Duurzame koffer merken: stijlvol en goed voor het milieu!

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Wil je zo duurzaam mogelijk de wereld verkennen? Dan wil je met zo min mogelijk klimaatimpact reizen. Op ontdekkingstocht gaan en ondertussen rekening houden met mens en natuur. Volledig groen reizen is helaas erg lastig, maar The Green Tourist helpt je graag een handje op weg! Om te beginnen met je koffer….

Hier moet je opletten bij het kopen van een duurzame koffer:

Goedkoop is duurkoop
Deze wijsheid geldt voor veel duurzame producten, zo ook bagage. De prijs van duurzame koffers ligt vaak wat hoger. Maak toch de afweging om deze keuze te maken. Vaak zijn duurzame koffers van dusdanig goed materiaal dat je er jarenlang reisplezier van hebt!

Vrouw-met-reiskoffer

Denk goed na voor aankoop
De reisindustrie is net als de fashionindustrie: trends veranderen. Ga daarom bij de aankoop van je duurzame koffer(s) na of je die met dat stippen printje over een jaar ook nog leuk vindt of dan denkt ‘toe aan een ander.’ Kies daarom voor een koffer met een neutrale kleur of print. Zo hoef je niet elk jaar een nieuwe uit te zoeken.  

Check de garantietermijn
Duurzaam betekent in essentie niet alleen dat er bij het maakproces zo min mogelijk milieuvervuiling op speelt. Duurzaamheid zegt ook iets over hoe lang producten meegaan. Werp daarom altijd even een blik op de garantieperiode van je nieuwe reismaat. Stel hij verliest on the go een wieltje of de ritssluiting begeeft het, dan hoef je niet gelijk een nieuw exemplaar te kopen, maar kan je het kosteloos laten repareren.

Het maakproces
Koffermakers zien steeds meer in polypropyleen. Dit is een stof waar bij het omzetten van propeen naar polypropyleen geen giftige stoffen vrij komen. Wel zo fijn voor onze longen en die van moeder aarde. Het is milieuvriendelijk en daarbij is het volledig recyclebaar. Ook wordt er steeds vaker nagedacht om productieprocessen op zonne-energie te laten draaien. Go go go, koffer industrie!

Reizen met duurzame koffer

Duurzame koffer merken

Samsonite

Samsonite levert niet alleen hoogwaardig kwalitatieve suitcases, maar in hun S’Cure ECO serie werken ze – als eerste ter wereld – met kunststofafval. De koffers worden dus gemaakt van plastics en andere materialen die het niet verdienen om op de vuilnisbelt te belanden. De buitenkant zelf wordt van polypropyleen gemaakt. Daarbij hebben ze ook voor de allerjongste reizigers een aantal mooie koffers!  

NORTVI

NORTVI is je go to adres wat betreft Nederlandse duurzame koffers. De makers benadrukken dat reizen een luxe is. “Wij geloven in een nieuwe realiteit waarin reizen met duurzame en milieuvriendelijke producten de nieuwe norm is. Het is onze plicht om voor iedereen koffers te maken die een leven lang meegaan” Dit maken ze waar door koffers te produceren van 100% gerecyclede PET-flessen. Ook doneren ze bij elk verkocht koffer een x-bedrag, waarmee ze een steentje bijdragen aan een plastic vrije wereld. Maar niet alleen de koffers zien er fantastisch uit! Ook biedt NORTVI rugtassen, telefoonhoesjes en inmiddels T-shirts.

SUITSUIT

Misschien wist je het niet van SUITSUIT, maar het gaat er best groen aan toe. De koffers en tassen worden van ABS en/ of polycarbonaat en vegan leer gemaakt. Kort over die eerste: Acrylonitril-Butadieen-Styreen. Waar het in de basis een type plastic is, is het niet gelijk dat er allerlei alarmbellen hoeven af te gaan. Deze kunststof kan meerdere keren worden gerecycled. Wel blijft het een kunststof dat onder verhitting = veel energie wordt gemaakt. Een kanttekening is dus wel gepast.

Verder kennen vegan leer en polycarbonaat een lange levensduur en zijn ze 100% recyclebaar. SUITSUIT is dus niet de meest groene keuze, maar they’re getting there!

Meisje pakt koffer in

RIMOWA

Last but not least, RIMOWA. Dit Duitse merk werkt namelijk met aluminium. En dat is een grote in de duurzaamheidswereld. Je moet weten dat voor het recyclen van dit metaal slechts 5% van de energie nodig is om nieuw aluminium te maken. Verder werken ze ook regelmatig met high-tech polycarbonaat. Dit is dan ook wel terug te zien in de prijs, maar het duurzame design en de kwaliteit geven je wel jarenlang plezier! Daarbij hebben ze nog veel meer andere reisproducten, zoals paspoorthouders, tassen, toilettassen en nog meer accessoires.

Packing cubes

De juiste reiskoffer gevonden? Yeey! Wij raden om in je reiskoffer gebruik te maken van packing cubes. Het gebruik van packing cubes heeft namelijk veel voordelen. Zo besparen ze je ruimte en zorgen packing cubes ervoor dat je je koffer meer georganiseerd kan indelen, wel zo fijn :)!

Lees onze blog eens over de beste packing cubes. Hierin lees je alles wat je moet weten van packing cubes.

Overweeg trouwens eens packing cubes te gebruiken in je reiskoffer Wij gebruiken sinds lange tijd packing cubes en zijn helemaal fan! Wij hebben een blog over packing cubes geschreven waarin we onder andere de grootste voordelen van het gebruik aangeven. Ze besparen je onder andere ruimte en je zorgt ervoor dat alles georganiseerd blijft.

Begrippenlijst

Recyclen: Bij recycling wordt het product verwerkt, zodat er iets nieuws van gemaakt kan worden. Grondstoffen die vaak worden gerecycled, zijn glas, plastic en papier.

Klimaatimpact: De impact die je veroorzaakt in het dagelijkse leven op het milieu. Denk aan CO2 uitstoot, waterverbruik, omgaan met energie en klimaatveranderingen.

Polypropyleen: PP staat voor polypropeen of polypropyleen en is een vrijwel onbreekbaar plastic. Het materiaal is redelijk stijf, heeft een hoge temperatuurbestendigheid en is goed bestand tegen chemische oplossingen en zuren.

Acrylonitril-Butadieen-Styreen: Acrylonitrilbutadieenstyreen (ABS) is een thermoplast en een copolymeer dat gebruikt wordt voor starre voorwerpen. Het is eenvoudig te spuitgieten en levert een glad en stevig aanvoelend plastic op.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn