Top 3: Beste Kofferriem 2024 [Vergelijking]

Ben jij op zoek naar de beste kofferriem voor jouw aanstaande reis? The Green Tourist helpt je graag! Wij hebben een vergelijking opgesteld waarin we onze mening geven over de beste kofferriemen van dit moment.

3 Beste Kofferriemen

Heb je snel een kofferriem nodig? Alsjeblieft, onze 3 favoriete kofferriemen op een rij!

Beste prijs-kwaliteit: BOTC Kofferriem

Het gebruiken van een kofferriem wordt door veel mensen onderschat. Het biedt extra veiligheid én stevigheid aan je koffer en daarmee je waardevolle spullen. Wij raden dan ook iedereen aan die regelmatig met het vliegtuig reist, om een kofferriem aan te schaffen.

Wat ons direct opviel toen we deze kofferriem bestelden, is dat je ook twee handige siliconen bagagelabels met naam-ID-kaarten erbij krijgt. Dit zorgt er voor dat je de bagage kunt labelen, inclusief contactgegevens, waardoor je minder snel je koffer verliest. Wanneer je je koffer tóch kwijtraakt, kan de vinder gemakkelijk contact met je opnemen. Leuk en handig extra’tje 🙂

BOTC Kofferriem

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,98)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:09

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • Opvallende kleuren
 • ID-Tag meegeleverd
 • Duurzaam

Nadelen

 • Geen

Beste kwaliteit: Thousand Travelmiles Kofferriem

Bijna iedereen herkent het wel: het kan soms lastig zijn om je koffer te herkennen als hij op de bagageband ligt. Daar heeft deze kofferriem een oplossing voor! Dankzij het opvallende ontwerp is dit probleem gemakkelijk opgelost. Dit maakt je reis meteen een stuk vlotter en minder stressvol.

Deze kofferriem is gemaakt van nylon, wat zorgt voor duurzaamheid en stevigheid. De gesp is uitgerust met een 3-cijferig slot, waardoor je bagage extra beveiligd is tijdens je reis. Daarnaast is de riem verstelbaar tot een lengte van 180 cm, waardoor hij om vrijwel elke koffer past!

Kofferriem Thousand Travelmiles

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,95)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:09

Voordelen

 • Duurzaam
 • Extra veiligheid
 • Verstelbare lengte
 • Opvallend kleurgebruik

Nadelen

 • Geen

Populair: Travelsafe Kofferriem

Wij snappen dat je je aankoop niet alleen op onze persoonlijke mening wilt baseren. Daarom hebben wij ook de meest populaire kofferriem van dit moment in deze vergelijking opgenomen. Eerlijk is eerlijk, wij begrijpen waarom de kofferriem van Travelsafe een populaire keuze is.

Deze kofferriem is klaar voor de toekomst, omdat de douane de kofferriem kan openen zonder enige vorm van geweld. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken om beschadigde of geforceerde sloten. Daarnaast biedt Travelsafe verschillende variaties van deze kofferriem aan, waardoor je de mogelijkheid hebt om de riem aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Travelsafe Kofferriem

Verkrijgbaar bij

bol.com (€19,95)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:09

Voordelen

 • Douanevriendelijk
 • Stevig & Veilig
 • Opvallend

Nadelen

 • Kwaliteit zou tegen kunnen vallen

Heb je al aan een duurzame koffer gedacht?

Zo’n kofferriem is natuurlijk ideaal, maar heb je al wel gedacht aan het aanschaffen van een duurzame koffer voor je aanstaande reis? Bekijk dan eens de Samsonite Reiskoffer. Het staat wat ons betreft vast dat de Samsonite S’Cure reiskoffer een goede keuze is als je zoekt naar een duurzame reiskoffer. Zomaar wat producten die je niet mag missen in je koffer: dikke sokken, handschoenen en een trui voor als je naar de kou gaat en een drinkfles, duikbril en waterschoenen voor als je naar de zon gaat! Voor het slapen is een lakenzak ideaal.

Neem in je duurzame koffer in ieder geval ook je toilettas mee. Wij hebben een blog geschreven over de beste heren toilettas!

Samsonite Reiskoffer

Verkrijgbaar bij

bol.com (€189,00)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:09

Waarom heb je een kofferriem nodig?

Bescherming van je bagage

Het belangrijkste doel van een kofferriem is het beschermen van je bagage in je kinderkoffer of handbagage reiskoffer voor volwassenen tegen schade of verlies tijdens het reizen. Wanneer je je kofferriem stevig om je koffer bevestigt, zorgt dit voor extra stevigheid en voorkomt het dat je koffer opengaat tijdens het reizen. Dit kan dus met een kofferriem, maar wil je het echt helemaal goed aanpakken? Gebruik dan ook packing cubes! Hiermee kan je je bagage niet alleen beschermen, maar ook goed ordenen.

Volcan Packing Cubes

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,95)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:09

Veiligheid tijdens het reizen

Naast het beschermen van je bagage, zorgt een kofferriem ook voor veiligheid tijdens het reizen. Het sluitingssysteem van de kofferriem zorgt ervoor dat je koffer veilig gesloten blijft en voorkomt ongewenste toegang tot je bagage. Dit is vooral handig op drukke luchthavens of tijdens het reizen met het openbaar vervoer.

Als je naar de Verenigde Staten reist, is het belangrijk om een kofferriem te kiezen met een TSA-goedgekeurd slot. TSA (Transportation Security Administration) is verantwoordelijk voor de veiligheidscontroles op luchthavens in de Verenigde Staten. Een TSA-goedgekeurd slot stelt de beveiligingsmedewerkers in staat om je bagage te controleren zonder het slot te beschadigen of te verwijderen.

BOTC TSA Kofferslot

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,98)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:09

Veel gestelde vragen

Wat maakt een kofferriem goed?

Materiaal van de kofferriem

Bij het kiezen van een kofferriem is het belangrijk om op het materiaal te letten. Een goede kofferriem is gemaakt van duurzaam en stevig materiaal, zoals nylon of polyester. Deze materialen kunnen tegen een stootje, waardoor je kofferriem lang meegaat.

Kofferriem sluitingssysteem

Een goed sluitingssysteem is erg belangrijk. Kies voor een kofferriem met een stevig en betrouwbaar sluitingssysteem, zoals een clipsluiting of een cijferslot. Zorg ervoor dat het sluitingssysteem gemakkelijk te gebruiken is, zodat je je bagage snel kunt beveiligen en ontgrendelen.

Verstelbare kofferriem

Een verstelbare kofferriem biedt extra flexibiliteit en gemak. Hiermee kun je de riem aanpassen aan de grootte van je koffer en zorgen voor een strakke en stevige bevestiging. Een verstelbare kofferriem is vooral handig wanneer je verschillende soorten koffers gebruikt tijdens het reizen.

Verschillende soorten kofferriemen

TSA-kofferriemen

TSA-kofferriemen zijn ontworpen met speciale sloten die voldoen aan de eisen van de Transportation Security Administration. Deze kofferriemen beveiligen je koffer éxtra goed en zijn geschikt voor de beveiligingscontroles op luchthavens.

Elastische kofferriemen

Elastische kofferriemen zijn gemaakt van rekbaar materiaal, zoals elastiek of rubber. Deze kofferriemen passen zich gemakkelijk aan de grootte en vorm van je bagage aan. Ze zijn vooral handig voor het beveiligen van zachte of uitpuilende bagage, zoals tassen of rugzakken.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.