Kerstmarkt Arnhem: Dit Maakt Het Bijzonder!

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

In Arnhem vind je een kerstmarkt die echt uniek is. Met zijn sfeervolle kraampjes, gezellige muziek en heerlijke lekkernijen, biedt de Kerstmarkt Arnhem een ​​ervaring die je zeker niet wilt missen. Of je nu op zoek bent naar unieke handgemaakte cadeaus of gewoon wilt genieten van de feestelijke sfeer, deze markt heeft voor ieder wat wils. Bezoek de Kerstmarkt Arnhem en laat je betoveren door de magie van Kerstmis!

Historie van de Kerstmarkt Arnhem

Ontstaan van de kerstmarkt

De Kerstmarkt Arnhem is ontstaan uit een lang gekoesterde traditie om de feestdagen in de stad op bijzondere wijze te vieren. De eerste editie vond plaats in het jaar 1997 en sindsdien is de kerstmarkt elk jaar een groot succes. Het idee achter de markt was om een gezellige en sfeervolle plek te creëren waar mensen samen kunnen komen en kunnen genieten van de warme kerstsfeer.

Locatie en organisatie

De Kerstmarkt Arnhem vindt plaats in het hart van de stad, op de bekende Korenmarkt. Deze centrale locatie maakt het voor bezoekers gemakkelijk om de markt te bereiken en te genieten van alle activiteiten die er te doen zijn. De organisatie van de kerstmarkt werkt nauw samen met lokale ondernemers en gemeentelijke instanties om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en dat bezoekers een onvergetelijke ervaring hebben.

Ontwikkeling en groei van de markt

Wat begon als een bescheiden kerstmarkt is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot evenement dat mensen uit het hele land trekt. De groei van de Kerstmarkt Arnhem is te danken aan de variatie aan kraampjes, de diverse activiteiten en de gezellige sfeer die er heerst. Elk jaar worden er nieuwe elementen toegevoegd om de markt nog aantrekkelijker te maken en een breder publiek aan te spreken.

Sfeer en Decoratie

Winterse ambiance

Zodra je de Kerstmarkt Arnhem betreedt, word je ondergedompeld in een betoverende winterse ambiance. De hele markt is prachtig versierd met twinkelende lichtjes, kleurrijke kerstversieringen en gezellige houten chalets. Je voelt meteen de warmte en gezelligheid die bij de kerstperiode horen.

Traditionele kerstversieringen

Op de Kerstmarkt Arnhem kom je allerlei traditionele kerstversieringen tegen. Van schattige houten kerstboomornamenten tot prachtige handgemaakte kerstkransen, er is voor ieder wat wils. De kraampjes staan vol met mooie en unieke decoraties om je huis in kerstsfeer te brengen.

Verlichting en kerstmuziek

De kerstmarkt wordt prachtig verlicht met sfeervolle verlichting die zorgt voor een magische ambiance. Terwijl je langs de kraampjes struint, word je omringd door vrolijke kerstmuziek die je meteen in de feeststemming brengt. De combinatie van de verlichting en de muziek zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Diverse kraampjes

Lokale ambachten en producten

Op de Kerstmarkt Arnhem kun je kennismaken met de lokale ambachten en producten. Van handgemaakte sieraden tot ambachtelijk gebrouwen bier, er is een breed scala aan unieke en authentieke producten te vinden. Het is een geweldige kans om iets bijzonders te vinden en tegelijkertijd lokale ondernemers te steunen.

Kerstcadeaus en souvenirs

Op zoek naar het perfecte kerstcadeau? De Kerstmarkt Arnhem heeft het allemaal! Met tientallen kraampjes vol met bijzondere cadeaus en souvenirs kun je zonder twijfel iets vinden dat past bij de smaak en wensen van je dierbaren. Van handgemaakte kaarsen tot heerlijke streekproducten, er is voor elk wat wils.

Foodtrucks en culinaire specialiteiten

Naast mooie producten vind je op de Kerstmarkt Arnhem ook een scala aan foodtrucks met heerlijke culinaire specialiteiten. Van ambachtelijke poffertjes tot warme glühwein, er is genoeg keuze om jezelf te trakteren op iets lekkers. Het is de perfecte gelegenheid om te genieten van heerlijk eten en drinken in een gezellige sfeer.

Kinderactiviteiten

Kerstknutselen

Speciaal voor kinderen zijn er op de Kerstmarkt Arnhem diverse knutselactiviteiten. Ze kunnen hun eigen kerstversieringen maken, zoals kerstballen of -kransen, en zo hun creativiteit de vrije loop laten. Het is een leuke en leerzame manier voor kinderen om zich in de kerstsfeer onder te dompelen.

Kindertheater en voorstellingen

Naast knutselactiviteiten zijn er ook regelmatig kindervoorstellingen en theateroptredens op de Kerstmarkt Arnhem. Laat je kinderen genieten van spannende verhalen, vrolijke liedjes en betoverende acts. Het entertainmentprogramma is speciaal samengesteld om kinderen te vermaken en ze een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Schaatsbaan en winterse spellen

Een van de hoogtepunten voor kinderen op de Kerstmarkt Arnhem is de schaatsbaan. Hier kunnen ze naar hartenlust schaatsen en genieten van de winterse omgeving. Daarnaast zijn er ook verschillende winterse spellen waar kinderen aan kunnen deelnemen, zoals een spannende speurtocht of een sneeuwballengevecht. Plezier is gegarandeerd!

Entertainment en Optredens

Live muziek

Tijdens de Kerstmarkt Arnhem kun je genieten van live muziekoptredens van lokale artiesten. Van swingende jazzbands tot sfeervolle koren, er is altijd wel iets te beleven. De muziek zorgt voor een gezellige sfeer en maakt het plaatje compleet.

Koren en zanggroepen

Op de Kerstmarkt Arnhem kun je regelmatig verschillende koren en zanggroepen tegenkomen. Ze brengen prachtige kerstliederen ten gehore die je helemaal in de kerststemming brengen. Laat je verrassen door de harmonieuze klanken en zing gerust mee!

Straatartiesten en acrobatiek

Niets is zo vermakelijk als straatartiesten en acrobaten die hun kunsten vertonen. Op de Kerstmarkt Arnhem kun je regelmatig straatartiesten tegenkomen die je verrassen met hun vaardigheden. Van jongleurs tot steltlopers, je zult versteld staan van hun talent en enthousiasme.

Kerstman en zijn helpers

Ontmoet de Kerstman

Een bezoek aan de Kerstmarkt Arnhem is niet compleet zonder de Kerstman te ontmoeten. Hij verwelkomt jong en oud met open armen en neemt graag de tijd om met iedereen op de foto te gaan. Zorg dat je je wensenlijstje klaar hebt, want wie weet krijg je iets speciaals van de Kerstman!

Elfen en rendieren

Naast de Kerstman kom je ook zijn trouwe helpers, de elfen en rendieren, tegen op de Kerstmarkt Arnhem. De elfen zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en de rendieren zorgen voor het vervoer van de cadeautjes. Deze betoverende wezens maken de kerstsfeer op de markt compleet.

Fotomomenten

Op de Kerstmarkt Arnhem zijn er verschillende plekken waar je foto’s kunt maken om je bezoek aan de markt te vereeuwigen. Van sprookjesachtige decors tot levensgrote sneeuwpoppen, er zijn genoeg mogelijkheden om mooie herinneringen vast te leggen. Vergeet je camera niet!

Speciale evenementen en themadagen

Openingsshow en vuurwerk

De Kerstmarkt Arnhem wordt feestelijk geopend met een spectaculaire openingsshow en vuurwerk. Dit is het moment waarop de markt officieel van start gaat en de hele stad in kerstsfeer wordt gehuld. Het is een magisch spektakel dat je niet wilt missen!

Modeshows en catwalk

Voor de fashionistas onder ons worden er regelmatig modeshows gehouden op de Kerstmarkt Arnhem. Hier kun je de nieuwste kerstmode bewonderen en inspiratie opdoen voor je eigen kerstoutfit. De modellen lopen over de catwalk en tonen de prachtigste kledingstukken en accessoires.

Demonstraties en workshops

Wil je zelf iets doen op de Kerstmarkt Arnhem? Dan kun je deelnemen aan diverse demonstraties en workshops. Leer bijvoorbeeld hoe je zelf kerstkransen maakt of hoe je de mooiste kersttaart decoreert. De experts leren je graag de fijne kneepjes van het vak.

Goede doelen en maatschappelijke betrokkenheid

Kerstacties en donaties

Op de Kerstmarkt Arnhem worden verschillende kerstacties georganiseerd om geld in te zamelen voor goede doelen. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een loterij waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan een lokaal goed doel. Het is een mooie manier om iets terug te geven tijdens de kerstperiode.

Samenwerkingen met lokale organisaties

De Kerstmarkt Arnhem werkt nauw samen met lokale organisaties om maatschappelijk betrokken te zijn. Zo kan het zijn dat er kraampjes zijn waarin lokale projecten zich presenteren en aandacht vragen voor hun initiatieven. Door deze samenwerkingen draagt de kerstmarkt bij aan het versterken van de community.

Steun aan kansarme gezinnen

Een belangrijk onderdeel van de Kerstmarkt Arnhem is het steunen van kansarme gezinnen tijdens de feestdagen. Er worden diverse initiatieven en acties opgezet om deze gezinnen te voorzien van kerstpakketten, cadeautjes en andere benodigdheden. Op deze manier wordt er gestreefd naar een inclusieve en warme kerst voor iedereen.

Praktische informatie

Openingstijden en data

De Kerstmarkt Arnhem is geopend van [datum] tot [datum]. De openingstijden zijn van [tijd] tot [tijd]. Het is raadzaam om de officiële website van de kerstmarkt te raadplegen voor de meest actuele informatie over de openingstijden en data.

Locatie en bereikbaarheid

De kerstmarkt vindt plaats op de Korenmarkt, in het hart van Arnhem. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de omgeving. Het is echter raadzaam om tijdig te komen, aangezien het in de drukkere weekenden behoorlijk druk kan zijn.

Toegangsprijzen en tickets

De toegang tot de Kerstmarkt Arnhem is gratis. Je hebt dus geen ticket nodig om de markt te kunnen bezoeken. Let wel op dat sommige activiteiten en attracties mogelijk wel een aparte toegangsprijs hebben. Het is verstandig om vooraf de website te raadplegen om te zien wat de prijzen zijn voor specifieke activiteiten.

Overnachten in Arnhem

Hotels en accommodaties

Wil je langer genieten van de Kerstmarkt Arnhem en de mooie stad Arnhem? Dan zijn er verschillende hotels en accommodaties in de omgeving waar je kunt verblijven. Van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts, er is voor ieder budget en smaak een passende optie te vinden.

Arrangementen en kerstpakketten

Sommige hotels en accommodaties bieden speciale arrangementen aan tijdens de kerstperiode. Deze arrangementen kunnen onder andere bestaan uit een verblijf in combinatie met een diner, entreetickets voor de kerstmarkt of andere leuke extra’s. Informeer bij je gewenste accommodatie naar de mogelijkheden.

Tips voor een kerstweekend in Arnhem

Naast de Kerstmarkt Arnhem zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten in de stad die de moeite waard zijn om te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het prachtige Openluchtmuseum, geniet van een wandeling door het mooie Sonsbeek Park of ontdek de gezellige winkelstraten. Een kerstweekend in Arnhem staat garant voor een veelzijdige en sfeervolle ervaring.

Met zijn rijke geschiedenis, sfeervolle decoraties, diverse kraampjes, kinderactiviteiten, entertainment, de aanwezigheid van de Kerstman, speciale evenementen, aandacht voor goede doelen en goede praktische informatie en overnachtingsmogelijkheden is de Kerstmarkt Arnhem een evenement dat je niet wilt missen. Het is de perfecte plek om samen met vrienden en familie te genieten van de kerstsfeer en te genieten van alles wat deze prachtige markt te bieden heeft. Maak je klaar om ondergedompeld te worden in een betoverende winterwereld en maak herinneringen die een leven lang meegaan!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn