Citytrip in Europa; Ontdek Berlijn duurzaam

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Op zoek naar een leuke stad voor een citytrip in Europa? Kies voor Berlijn, een stad met veel geschiedenis. Van interessante musea en historische plekken tot de Berlijnse muur Checkpoint Charlie. Op slechts een aantal uur reizen vanaf Nederland ben je er al. Waarom zou je wachten met jouw duurzame bezoek aan de Duitse hoofdstad? Om het jou wat makkelijker te maken, hebben wij de must-see bezienswaardigheden tijdens jouw citytrip in Europa voor je op een rijtje gezet.

De Berlijnse Muur

We kennen hem allemaal wel; de Berlijnse Muur. Op sommige plekken in de stad staat hij nog daadwerkelijk, op andere plekken is hij weergegeven door middel van klinkers in het wegdek. Breng een bezoek aan de East Side Gallery. Hier staat nog voor enkele honderden meters aan originele Berlijnse Muur. Het is erg inspirerend, mede door de vele geschiedenis die het met zich meebrengt en de mooie kunstwerken die erop gemaakt zijn. De East Side Gallery is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, kies dus voor duurzaam! Wil je de hele muur zien? Zorg dan voor goede, duurzame wandelschoenen. Deze kan je hier vinden!

Brandenburger Tor

De brandenburger Tor is een symbool voor de koude oorlog. Het staat symbool voor vereniging en vrijheid. Omdat het voor auto’s verboden terrein is, kan je je er goed per voet verplaatsen. Het is omringd door een klein plein, waar ruimte is voor het maken van foto’s. Deze bezienswaardigheid mag zeker niet ontbreken tijdens jouw trip naar Berlijn!

silhouette Brandenburger Tor met zon

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is ook een symbool voor de koude oorlog. Het diende vroeger als controlepost tussen Oost en West. Het originele huisje is gesloopt, maar dat mag de pret niet drukken! Deze trekpleister kan je niet overslaan tijdens jouw bezoek aan de Duitse hoofdstad. Wil je je alvast inlezen? Dan kan dat hier!

Fernsehturm

De Fernsehturm is de TV toren van Berlijn. Vanaf vrijwel elke plek in de stad kun je de Fernsehturm zien. Dat is ook niet zo gek, want met een hoogte van 368 meter is de Fernsehtum het hoogste gebouw van Berlijn. Het is mogelijk de wijde omtrek van de stad te zien én je kan er op hoge hoogte dineren. Wie wil dat nou niet?!

Potsdamer Platz

De Potsdamer Platz is het nieuwe, bruisende gedeelte van de stad. Er is in deze omgeving sprake van opvallende architectuur. Ook zijn de mogelijkheden om activiteiten te ondernemen eindeloos. Ga je een middagje duurzaam shoppen, vegetarisch eten of naar het theater? Op de Potsdamer Platz is het allemaal mogelijk.

Je wilt Berlijn te voet ontdekken? Duurzaam bezig! Bekijk deze tip voor duurzame wandelschoenen en voorkom blaren!

Kortom, de bezienswaardigheden in Berlijn bieden genoeg mogelijkheden om bijvoorbeeld een midweek of langer te verblijven. Je zult je er niet snel vervelen, vooral niet als jouw interesses liggen op het gebied van geschiedenis en architectuur. Laat ons weten wanneer jij jouw reis naar Berlijn gaat maken! Of wil je toch liever naar een andere duurzame stad of duurzame vakantiebestemming? Dat kan! Bekijk hier onze blog over duurzame Europese steden en bekijk hier onze blog over duurzame vakantiebestemmingen!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn