7 inpaktips voor jouw duurzame reis

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Inpakken is en blijft altijd een lastige klus voor jouw vakantie. Wat moet allemaal mee? Past het allemaal in de koffer? Heb ik dit echt nodig en vergeet ik niet iets?
Vaak nemen we liever te veel mee dan te weinig. Maar wist je dat we samen ongeveer 55 ton CO₂ per jaar (!) kunnen besparen als we gedurende een jaar op elke vlucht slechts één kilogram minder gewicht zouden meenemen? Als je hierover nadenkt is dat al één shampoofles, T-shirt of een paar slippers minderen. Daarom geven wij inpaktips, waardoor je alles hebt en waardoor je je toch niet zo schuldig hoeft te voelen over jouw reis!

Koffer inpakken vol

Kleine moeite, grote impact

Misschien denk je wel: “Zoveel invloed hebben wij verder als passagier toch niet op de CO2 uitstoot?” Maar gemiddeld nemen we zo’n 18 kg per persoon mee aan bagage. Hoe lager het gewicht van het vliegtuig, hoe minder kerosine er nodig is om de kist in de lucht te houden. En minder kerosine = minder CO₂. Kun je nagaan als je twee kilo lichter inpakt, of drie…

Even een kilo lichter inpakken… dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geeft The Green Tourist je graag een aantal tips om je koffer de volgende keer met minder kilo’s het vliegtuig in te krijgen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen rug, je portemonnee (minder fooi in de hotels) én je bespaart tijd met herpakken als je naar je volgende accommodatie of bestemming vertrekt.

Kijk hoe makkelijk je kunt besparen met deze artikelen

Zo licht als een koffer

Heb je toevallig nog een nieuwe koffer nodig? Vergelijk dan niet alleen de prijzen en designs, maar neem ook het gewicht van de koffer mee in je overweging. Ga voor een lichtgewicht-model. Dit kan soms al enorm schelen. Of denk er eens over na, of alles in de handbagage lukt, in plaats van hand- en ruimbagage.

Weg met vloeistoffen

Volle grote shampoo flessen zijn onhandig en zwaar. Denk erover na om mini shampoo verpakkingen te kopen of eventueel een shampoo bar (Check de voor- en nadelen van deze shampoo bars in onze blog). Eventueel kun je die zonnebrandfles in de lokale supermarkt kopen? Reis je in een groep? Spreek dan van tevoren af wie wat meeneemt. Dit scheelt heel wat ruimte en gewicht!

Licht lezen

Lees jij graag boeken op vakantie? Overweeg dan eens om van een e-reader te lezen in plaats van een echt boek. Om even een paar voordelen te noemen: een e-reader is vele malen lichter dan een fysiek boek, er kunnen honderden boeken op het apparaat worden opgeslagen, e-books zijn goedkoper én je hebt nooit meer een lamme arm op je strandbedje omdat je boek zo zwaar is.

Vakantie foto in de bergen

Compenseren kun je leren!

Als laatste kun je natuurlijk altijd nog je CO2-uitstoot compenseren met compensatie kosten. Zo geeft KLM geeft je de mogelijkheid om tijdens het boeken je CO2-uitstoot te compenseren. Dit bedrag wordt gebaseerd op basis van het vliegtuigtype waarmee je vliegt en de afstand die je aflegt. Op die manier draag je bij aan het ‘CO2OL Tropical Mix’ herbebossingsinitiatief in Panama, waar al meer dan vijfhonderd hectare bos is gecreëerd door KLM-passagiers.

Meer weten over
The Green Tourist?

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn