijn sinds kort zelf ook begonnen met vogels spotten, en wat is het onverwachts leuk!

In deze blog zullen we je meenemen in een aantal erg leuke en ook nog eens duurzame activiteiten :).

duinen strand vlieland

De leukste fietsroutes op Vlieland

Fietsen op Vlieland is leuk, veelzijdig, relaxed en ook nog eens duurzaam. Er zijn enorm veel verschillende fietsroutes, de een nog leuker dan de ander. Wij hebben een op basis van onze ervaringen een top drie van de leukste fietsroutes op Vlieland voor jullie gemaakt.

Dit zijn de drie leukste fietsroutes op Vlieland:

 1. Fietsroute Posthuys: Dit is een geweldige route om vogels te spotten. Het Posthuys is een historisch gebouw op het eiland dat vroeger een postkantoor was. Wij vinden het Posthuys erg gezellig, aangezien het een mooi historisch gebouw met een mooi verhaal is. Daarnaast kun je er goed en lekker eten en drinken.
 2. Vuurtorenroute Vlieland: Deze mooie route voert je langs de vuurtoren van Vlieland. De route is ongeveer 9 kilometer lang, dus perfect voor een korte dagtocht. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over de zee.
 3. Oost-Vlieland route: Dit is een prachtige fietsroute die je door het natuurreservaat op het eiland voert. Misschien zie je zelfs een paar zeehonden!

Er zijn echter nog veel meer leuke fietsroutes op Vlieland. De fanatieke fietsers onder ons raden we dan ook zeer aan om een speciale fietsroute kaart van Vlieland te kopen. Dit is zeker de investering waard!

De leukste wandelroutes op Vlieland

Een andere leuke en duurzame activiteit op Vlieland is wandelen. Er zijn enorm veel leuke wandelroutes op Vlieland waar je even goed uit kan waaien.

Ondanks dat het een erg moeilijke opgave was hebben wij de leukste wandelroutes van Vlieland voor jullie op een rij gezet. Ga jij deze wandelroutes op Vlieland trotseren?

Dit zijn de leukste wandelroutes op Vlieland:

 1. Kikkerbult rondje vanuit oost-Vlieland: Dit is een mooie en uitdagende wandeling die je naar de top van de Kikkerbult brengt, een van de hoogste punten op het eiland Vlieland. Het uitzicht vanaf de top is ongelooflijk!
 2. Vogelkijkpunt route vanuit oost-Vlieland: Dit is een geweldige route om vogels te kijken. Je ziet er veel verschillende soorten vogels! Ook is er de mogelijkheid dat je op sommige punten zeehonden ziet.
 3. Vlieland Vuurtoren Route: Deze mooie route voert je langs de vuurtoren van Vlieland. De route is ongeveer 9 kilometer lang, dus perfect voor een korte dagtocht. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over de zee. Daarnaast is er ook tijdens het wandelen deze wandelroute is er zeker de mogelijkheid om zeehonden te spotten ;).

Er zijn nog veel meer mooie wandelroutes op Vlieland. Voor de wandelaars onder ons raden we ten zeerste aan een speciale wandelkaart van Vlieland te kopen. Dit is de investering zeker waard! Ook is het verstandig om eens op de site van de gemeente Vlieland te kijken. Hier staat namelijk erg veel waardevolle informatie op!

Wanneer je overweegt om voor een wandelvakantie op Vlieland te gaan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Lees dan ook vooral onze blog over het voorbereiden op een wandelvakantie.

Lijkt een wandelvakantie op Texel je leuker? Wij hebben een blog geschreven speciaal over het wandelen op Texel. Hierin staan de 3 mooiste wandelroutes van Texel beschreven.

Unieke duurzame activiteit op Vlieland

Er zijn erg veel uniek duurzame activiteiten op Vlieland. Een leuk en uniek voorbeeld van een duurzame activiteit op Vlieland is vogels kijken. Vlieland is een erg populaire plaats voor vogelaars, want er zijn veel verschillende soorten vogels te zien. Dit zijn enkele van de meest voorkomende vogels op Vlieland:

 • Eidereenden
 • Meeuwen
 • Aalscholvers
 • Sterns
 • Papegaaiduikers
 • Scholeksters

Een leuk idee is om een speciaal vogelboekje voor de wadden en een verrekijker mee te nemen. Op deze manier kun je goed bijhouden welke vogels je al hebt gespot op Vlieland.

Kun jij alle vogels spotten? Wij hebben zelf al twee keer vogels gespot op Vlieland, maar hebben helaas nog niet alle vogels kunnen spotten. Dit mocht de pret echter niet drukken, we hadden het echt enorm naar ons zin! Vogels spotten op Vlieland is wat ons betreft dan ook een enorm leuke, duurzame én rustgevende activiteit.

Ohja, een tip! Een goede verrekijker hoeft niet duur te zijn. Wij hebben zelf de verrekijker van TravelHawk en zijn er erg tevreden over. Hij is mooi klein, wat betekent dat hij gemakkelijk mee kan op pad. Mocht je nog geen verrekijker hebben, dan kun je overwegen deze verrekijker aan te schaffen :).

duinen strand vlieland

Duurzaam uiteten gaan op Vlieland

Er zijn veel leuke plaatsen om te eten op Vlieland. Je kunt er natuurlijk voor kiezen zelf je eten te koken, maar er zijn ook veel leuke duurzame restaurants. Als je graag duurzaam uiteten wilt ben je bij restaurant ‘Gestrand‘ zeker op je plek bent.

Dit duurzame restaurant staat heeft fantastisch en super lief personeel. Het duurzame restaurant staat voor biologisch, duurzaam en huisgemaakt. Vooral de huisgemaakte monchou taart is een echte aanrader ;)! Ook kun je in dit duurzame restaurant heerlijk lunchen of genieten van een uitgebreide borrelplank.

Kun je geen genoeg krijgen?

Kun je maar geen genoeg van Nederland krijgen? Heel begrijpelijk! Naast Vlieland zijn er namelijk nog veel meer super mooie plekjes in Nederland.

Neem een kijkje op onze blog-overzicht pagina met alle blogs over Nederland! Ben je nog op zoek naar een waterfles om gehydrateerd te blijven tijdens je activiteit op Vlieland? Bekijk onze selectie duurzame waterflessen hier! Benieuwd wie er achter The Green Tourist zitten? Kijk eens op onze over ons pagina. Lees ook meer over anti blaren sokken, waterschoenen, tulpenvazen en camping kachels.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.