Kerstmarkt Den Haag: Dit Moet Je Zien!

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Je kunt nu de feestelijke sfeer van Kerstmis ervaren op de betoverende kerstmarkt in Den Haag! Het is een evenement dat je simpelweg niet mag missen. Struin langs de kraampjes gevuld met unieke ambachtelijke producten, geniet van de heerlijke geuren van versgebakken lekkernijen en laat je meevoeren door de gezellige klanken van live muziek. Of je nu op zoek bent naar het perfecte cadeau of gewoon wilt genieten van de kerstsfeer, de kerstmarkt in Den Haag biedt voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je dit evenement op je lijstje zet, want het is een ervaring die je zeker niet wilt missen!

1. Locatie van de Kerstmarkt Den Haag

1.1 Binnenstad van Den Haag

De Kerstmarkt Den Haag vindt plaats in het hart van de stad, in de levendige binnenstad van Den Haag. Hier kun je genieten van de charme van de stad terwijl je de kerstsfeer opsnuift. De kerstmarkt strekt zich uit over verschillende pleinen en straten, waardoor er genoeg te ontdekken valt.

1.2 Plein

Een van de belangrijkste locaties van de Kerstmarkt Den Haag is het Plein. Dit plein wordt omgetoverd tot een winterwonderland, compleet met kraampjes vol kerstcadeaus, versierde kerstbomen en sfeervolle verlichting. Het Plein is een populaire ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen tijdens de kerstperiode.

1.3 Lange Voorhout

Een andere prominente locatie van de Kerstmarkt Den Haag is het Lange Voorhout. Dit historische en pittoreske laan is tijdens de kerstperiode prachtig versierd met kerstverlichting en kraampjes. Hier vind je ambachtelijke producten, kunstwerken en kerstdecoraties. Het Lange Voorhout biedt een unieke en gezellige sfeer die je zeker niet wilt missen.

1.4 Frederik Hendrikplein

Frederik Hendrikplein is een van de gezelligste plekken tijdens de Kerstmarkt Den Haag. Dit plein is omringd door gezellige cafés en restaurants, waar je kunt genieten van een warme kop chocolademelk of glühwein. De kraampjes op het Frederik Hendrikplein bieden een breed scala aan producten, variërend van handgemaakte sieraden tot heerlijk eten.

2. Openingstijden en data

2.1 Datum

De Kerstmarkt Den Haag vindt plaats in de periode van eind november tot en met eind december. De exacte data kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie.

2.2 Tijden

De openingstijden van de Kerstmarkt Den Haag variëren per dag, maar over het algemeen is de markt geopend vanaf de ochtend tot in de avond. Het is mogelijk om de markt overdag te bezoeken en te genieten van alle kraampjes en activiteiten.

2.3 Avondopening

Op sommige dagen is er een speciale avondopening van de Kerstmarkt Den Haag. Tijdens deze avonden worden de kraampjes en straten verlicht door duizenden twinkelende lichtjes, wat zorgt voor een betoverende sfeer. Dit is het perfecte moment om te genieten van de kerstsfeer onder het genot van een hete chocolademelk.

3. Kerstsfeer en decoratie

3.1 Verlichting

Een van de hoogtepunten van de Kerstmarkt Den Haag is de prachtige verlichting die de hele stad verlicht. Overal waar je kijkt, zie je twinkelende lichtjes en kleurrijke decoraties. De verlichting zorgt voor een magische sfeer die je direct in de kerststemming brengt.

3.2 Kerstbomen

Op elke locatie van de Kerstmarkt Den Haag vind je majestueuze kerstbomen die prachtig versierd zijn. Deze bomen zijn een symbool van de kerstsfeer en voegen een vleugje magie toe aan de markt. De kerstbomen zijn vaak versierd met mooie ornamenten en lichtjes, wat zorgt voor een feestelijke uitstraling.

3.3 Kraampjes

De kraampjes op de Kerstmarkt Den Haag zijn gevuld met een verscheidenheid aan producten en lekkernijen. Je kunt er unieke handgemaakte cadeaus, kerstdecoraties, kleding, sieraden en nog veel meer vinden. De kraampjes zijn prachtig versierd en geven de markt een gezellige en authentieke sfeer.

3.4 Muziek en entertainment

Tijdens de Kerstmarkt Den Haag kun je genieten van live muziek en entertainment. Er zijn vaak kerstkoren die prachtige kerstliederen zingen en straatartiesten die optreden. De muziek en het entertainment dragen bij aan de feestelijke sfeer en zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt.

4. Eten en drinken

4.1 Traditionele lekkernijen

Op de Kerstmarkt Den Haag kun je genieten van heerlijke traditionele lekkernijen. Denk aan verse oliebollen, warme wafels, knapperige churros en nog veel meer. Deze lekkernijen zijn perfect om van te genieten terwijl je rondloopt op de markt en de kerstsfeer opsnuift.

4.2 Glühwein en warme chocolademelk

Om je op te warmen tijdens de koude winterdagen, mag een glas glühwein of warme chocolademelk niet ontbreken. Op de Kerstmarkt Den Haag zijn er volop kraampjes waar je deze warme dranken kunt krijgen. Geniet van de heerlijke smaken en laat je verwarmen door de drankjes terwijl je de markt verkent.

4.3 Speciale gerechten

Naast traditionele lekkernijen vind je op de Kerstmarkt Den Haag ook speciale gerechten uit alle hoeken van de wereld. Van hartige snacks tot exotische smaken, er is voor elk wat wils. Probeer eens een lokale delicatesse of een internationaal gerecht en laat je smaakpapillen verwennen.

5. Kinderactiviteiten

5.1 IJsbaan

Voor kinderen is er op de Kerstmarkt Den Haag een speciale ijsbaan waar ze naar hartenlust kunnen schaatsen. Of ze nu ervaren schaatsers zijn of beginners, de ijsbaan biedt plezier voor alle leeftijden. Laat de kinderen zich vermaken terwijl je zelf geniet van de kerstsfeer.

5.2 Knutselactiviteiten

Naast schaatsen zijn er ook verschillende knutselactiviteiten voor kinderen op de Kerstmarkt Den Haag. Ze kunnen kerstkaarten maken, kerstversieringen knutselen of hun eigen kerstcadeaus maken. Deze activiteiten stimuleren de creativiteit van kinderen en zorgen ervoor dat ze zich betrokken voelen bij de kerstviering.

5.3 Kinderattracties

Op de Kerstmarkt Den Haag zijn er ook diverse kinderattracties te vinden, zoals een draaimolen, een mini-reuzenrad en springkussens. Deze attracties zorgen voor veel plezier en vermaak voor kinderen van alle leeftijden. Laat de kinderen genieten van de vrolijke attracties terwijl je zelf de gezellige sfeer van de Kerstmarkt Den Haag ervaart.

6. Winkelen op de kerstmarkt

6.1 Unieke cadeau-ideeën

Op de Kerstmarkt Den Haag kun je unieke cadeau-ideeën vinden voor je geliefden. De kraampjes bieden een breed scala aan handgemaakte en lokaal geproduceerde producten, waaronder sieraden, kleding, accessoires, kunstwerken en nog veel meer. Door je cadeaus op de kerstmarkt te kopen, geef je niet alleen een speciaal cadeau, maar ondersteun je ook lokale ondernemers.

6.2 Ambachtelijke producten

Een van de hoogtepunten van de Kerstmarkt Den Haag is de nadruk op ambachtelijke producten. Je vindt er kraampjes die handgemaakte producten en kunstwerken verkopen, gemaakt door lokale ambachtslieden. Van keramiek tot houtbewerking en van textielproducten tot glaskunst, er is voor ieder wat wils. Deze ambachtelijke producten zijn uniek en hebben vaak een speciale betekenis.

6.3 Souvenirs

Wil je een aandenken aan je bezoek aan de Kerstmarkt Den Haag? Dan zijn er volop souvenirs te vinden. Van kerstballen met het logo van de stad tot magneten en ansichtkaarten, er is genoeg om uit te kiezen. Deze souvenirs zijn perfect om mee naar huis te nemen en je herinneringen aan de Kerstmarkt Den Haag levend te houden.

7. Entertainment en optredens

7.1 Live muziek

Op de Kerstmarkt Den Haag kun je genieten van live muziek van verschillende artiesten en bands. Van traditionele kerstmuziek tot moderne hits, er is voor elk wat wils. De live muziek zorgt voor een feestelijke sfeer en nodigt je uit om mee te zingen en te dansen.

7.2 Theatervoorstellingen

Naast live muziek zijn er ook verschillende theatervoorstellingen te zien op de Kerstmarkt Den Haag. Denk aan kerstverhalen verteld door acteurs, lezingen over lokale geschiedenis of toneelstukken met een kerstthema. Deze voorstellingen zijn een geweldige manier om even te ontspannen en te genieten van een unieke culturele ervaring.

7.3 Kerstkoor

Een hoogtepunt van de Kerstmarkt Den Haag is het kerstkoor. Traditionele kerstliederen worden gezongen door een koor dat bestaat uit getalenteerde zangers en zangeressen. Het kerstkoor zorgt voor een warme en feestelijke sfeer en laat je in de kerststemming komen. Zing mee met bekende kerstliederen en geniet van de harmonie van de stemmen.

8. Toegangsprijzen en tickets

8.1 Gratis toegang

Goed nieuws voor bezoekers van de Kerstmarkt Den Haag: de toegang is gratis! Je kunt vrij rondlopen op de markt, de kraampjes bekijken en genieten van de kerstsfeer zonder extra kosten. Dit maakt de Kerstmarkt Den Haag een toegankelijk evenement voor iedereen.

8.2 Betalingen voor activiteiten

Hoewel de toegang tot de Kerstmarkt Den Haag gratis is, kunnen er kosten verbonden zijn aan bepaalde activiteiten, zoals schaatsen op de ijsbaan of deelnemen aan knutselactiviteiten. Deze kosten variëren, dus het is raadzaam om vooraf te informeren naar de prijzen en betalingsmogelijkheden.

9. Aanbevelingen voor bezoekers

9.1 Comfortabele kleding en schoeisel

Het kan behoorlijk koud worden tijdens de Kerstmarkt Den Haag, dus zorg ervoor dat je warm gekleed bent. Draag comfortabele schoenen waarop je lang kunt lopen, want je wilt natuurlijk geen last krijgen van pijnlijke voeten.

9.2 Controleer het weer

Voordat je naar de Kerstmarkt Den Haag gaat, is het verstandig om het weerbericht te controleren. Op die manier kun je je kleding en schoeisel aanpassen aan de weersomstandigheden. Neem bijvoorbeeld een paraplu mee als er regen is voorspeld.

9.3 Plan vroeg

De Kerstmarkt Den Haag is een populair evenement, dus het kan druk worden. Het is daarom raadzaam om vroeg te plannen en te komen. Op die manier kun je de drukte vermijden en optimaal genieten van alles wat de markt te bieden heeft.

9.4 Gezinsvriendelijk

De Kerstmarkt Den Haag is een geschikt evenement voor het hele gezin. Er zijn tal van activiteiten en attracties voor kinderen, maar ook genoeg te zien en te doen voor volwassenen. Breng het hele gezin mee en geniet van een dag vol kerstplezier.

10. Overige kerstmarkten in Den Haag

10.1 Kerstmarkt Lange Voorhout

Naast de Kerstmarkt Den Haag zijn er nog andere kerstmarkten in de stad. Een van de bekendste is de Kerstmarkt Lange Voorhout. Deze markt is gelegen aan het Lange Voorhout en biedt een scala aan kraampjes met ambachtelijke producten, kerstdecoraties en lekkernijen.

10.2 Royal Christmas Fair

Een andere populaire kerstmarkt in Den Haag is de Royal Christmas Fair. Deze markt vindt plaats op het historische Lange Voorhout en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Hier kun je genieten van live muziek, heerlijk eten en een unieke kerstsfeer.

10.3 Dickensfestijn

Het Dickensfestijn in Den Haag is een unieke kerstmarkt die volledig is geïnspireerd door het werk van de beroemde Britse schrijver Charles Dickens. Tijdens dit evenement waan je jezelf in een 19e-eeuws Engels stadje, compleet met straatartiesten, kostuumdramaspelers en traditionele kerstlekkernijen. Een bezoek aan het Dickensfestijn is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Dit is slechts een greep uit de vele kerstmarkten en evenementen die Den Haag te bieden heeft tijdens de feestdagen. Of je nu op zoek bent naar ambachtelijke producten, gezelligheid of entertainment, de Kerstmarkt Den Haag en de andere kerstmarkten in de stad zullen je niet teleurstellen. Dompel jezelf onder in de kerstsfeer en geniet van alles wat Den Haag te bieden heeft tijdens de meest wonderlijke tijd van het jaar.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn