5x fietstochten rond ’t Gooi voor jong en oud

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Wie had gedacht dat in ons kleine landje zo’n overvloed aan fietsroutes te vinden zou zijn? En dat sommigen van de mooiste paden zich juist in ’t Gooi bevinden! Heb je een dag vrij of zoek je naar een ontspannende activiteit in het weekend? Ga naar het midden van ons land en ontdek deze prachtige regio. Fietsen door ’t Gooi is niet alleen een geweldige manier om te ontspannen, maar ook om de adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes van deze regio te verkennen. Hier zijn vijf fietstochten in en rond ’t Gooi die je niet mag missen.

De Gooise Merenroute

Als je het over ’t Gooi hebt, kun je de Gooise Meren niet overslaan. Deze fietsroute van 37 kilometer neemt je mee langs de Loosdrechtse Plassen en de Vuntusplas. Geniet van de betoverende uitzichten over het water, afgewisseld met bossen en weidegebieden. En vergeet niet een pauze te nemen in een van de vele gezellige cafés aan de waterkant!

Het Muiderslot en de Vestingroute

Deze 26-kilometer lange route leidt je door de prachtige historische stad Muiden en langs de vestingwerken van Naarden. Ook brengt deze route je naar een van de meest iconische locaties van ’t Gooi: het Muiderslot.

Het Muiderslot is een van de bekendste en best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Het werd gebouwd in 1285 in opdracht van graaf Floris V. Het slot heeft een rijke geschiedenis en is nauw verbonden met de Nederlandse literaire figuur P.C. Hooft.

Je kunt een bezoek brengen aan de historische keuken, de ridderzaal en de slaapkamers, en krijgt een goed beeld van hoe het leven in die tijd was. Ook de torenbeklimming is de moeite waard, waarbij je een adembenemend uitzicht over de omgeving krijgt.

Voor kinderen is er ook veel te doen in het Muiderslot. Er is een speciale kinderroute door het kasteel en de tuin, er zijn verkleedkleren om zich te wanen in de middeleeuwen, en ze kunnen zelfs leren zwaardvechten!

De Hilversumse Heideroute

Ben je klaar voor een iets uitdagender route? De Hilversumse Heideroute is 45 kilometer lang en leidt je over de uitgestrekte heidevelden van ’t Gooi. De route is het meest magisch in augustus, wanneer de heide in volle bloei staat.

Toe aan pauze? Er zijn verschillende plekken waar je kunt pauzeren voor een kopje thee of koffie op de Hilversumse Heideroute. Eén van de meest populaire is Theehuis ’t Bluk in Laren. Dit theehuis is al meer dan een eeuw een bekend rustpunt voor fietsers en wandelaars. Theehuis ’t Bluk is prachtig gelegen aan de rand van de Zuiderheide en biedt een fantastisch uitzicht op de heide.

De Eemlandroute

Het nabijgelegen Eemland is eveneens een prachtig fietsgebied. Deze route van 52 kilometer voert je door de groene weiden, langs de rivier de Eem en de historische stadjes Bunschoten en Spakenburg. Onderweg kom je verschillende pittoreske boerderijen tegen waar je lokale producten kunt proeven en kopen. Proef bijvoorbeeld het traditionele gebak uit Spakenburg: ‘Spakenburgs hart’, of haal een vers visje bij één van de viskramen of viswinkels.

fiets-bankje-water-weiland-zomer

De Bossen van ’t Gooi

’t Gooi staat bekend om zijn prachtige bossen, en deze route van 31 kilometer laat je ze allemaal zien. Je rijdt door het Spanderswoud, het Corversbos en het Larense Bos. Geniet van de rust en de frisse lucht.

Deze route is vooral in de herfst een aanrader, wanneer de bladeren verkleuren en het bos zich hult in prachtige herfsttinten. Bovendien zorgen de vele aangelegde paden voor een aangename en makkelijk begaanbare route, ideaal voor zowel beginnende als ervaren fietsers en met kinderen.

Tips voor een stressvrije fietstocht

Een relaxte tocht begint bij een goede voorbereiding. Vergeet niet de volgende tips in acht te nemen, bij elke tocht die je onderneemt:

  • Controleer altijd de weersvoorspellingen voordat je op pad gaat en neem de juiste kleding mee.
  • Zorg ervoor dat je fiets in goede staat is. Check de banden en je versnellingen.
  • Neem voldoende water en snacks mee voor onderweg.
  • Vergeet je camera niet om al die prachtige momenten vast te leggen.
  • Vergeet ook niet om je fiets goed op slot te zetten tijdens een pauze. Kies hiervoor een sterk fietsslot zodat je zonder zorgen je fiets kan achterlaten.

Met deze vijf routes heb je voorlopig genoeg om op de pedalen te blijven. Elk van deze routes heeft iets unieks te bieden. En vooral, neem de tijd. Fietsen in ’t Gooi gaat niet om de bestemming, maar om de reis zelf. Dus stap op je fiets, en geniet!

Dit vind jij ook leuk!

Tijdens je fietstocht is het natuurlijk belangrijk om goed te blijven drinken! Bekijk daarom onze blog over drinkflessen met rietje! Ga je toch liever wandelen in plaats van fietsen? Wij hebben een blog geschreven over wandelingen in Normandië, wellicht vind je die interessant. Ga je binnenkort een reis maken en heb je nog accessoires nodig? Wij hebben blogs geschreven over waterschoenen en de beste duikbrillen voor op reis! Voor meer blogs over reisproducten kun je de pagina reisproducten bekijken, hier staan alle blogs over (duurzame) reisproducten!

Let op, betaalde advertentie! Dit artikel is geschreven in samenwerking met https://www.slotenspeciaalzaak.nl/.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn