Wat zijn de voordelen van internationale treinen en wat is het aanbod?

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Wie wil er nou niet op een ontspannen én duurzame manier naar zijn of haar vakantiebestemming reizen? Dat kan door te reizen met internationale treinen! Met internationale treinen kun je uitstekend binnen Europa reizen, zo ontdekken steeds meer vakantiegangers. Maar wat zijn de voordelen van een trein naar het buitenland precies? En welke aanbod aan treinen naar het buitenland is er? Daar gaan we nu op in!

Voordelen van reizen met wereldwijde treinen

  1. Tijdbesparing

In tegenstelling tot wat velen denken is het vaak sneller om met een internationale trein naar een van onze buurlanden te gaan dan dat het met het vliegtuig is. Je bespaart dus reistijd, wat je kan gebruiken om een uurtje extra op het terras te zitten!

treinstation met internationale treinen
boek
  1. Aangenaam

Internationale treinen bieden je een ideale mogelijkheid om je reistijd op een prettige manier te besteden. Zo kun je tijdens je reis rustig een boek lezen, Netflixen of alvast een vakantieplanning maken. Ideaal, toch? Daarnaast heb je ook geen lange rijen om in te checken.

  1. Centrum van de stad

Buitenlandse treinen komen vaak in het centrum van de stad aan. Dit betekent dat je geen dure taxi meer hoeft te gebruiken om naar je hotelkamer in het centrum van de stad te komen.

centrum van stad
meer in bos
  1. Duurzaam

Het reizen met (buitenlandse) treinen is een van de minst belastende vormen van reizen. Zo blijkt uit een artikel van Voor de Wereld van Morgen dat reizen met de NS volledig CO2 neutraal is.

Aanbod internationale treinen

Er zijn een behoorlijk aantal wereldwijde treinen waarmee je op vakantie kunt. Wij zullen de meest gebruikte treinen in Europa benoemen:

  • Hogesnelheidstreinen Thalys

Thalys is een wereldwijde trein die je naar enorm veel plekken in Nederland, Frankrijk en België brengt. Met Thalys kun je onder andere naar de Franse Alpen, Parijs en naar Brussel.

  • Intercity Berlijn

De intercity Berlijn is een buitenlandse trein die zeven keer per dag van Amsterdam naar Berlijn gaat. 

  • ICE International

Als je naar Zwitserland wil is deze buitenlandse trein ideaal. Deze wereldwijde trein rijdt dagelijks vanaf Nederland naar Duitsland en Zwitserland.

  • Nightjet

De naam Nightjet zegt het al, het is namelijk een nachttrein. Deze trein gaat naar veel steden in het buitenland. De Nightjet gaat vanuit Nederland naar België, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië.

Hoe kom ik aan een treinticket?

Internationale treinen kunnen je dus echt overal in Europa brengen, en dat ook nog eens op een aangename en duurzame manier. Ideaal toch? Ben jij net als wij overtuigd van de voordelen van het reizen met een van de vele buitenlandse treinen? Scoor dan een treinticket! Dit kan op een aantal plekken maar wij raden NS international aan. Op deze website kun je direct treintickets kopen voor alle benoemde treinen naar het buitenland!

pittoreske autoroute nederland

Wij snappen volledig dat je niet te veel wil betalen voor een treinticket voor één van de internationale treinen. Daarom hebben we voor jou onderzocht hoe je de goedkoopste treintickets kan scoren. Lees hier onze tips over hoe je de goedkoopste treintickets voor internationale treinen kunt bemachtigen!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn