De drie mooiste duurzame hotels in Nederland

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Vakantie hotels in Nederland

Toe aan een vakantie? Of wil je gewoon even lekker een weekendje weg? Dan is een duurzaam hotel in Nederland voor je vakantie een fijne optie. Het aspect duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in de hotelsector. Daarom heb ik voor jou de drie mooiste vakantie hotels in Nederland op een rij gezet. 

Een duurzame groene oase

We beginnen meteen met een geweldige optie. Hotel Jakarta heeft in 2018 haar deuren geopend voor iedereen die graag meedraagt aan een groenere wereld. Hotel Jakarta geeft aan dat ze bij het bouwen gebruik hebben gemaakt van duurzame materialen die een lange levensduur hebben en volledig recyclebaar zijn. Daarnaast maken ze gebruik van energiebesparende maatregelen. Regenwater vangen ze op, waarmee ze de binnentuin besproeien en via pv-panelen wordt zonne-energie opgevangen voor de verwarming en douchewater. 

Rotterdam – Suitehotel Pincoffs

De tweede optie is een stuk kleinschaliger. Suitehotel Pincoffs beschikt over 8 aparte ruime suites die op verschillende manieren duurzaam te noemen zijn. Als eerste maakt dit hotel gebruik van biologische koffie en thee, vleeswaren en melkproducten. Bij je ontbijt ben je dus meteen lekker duurzaam bezig! Ook recylclen ze overgebleven wc-papier en badkamerproducten. Ten slotte slaap je onder heerlijk duurzaam beddengoed. 

Een heerlijke vakantie in een mooi hotel in het zuiden van Nederland

De derde en laatste optie die ik voor je heb opgezocht is het Townhouse Designhotel in Maastricht. Naast dat het hotel op verschillende manieren rekening houdt met duurzaamheid, is Maastricht een prachtige stad waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Het hotel maakt gebruik van tweedehands servies, schenkt bedrijfskleding aan het goede doel, scheidt al het afval, maakt gebruik van LED-verlichting en bespaart water. 

Ik zou zeggen, twijfel niet te lang, ga lekker op vakantie naar een hotel in Nederland. Of lees over duurzame restaurants in Nederland. Opzoek naar een plekje buiten Nederland? Bekijk dan onze tips voor duurzaam reizen in Europa! Ben je nog op zoek naar handige producten voor je vakantie? Bekijk dan eens deze duurzame reisproducten.  

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn