Kerstmarkt Groningen: Dit Is Er Te Doen! [Tips]

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Ben je klaar om helemaal in de kerstsfeer te duiken? Dat kan zeker op de Kerstmarkt Groningen! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze gezellige markt vol met sfeervolle kraampjes, winterse lekkernijen en leuke activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een uniek cadeau of gewoon wilt genieten van de gezelligheid, de Kerstmarkt Groningen heeft voor iedereen iets te bieden. Lees snel verder en ontdek hoe jij het maximale uit jouw bezoek kunt halen!

Locatie en datum

De Kerstmarkt Groningen wordt gehouden in het gezellige centrum van Groningen. Je vindt de markt op de Grote Markt, de Vismarkt en de Oude Boteringestraat. Deze locaties worden feestelijk versierd en omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstwereld. De markt begint op vrijdag 16 december en duurt tot en met zondag 18 december. Dus als je op zoek bent naar een leuke kerstmarkt om te bezoeken, zet Groningen dan zeker op je lijstje!

Openingstijden

De Kerstmarkt Groningen is geopend op vrijdag van 12:00 uur tot 21:00 uur, op zaterdag van 10:00 uur tot 21:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 18:00 uur. Dit geeft je voldoende tijd om op je gemak de markt te verkennen en te genieten van de gezellige sfeer. Vergeet niet warm gekleed te gaan, want het kan behoorlijk koud zijn in december!

Activiteiten voor kinderen

Voor de jonge bezoekers is er ook van alles te beleven op de Kerstmarkt Groningen. Er zijn speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zoals het maken van kerstversiering en het beschilderen van kerstballen. Daarnaast kunnen de kinderen genieten van verschillende optredens en voorstellingen. Er is zelfs een draaimolen waar ze een ritje in kunnen maken. Kortom, er is genoeg entertainment om de kinderen de hele dag bezig te houden!

Entertainment

Naast de activiteiten voor kinderen is er ook voor volwassenen genoeg te beleven op de Kerstmarkt Groningen. Er zijn verschillende optredens van lokale artiesten en bands. Denk aan sfeervolle kerstmuziek, maar ook aan wat meer up-tempo nummers om lekker op te dansen. Verder zijn er ook straatartiesten die zorgen voor vermaak en gezelligheid. Je zult je zeker niet vervelen!

Kraampjes en winkelen

Op de Kerstmarkt Groningen vind je natuurlijk ook kraampjes waar je kunt winkelen. Er zijn meer dan 80 kraampjes te vinden met een grote diversiteit aan producten. Van handgemaakte sieraden en kleding tot kerstdecoraties en lekkernijen. Je kunt er ook terecht voor bijzondere cadeau-ideeën voor onder de kerstboom. Neem rustig de tijd om alle kraampjes te ontdekken en wie weet vind je wel iets moois!

Eten en drinken

Bij een kerstmarkt hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken! Op de Kerstmarkt Groningen zijn er verschillende eetkraampjes waar je kunt genieten van winterse lekkernijen. Denk aan warme chocomelk, glühwein, oliebollen en andere hartige en zoete snacks. Het is heerlijk om even op te warmen met een kop warme chocolademelk en te genieten van de gezellige sfeer.

Kerstman en zijn elfjes

Natuurlijk mag de Kerstman niet ontbreken op de Kerstmarkt Groningen! Hij maakt graag tijd vrij om met alle kinderen op de foto te gaan en hun verlanglijstjes aan te horen. Samen met zijn vrolijke elfjes zorgt hij voor magische momenten en een onvergetelijke ervaring. Dus neem je camera mee, zorg dat je verlanglijstje klaar is en maak een praatje met de Kerstman!

Muziek en optredens

De Kerstmarkt Groningen staat bekend om zijn gezellige muziek en optredens. Op verschillende plekken rondom de markt treden lokale artiesten en bands op. Ze zorgen voor een feestelijke sfeer met sfeervolle kerstliedjes en andere bekende nummers. Neem even de tijd om te genieten van de muziek en wie weet krijg je nog zin om een dansje te wagen!

Sfeer en decoratie

Wat de Kerstmarkt Groningen echt bijzonder maakt, is de sfeer en decoratie. De hele stad wordt prachtig versierd met kerstverlichting, kerstbomen en andere decoraties. Het voelt als een sprookje wanneer je door de straten loopt en alle gezelligheid om je heen ziet. De markt ademt echt de kerstsfeer uit en zorgt voor een warm en knus gevoel.

Tips voor een bezoek

  • Neem voldoende contant geld mee, want niet alle kraampjes accepteren pinbetalingen.
  • Draag warme kleding en neem een sjaal, muts en handschoenen mee. Het kan behoorlijk koud zijn in december.
  • Ga op tijd, vooral als je op zoek bent naar speciale cadeaus. Het kan druk worden op de Kerstmarkt Groningen en sommige kraampjes kunnen snel uitverkocht raken.
  • Neem je camera mee om mooie foto’s te maken en herinneringen vast te leggen.
  • Geniet van de sfeer en neem de tijd om alle kraampjes en entertainment te verkennen. Het is een geweldige ervaring die je niet wilt missen!

Slot

De Kerstmarkt Groningen is een geweldige plek om in de kerstsfeer te komen en te genieten van gezelligheid en entertainment. Met de verschillende activiteiten voor kinderen, optredens van lokale artiesten, kraampjes vol leuke producten en heerlijk eten en drinken, is er voor iedereen iets te beleven. Dus zet de data in je agenda, trek je warme kleding aan en maak je klaar voor een magische kerstmarkt in Groningen!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn