Top 3: Beste Sneeuwschoenen 2024 [Vergelijking]

Ben jij op zoek naar goede sneeuwschoenen? Wij hebben door de jaren heen veel sneeuwschoenen getest en hebben onze favoriete sneeuwschoenen voor op wintersport voor jou opgesomd. Lees je mee?

3 Beste Sneeuwschoenen

Snel op zoek naar de beste sneeuwschoenen voor mannen en vrouwen? Hier staan alvast de beste sneeuwschoenen voor je op een rij!

Beste kwaliteit: MSR Lightning Trail Sneeuwschoenen

De afgelopen jaren genieten wij steeds meer van wandelingen door prachtige, besneeuwde gebieden tijdens onze wintersport. Het vinden van de juiste sneeuwschoenen was voor ons vaak nog wel een ding. Te klein, te groot, snel kapot of niet geschikt voor diepe sneeuw: we hebben ze allemaal gehad. Gelukkig hebben wij nu onze favoriete sneeuwschoenen gevonden, namelijk de MSR Lightning Trail. Deze sneeuwschoenen zijn geschikt voor diepe sneeuw, zijn licht van gewicht en geven een goede grip. Daarnaast zijn ze duurzaam én geschikt voor mannen en vrouwen.

Vooral tijdens lange dagen in de sneeuw merk je hoe comfortabel deze sneeuwschoenen zijn. Het drukpuntvrije stretch gaas omhult je voeten stevig en zorgt ervoor dat je de hele dag comfort hebt. Wat ons betreft is dit dus de perfecte keus als je op zoek bent naar sneeuwschoenen van goede kwaliteit, die geschikt zijn voor wintersport én diepe sneeuw, ook als je de sneeuwschoenen voor langere tijd draagt.

MSR Lightning Trail Sneeuwschoenen

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€299,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:08

Voordelen

 • Erg licht
 • Duurzaam
 • Uitstekende grip
 • Eenvoudig in- en uitstappen

Nadelen

 • Prijzig

Beste prijs-kwaliteit: MSR Evo Trail Sneeuwschoenen

Als het écht op duurzaamheid aankomt, zijn deze sneeuwschoenen wat ons betreft de beste optie: ook als je kijkt naar de prijs. Na alle kilometers die wij door de diepe sneeuw hebben gewandeld met deze sneeuwschoenen, slijten ze minimaal. Zelfs in (voor ons) uitdagende omstandigheden en verschillende terreinen is de slijtage van deze sneeuwschoenen minimaal. Dit komt door het frame, dat stevig en bestand is tegen ruig terrein. Hierbij merk je dat deze sneeuwschoenen écht zijn ontworpen om lang mee te gaan.

Een ander groot voordeel bij deze sneeuwschoenen is dat je gemakkelijk in- en uit kan stappen. Dit komt door de handschoenvriendelijke gespen en riemen. Al met al was onze ervaring met deze sneeuwschoen erg positief, wat maakt dat deze sneeuwschoen als beste optie uit de test komt als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding.

MSR Evo Trail Sneeuwschoenen

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€219,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:08

Voordelen

 • Duurzaam
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Wellicht niet geschikt voor extreem steile hellingen

Populair: Lightning Ascent Sneeuwschoenen

Wij kunnen je voorstellen dat je je keuze niet alleen wilt baseren op onze mening. Daarom hebben we ook een populaire optie in deze vergelijking opgenomen. En eerlijk gezegd begrijpen wij wel waarom deze sneeuwschoenen zo populair zijn. Deze sneeuwschoenen zijn geschikt voor mannen, vrouwen én kinderen! Ook zijn deze sneeuwschoenen geschikt voor bergwandelingen, diepe sneeuw en verschillende terreinen. Dit is wat ons betreft de beste optie als je op zoek bent naar een allround sneeuwschoen.

Het lichte ontwerp zorgt ervoor dat je benen en voeten minder snel vermoeid raken en de vorstbestendige ‘mesh-band’ zorgt ervoor dat onze voeten warm én beschermd blijven.

Lightning Ascent Sneeuwschoenen

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:08

Voordelen

 • Ultralicht
 • Vorstbestendige mesh-band
 • Televator heel lifts
 • Langdurig comfort

Nadelen

 • Prijzig

Uitrusting Sneeuwschoenwandelingen

Oké, nu je de juiste keuze hebt kunnen maken wat betreft sneeuwschoenen, is het tijd om de rest van je uitrusting samen te stellen. Hier helpt The Green Tourist je graag bij. Heb je bijvoorbeeld al aan thermo handschoenen, warme sokken en een ski pully gedacht? Het is namelijk erg belangrijk om je goed, warm aan te kleden als je buiten in de sneeuw bent. Wanneer je thuis komt, kun je jezelf weer opwarmen met een camping kachel en natuurlijk heerlijke pantoffels!

Ben je net als wij een reisblogger? Neem dan zeker ook een travel mug en laptop rugzak mee zodat je je laptop mee kan nemen en je tijdens je winterse wandelingen direct een blog kan schrijven 😉 .

R2B Waterdichte Thermo Handschoenen – Touchscreen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:10
Abbey Nordic Walking Stokken – Telescopisch Verstelbaar

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,99)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:10
Stapp Geitenwollen Sokken

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,34)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:08
The North Face Flex ski pully

Verkrijgbaar bij

bever.nl (€50,00)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:09

Veel gestelde vragen over sneeuwschoenen

Waarom sneeuwschoenen kopen?

Wandelen in de sneeuw

Wanneer het winter is geworden en er sneeuw valt, kan het moeilijk zijn om buiten actief te blijven. Met sneeuwschoenen kun je gemakkelijk door diepe sneeuw wandelen zonder dat je wegzakt. Ze vergroten het contactoppervlak met de sneeuw, waardoor je stabiliteit en grip hebt terwijl je de door de sneeuw wandelt. Met sneeuwschoenen kun je dus zelfs in uitdagende omstandigheden blijven wandelen én genieten van de natuur.

winter-sneeuw-uitzicht

Sneeuwschoenen zorgen voor veiligheid

Wandelen in de sneeuw kan gevaarlijk zijn als je niet de juiste uitrusting hebt. Sneeuwschoenen voorkomen dat je wegzakt in diepe sneeuw en maken het risico op uitglijden kleiner. Met sneeuwschoenen kun je ook een stuk makkelijker bergop en bergaf lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je valt.

valei-sneuw-bergen

Type sneeuwschoenen

Sneeuwschoenen voor mannen en vrouwen

Sneeuwschoenen zijn vaak unisex. Daarom is het belangrijker om te kijken naar het gewicht, de manier hoe ze gebruikt gaan worden én hoe vaak ze gebruikt zullen gaan worden. Het gaat er voornamelijk om hoe jouw snowboots, laarzen of schoenen passen in de sneeuwschoen.

In sommige gevallen kunnen fabrikanten verschillende maten en stijlen aanbieden die zijn aangepast aan wat vaak als typische mannen- of vrouwenmaten wordt gezien. Deze verschillen kunnen te maken hebben met de maatvoering, breedte, bindingen of kleurstellingen.

Sneeuwschoenen voor kinderen

Vergeet ook de kleintjes niet wanneer je sneeuwschoenen gaat kopen! Kinder sneeuwschoenen zijn speciaal ontworpen voor de kleinere voeten en bieden dezelfde voordelen als volwassen sneeuwschoenen. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk uit- en aan te trekken en zorgen ervoor dat kinderen veilig en comfortabel kunnen spelen in de sneeuw. Met kinder sneeuwschoenen kunnen ook de jongsten in de familie genieten van een wandeling door de sneeuw.

Formaat van sneeuwschoenen

Gewicht van de gebruiker

Bij het kiezen van de juiste maat sneeuwschoenen is het belangrijk om rekening te houden met je lichaamsgewicht. Zwaardere mensen hebben vaak grotere sneeuwschoenen nodig. Dit, zodat ook mensen met een hoger lichaamsgewicht niet wegzakken diepe sneeuw. Controleer dan dus ook goed of de sneeuwschoenen die jij gaat kopen geschikt zijn voor jouw gewicht!

Type terrein

De grootte van de sneeuwschoenen kan ook afhangen van het type terrein waarop je van plan bent te wandelen. Voor ‘gematigde wandelingen’ in bosrijke gebieden kan een kleinere maat voldoende zijn, terwijl voor ‘bergachtig terrein’ met diepe sneeuw en steile hellingen jij misschien een grotere maat nodig hebt. Denk hierbij dus goed na over welk type sneeuwschoen je gaat kopen!

Poederige of compacte sneeuw?

De conditie van de sneeuw kan ook invloed hebben op het formaat van de sneeuwschoenen. Als je voornamelijk in poederige sneeuw wandelt, heb je een groter oppervlak nodig om te voorkomen dat je wegzakt. Voor compacte sneeuw is een kleiner formaat voldoende.

bergbeklimmen-winter-sneeuw

Populaire sneeuwschoenenmerken

MSR

MSR (Mountain Safety Research) is een bekende naam in de outdoor-industrie en produceert kwalitatieve sneeuwschoenen. Ze hebben veel modellen die geschikt zijn voor verschillende terreinen en situaties. MSR sneeuwschoenen staan bekend om duurzaamheid, betrouwbaarheid en hun goede prestaties.

Tubbs

Tubbs staat bekend om innovatieve ontwerpen en technologieën op het gebied van sneeuwschoenen. Ze hebben een goede reputatie op het gebied van comfort en prestaties. Tubbs sneeuwschoenen zijn geschikt voor beginners, maar ook voor wat meer ervaren sneeuwschoenwandelaars.

Crescent Moon

Crescent Moon is een merk dat bekend staat om haar kwaliteitsproducten en oog voor detail. Hun sneeuwschoenen zijn handgemaakt en zijn populair door het comfort, de duurzaamheid en de goede prestaties. Crescent Moon sneeuwschoenen hebben een opvallend ontwerp en hebben een goede reputatie onder sneeuwschoenwandelaars over de hele wereld.

Sneeuwschoen accessoires

Sneeuwschoentassen

Sneeuwschoentassen zijn handige accessoires om je sneeuwschoenen veilig en gemakkelijk te vervoeren. Ze zorgen ervoor dat je sneeuwschoenen beschermd zijn tijdens het transport en voorkomen dat er modder en sneeuw op je sneeuwschoenen komen. Kies een stevige sneeuwschoentas met een goede sluiting!

Wandelstokken

Wandelstokken of nordic walking stokken zijn nuttige accessoires tijdens het sneeuwschoenwandelen. Ze zorgen voor stabiliteit en ondersteuning op oneffen/lastig terrein en kunnen helpen bij het behouden van je evenwicht. Kies wandelstokken die verstelbaar zijn in hoogte, zodat je ze naar eigen voorkeur kunt aanpassen!

Cramp-ons

Cramp-ons zijn metalen spikes die je onder je sneeuwschoenen kunt bevestigen voor extra grip op ijzige en harde ondergronden. Ze zijn handig als je van plan bent om op technisch terrein te wandelen of als je extra zekerheid wilt op gladde ondergronden.

Haklifts

Haklifts zijn handige accessoires die verkrijgbaar zijn voor verschillende sneeuwschoenmodellen. Ze verhogen de hiel van de sneeuwschoenen, waardoor de belasting op je kuiten minder wordt en de vermoeidheid tijdens het bergop lopen wordt verminderd. Haklifts zijn ideaal voor lange tochten en steile hellingen en worden dus vaak gebruikt door mensen die ervaring hebben met sneeuwschoenwandelen.

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€299,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:08

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€219,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:08

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.