Duurzame restaurants in Nederland

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Restaurants in Nederland

Wist je dat er een ruim aanbod is aan duurzame restaurants in Nederland? Plastic vrije terrassen, duurzame maaltijden, minder voedselverspilling en daarbij de lekkerste gerechten. Dat is wat centraal staat voor deze restaurants. In deze blog vertel ik je meer over duurzame restaurants en geef ik je tips voor de beste in Nederland.

Altijd op de hoogte van de laatste tips rondom duurzaam reizen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wanneer zijn restaurants in Nederland duurzaam?

Volgens duurzaam uit eten zijn restaurants duurzaam als ze voldoen aan een aantal aspecten op het gebied van voedsel, afval, energie, en water. Hieronder leg ik dit verder uit:

  • Voedsel: Eten en drinken hebben de grootste impact op het milieu van alle aspecten. Qua impact staat vlees op nummer 1. Daarom is het belangrijk dat restaurants genoeg vegetarische opties aanbieden. Wil je toch vlees? Vraag dan of het vlees biologisch is. Ook voedselverspilling komt vaak voor. Restaurants die een foodybag aanbieden om overgebleven eten mee te nemen hebben een streepje voor.
  • Afval: Bederf, overproductie en te grote porties helpen mee aan het onnodig weggooien van voedsel. Duurzame restaurants in Nederland houden hier rekening mee. Deze restaurants scheiden hun afval en gooien minder weg.
  • Energie: Restaurants zijn grootverbruikers van energie. Natuurlijk niet zo gek door de apparatuur in de keuken, terrasverlichting en -verwarming. Duurzame restaurants in Nederland houden hier rekening mee en verbruiken zo min mogelijk energie.
  • Water: Duurzame restaurants serveren kraanwater, bieden minder koe aan op hun menu, gebruiken minder water bij het afwassen en vervangen katoenen servetjes en tafellakens voor linnen varianten.

Nu je weet waar jij rekening duurzame restaurants rekening mee houden, geef ik je hieronder een aantal opties.

100% duurzaam vlees

Restaurants in Nederland

Restaurant Olivia- Rotterdam
De keuken van Olivia werkt met veel originele Italiaanse producten als basis. Ze bieden een seizoenskaart aan.

Brasserie Zijlstroom- Leiderdorp
Brasserie Zijlstroom maakt zoveel mogelijk gebruik van producten uit eigen streek. Van vlees tot vis, van vegan tot vega. Er is ruime keuze.

Op Hodenpijl- Schipluiden
Dit restaurant werkt als een van de weinige restaurants in de regio met lokale, biologische en/of seizoensproducten in de regio.

Foodybag

Spirit- Rotterdam
Spirit in Rotterdam kiezen voor biologisch en vegetarisch omdat ze respect hebben voor mens, milieu en natuur.

De Dyck- Woubrugge
De Dyck verrast en inspireert door de samenwerking met de natuur. Gerechten met de meest pure smaken.

Restaurant Logica- Leiden
Dit restaurant maakt alleen 100% duurzaam eten en hebben het Eko keurmerk horeca goud.

Foodybag

Bovenstaande restaurants zijn geselecteerd door duurzaam uit eten. Bezoek hun website voor een geheel overzicht van duurzame restaurants in Nederland. Bekijk onze pagina over duurzaam reizen in Nederland als je meer wil weten wat je kunt doen om duurzaam te genieten tijdens een uitje of vakantie. Zoek je het wat verder weg? Bekijk dan eens de pagina over Europa.

Ga jij liever zelf koken? Bekijk dan eens deze duurzame keukenspullen!

Nieuwsbrief

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn