Inpaktips internationale treinreis

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Internationaal met de trein reizen is enorm leuk en ook nog eens duurzaam! Wij raden het dan ook enorm aan! Wel vinden veel mensen het moeilijk om te bepalen wat ze mee moeten tijdens hun internationale treinreis. Speciaal voor jullie hebben we deze blog geschreven (op basis van onze ervaringen).

Als je internationaal met de trein reist, zijn er een paar dingen waarvan je zeker moet zijn dat je ze bij je hebt. Deze zullen in deze blog voorbij komen :).

internationale treinreis door de bergen

Algemene inpaklijst

voordat we beginnen met de inpaktips speciaal voor je internationale treinreis willen we je nog een algemene inpaklijst geven. Deze inpaklijst is compleet gratis dus profiteer er direct van :).

Reisdocumenten voor je internationale treinreis

Ten eerste heb je je paspoort of ID en eventuele andere vereiste reisdocumenten nodig. Zorg dat je die in de hand hebt voor je op de trein stapt.

Binnen Europa heb je vaak voldoende aan een geldig identiteitsbewijs. Buiten Europa dien je een geldig Nederlands paspoort bij je te hebben. Ook is het in sommige landen verplicht om een visum te hebben. Check via deze visumchecker of je een visum nodig hebt voor het land wat je gaat bezoeken.

paspoort voor internationale treinreis

Entertainment voor je internationale treinreis

Vervolgens wil je nadenken over wat voor soort “entertainment” je mee wil nemen tijdens je internationale treinreis. Denk aan je telefoon of laptop, maar overweeg ook eens een goed boek mee te nemen tijdens je internationale treinreis.

Ook vinden wij spelletjes enorm leuk. Er zijn enorm veel speciale reisspelletjes te vinden die geschikt zijn voor tijdens je internationale treinreis. Wij vinden de volgende drie spellen persoonlijk erg leuk:

Als je elektronische apparaten meeneemt, zorg dan wel dat je extra batterijen of een powerbank bij je hebt. Uit eigen ervaring raden wij een powerbank met 20.000 mah erg aan wanneer je langer op reis gaat. wij gebruiken de powerbank van LifeGoods. Dit omdat deze een gemiddelde telefoon ongeveer 6 keer op kan laden. Dit is uiteraard wel zo prettig, aangezien je niet met een lege telefoon op reis wil ;).

Kleding voor je internationale treinreis

Je zult er ook voor willen zorgen dat je comfortabele kleren en schoenen draagt tijdens je internationale treinreis. Bedenk dat je misschien veel zult lopen, dus kleed je daar naar. Het hangt erg af van de duur van je reis hoeveel kleding je mee moet nemen.

Voor het bepalen welke kledingstukken je nodig hebt kun je het beste nagaan wat je iedere dag draagt en dit op papier zetten. Zo voorkom je dat je belangrijke kledingstukken vergeet.

Ook raden wij altijd aan om een zonnebril, een petje en zonnebrandcrème mee te nemen. Let echter wel goed op welke zonnebrand je meeneemt. In 70% van de zonnebrandcrèmes zitten namelijk schadelijke stoffen! Wij hebben onderzoek gedaan naar zonnebrandcrème en zijn tot de drie beste natuurlijke zonnebrandcrèmes gekomen, welke wij hebben beschreven in een interessante blog :).

Overnachten in een trein

En als je een nachttrein neemt, vergeet dan niet om je slaapspullen mee te nemen! Denk hierbij aan een nekkussen, oordopjes en je toiletspullen (zoals make-up remover, tandpasta en je tandenborstel).

Het is handig om je toiletspullen te verzamelen in een toilettas. De meeste zullen er al een thuis hebben liggen. Mocht je er geen hebben dan adviseren we je om voor een duurzame toilettas te gaan. Wij hebben een leuke blog geschreven over de beste duurzame toilettassen. Deze is zeker de moeite waard om even te lezen!

Safety first

Om je bezittingen tijdens je internationale treinreis veilig te houden, raden we je een reiskoffer met een ingebouwd slot enorm aan! Ook is het geen overbodige luxe om een rugzak met ingebouwd slot aan te schaffen.

Persoonlijk geven de koffer en rugzak met ingebouwd slot ons enorm veel gemoedsrust. Op deze manier hoeven we namelijk minder bang te zijn dat onze spullen op een moment van onoplettendheid weg zijn.

Ook bij het kiezen van deze koffer en rugzak kun je, net als wij een duurzamere keus maken. Persoonlijk hebben wij de I’m Green Atlantic reiskoffer en de ‘hightech’ rugzak van XD Design. Deze rugzak bevat zelfs een geïntegreerde USB aansluiting! Wij zijn zelf erg te spreken over de kwaliteit van beide producten.

Kijk trouwens ook eens goed naar packing cubes voor in je koffer. Het gebruik van packing cubes heeft wat ons betreft namelijk erg veel voordelen! Wij hebben een blog over packing cubes geschreven. Hierin geven we de top 3 beste packing cubes en geven we de voordelen van packing cubes. Een kleine teaser: ze besparen je onder andere ruimte en je zorgt ervoor dat alles georganiseerd blijft.

Reiskoffer bagage

De trein kan vertrekken!

Met deze tips in gedachten ben je klaar voor een plezierige en probleemloze treinreis! benieuwd naar de voordelen van een internationale treinreis? Wij hebben een blog geschreven over de voordelen van internationale treinreizen!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn