Beste Packing Cubes 2023 [VERGELIJKING]!

Leestijd: 3 minuten

We kennen het allemaal wel; het in- en uitpakken van je koffer. Vaak gaat dit gepaard met chaos en is er geen organisatie te bekennen. Daar is nu een oplossing voor! Door packing cubes te gebruiken kun je jouw tas of koffer perfect organiseren.

Zo ben je dus nooit lang op zoek naar je spullen. En er zijn nog meer voordelen; één daarvan is dat je door packing cubes te gebruiken ruimte in je koffer kan besparen, wie wil dat nou niet?! In deze blog lees je alles over welke packing cubes het beste zijn, waarom je packing cubes zou moeten gebruiken, waar je ze kan kopen en hoeveel je er nodig hebt.

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes kun je zien als een soort afsluitbare zakken met een rits. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn vaak doorzichtig waardoor je zonder de packing cube te openen kunt zien wat erin zit. Het idee is dat je door ze te gebruiken al je kleding, accessoires en kleine reisspullen kunt ordenen in jouw tas of koffer. Het kan handig zijn wanneer jij een koffer of tas hebt met één of twee grote vakken; je kunt zo je eigen deelvakken creëren!

Voordelen van packing cubes

Persoonlijk zijn wij erg fan van het gebruiken van packing cubes. We gebruiken ze nu doen ook al een behoorlijke tijd. Omdat wij al tijdens meerdere reizen gebruik hebben gemaakt van dit handige hulpmiddel, kunnen wij de voordelen op een rijtje zetten:

 • Het creëren van overzicht. Na het openen van je tas of koffer is het simpelweg enorm gemakkelijk om te zien welke spullen waar in je koffer zitten. Als je alles netjes hebt ingepakt, zie je in één oogopslag welke reisspullen je gegroepeerd in je koffer hebt gedaan en kan je dus gemakkelijk je spullen terugvinden.
 • Meer ruimte in je koffer. Het klinkt misschien gek, maar het is echt waar. Door gebruik te maken van deze cubes creëer je daadwerkelijk meer ruimte in je koffer. Dit komt doordat de cubes als het ware je kleding samendrukken, waardoor er ruimte ontstaat. Meer spullen mee kunnen nemen op je reis, dat wil toch iedereen?!
 • Het zorgt voor reisgemak. Meer overzicht en meer ruimte, dat klinkt toch perfect? Door goed gebruik te maken van de packing cubes zul je meer reisgemak ervaren. Bijvoorbeeld als je op het vliegveld nog even wil checken of je alles mee hebt genomen. Het in- en uitpakken van je koffer zal je niet meer als een opgave zien, maar als een uitdaging om hem zo goed mogelijk in te pakken! Leuk toch?

Heb je tips nodig voor het inpakken van jouw koffer met behulp van packing cubes? In deze blog kan jij leren hoe jij optimaal gebruik kan maken van dit handige hulpmiddel!

Waar kan ik de cubes kopen?

Wij zijn erg fan van het aanbod van Bol.com. Ze bieden enorm veel aan, waardoor er voor iedereen een passend product te vinden is. Wij hebben verschillende producten getest voor jullie. Op basis hiervan hebben wij bepaald wat wij de beste twee packing cubes vinden.

We zullen nu wat meer vertellen over de beste twee packing cubes.

1. Sunflake Packing Cubes Set

Sunflake-packing-cubes-set-thegreentourist

Waarom raden wij dit product aan?

 • Gemaakt van duurzaam Nylon (Ook sterker en weerbestendiger).
 • Erg sterke ritsen.
 • Bij aankoop van dit product red je 1 m2 regenwoud.
 • Betere prijs/kwaliteitverhouding dan vergelijkbare producten.
 • De cubes zijn doorzichtbaar; de inhoud is gemakkelijk te zien.

2. TRAVEL Packing Cubes Set

Travel-packing-cubes-set-thegreentourist

Waarom raden wij dit product aan?

 • De cubes zijn gemaakt van duurzaam Hexagon Polyester.
 • Het extra zip-tasje voor kleine accessoires.
 • De cubes zijn waterproof.
 • Voorkomt kreukels.
 • De set is 8-delig.

Hoeveel cubes heb ik nodig?

Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Hoe lang ga je op reis? Hoe groot is je tas/koffer? Hoeveel spullen wil je überhaupt meenemen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt afvragen tijdens jouw zoektocht naar een packing cube.

Toch zouden wij je aanraden om minimaal 4 packing cubes aan te schaffen. Dit, zodat je in ieder geval de basis van je koffer kunt scheiden. Hoe meer cubes je in je koffer hebt, hoe meer je kan specificeren per zak. Mocht je erachter komen dat je te weinig cubes hebt, kun je er altijd nog voor kiezen om een 2/3 delige set extra aan te schaffen.

Het is dus ook een persoonlijke kwestie; doe vooral wat voor jou werkt en hoe jij het fijn vindt om je koffer in te pakken.

Dit vind jij ook leuk!

Heb je nou al wel packing cubes aangeschaft, maar ben je nog op zoek naar een duurzame koffer? Dan raden wij jou aan om onze blog over duurzame reiskoffers te lezen! Alle reisspullen voor elkaar, maar geen inspiratie voor een volgende reisbestemming? Lees onze blogs over duurzaam reizen in Nederland of duurzaam reizen in Europa, dan zien we je daar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn