Duurzame vakantiebestemmingen die je moet zien!

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

De zomer is alweer in zicht. Het wordt tijd om weer eens informatie op te gaan doen over eventuele vakantieplannen! Er zijn tal van duurzame vakantiebestemmingen in Europa te vinden. Inspiratie opdoen? Kijk hieronder naar een aantal voorbeelden van mooie vakantieplekken en vakantiebestemmingen in Europa.

Bretagne, Frankrijk

Ten eerste Bretagne. Natuurlijk kan Bretagne in de lijst van duurzame vakantieplaatsen in Europa niet ontbreken. Allereerst is Bretagne sinds 2006 bezig met het voeren van een actief groen beleid. Dit is terug te zien in het grote aantal aangelegde fietspaden, de goede waterkwaliteit en energieopwekking uit waterkracht. Deze combinatie maakt deze vakantiebestemming in Europa uniek, duurzaam en bijzonder. Ook tips ontvangen over hoe jij in deze vakantieplaats nóg duurzamer kan leven? Bekijk onze pagina over duurzame reisproducten

Lissabon, Portugal

Ten tweede Lissabon. Lissabon is dé Europese groene stad van Europa en tevens één van de leukste vakantieplekken in Europa. Deze wereldstad heeft een fiets uitwisselingsprogramma en zet zich sterk in voor het inzetten van elektrische voertuigen. Tip: maak een ritje met de plaatselijke tramlijn. Op deze manier reis je op een duurzame wijze door het centrum van deze ultieme vakantiebestemming in Europa. Ook leren hoe jij duurzaam kunt reizen? Bekijk onze pagina over duurzaam vervoer of bekijk deze site voor tips.

Wenen, Oostenrijk

Als derde Wenen. Dé groenste stad ter wereld van het jaar 2020 en daarom een enorm goede keuze als reisbestemming in Europa. Verken oneindige kilometers aan fietspaden of bezoek 700 hectare aan wijngaarden. Bekijk alle mogelijke activiteiten in Wenen hier. Na het lezen van dit artikel kan je haast niet wachten om deze vakantieplek binnen Europa te bezoeken.

Kopenhagen, Denemarken

Tot slot Kopenhagen. Kopenhagen zet in op het promoten van fietsen binnen de stad. Ontdek de 450 kilometer aan fietspaden. Liever ontspannen? Ontspan je in één van de vele duurzame stadsparken en geniet van de knusse binnenstad. Daarnaast kan je beleven hoe de stad ernaar streeft om in 2025 volledig koolstofneutraal te zijn. Deze combinatie maakt dat Kopenhagen één van de leukste vakantiebestemmingen in Europa is voor ons! Ook goed om te weten; deze vakantiebestemming ligt op slechts een aantal uren reizen van u vandaan!

Niet zo’n fan van langere reistijden? Bekijk dit nekkussen om jouw reis een stuk comfortabeler te maken!

Kortom, er is genoeg keuze voor leuke, duurzame vakantiebestemmingen in Europa! Welke bestemming ga jij bezoeken en wat ga je hier ondernemen? Laat het hieronder aan ons weten! Berlijn is ook een leuke, duurzame stad! Bekijk hier wat je kan ondernemen in Berlijn! Alvast inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Ontdek de Costa Brava via onze blog!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn