Top 3: Beste plastuit 2024 [Vergelijking]

Moet jij soms je behoefte doen als vrouw, maar is er tijdens je outdoor-activiteiten geen wc in de buurt? Geen probleem als je een plastuit mee hebt op je reis! Maar welke plastuit moet je als vrouw hebben? Daar hebben wij deze blog voor geschreven met de beste plastuiten voor de dames.

3 Beste plastuiten voor dames

Speciaal voor de dames die snel willen weten welke plastuit het beste is voor hen hebben wij deze opsomming gemaakt:

 1. Beste herbruikbare plastuit: Whiz Freedom
 2. Beste wegwerp plaskokers dames: Urinelle
 3. Beste plastuit met plaszak: UriBag

Beste herbruikbare plastuit: Whiz Freedom

Whiz Freedom is dé beste plastuit voor dames die op zoek zijn naar een herbruikbare plastuit. Met deze super goede plastuit geniet je op je reis nét als alle mannen van de mogelijkheid om te plassen, zonder afhankelijk te zijn of er een wc in de buurt is!

Of je op reis bent, naar een festival gaat of simpelweg een keer de pracht van de natuur in je omgeving opzoekt, de plastuit van Whiz Freedom staat voor je klaar.

Let op: er zijn talloze goedkopere plastuiten voor dames in omloop. In tegenstelling tot deze imitaties is des beste Whiz Freedom plastuit echter hygiënisch, anti-bacterieel en latexvrij.

Het gebruik van deze plastuit is eenvoudig en comfortabel, en de vochtafwerende nano-coating zorgt ervoor dat de plaskoker direct na het plassen droog is.

De beste plaskoker voor dames is super licht, flexibel, makkelijk mee te nemen, herbruikbaar én in de machine te wassen. Kortom, Whiz Freedom is de onmisbare metgezel voor alle dames die reizen!

Whiz – herbruikbare plastuit

Verkrijgbaar bij

bever.nl (€17,95)
bol.com (€16,90)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:10

Voordelen

 • Super hygiënisch
 • Milieuvriendelijk
 • Super goede kwaliteit
 • Geen last van spetters

Nadelen

 • Geen nadelen

Beste wegwerp plaskokers dames: Urinelle

De Urinelle plaskoker is de beste keuze voor dames die op zoek zijn naar een plaskoker die ze na het plassen makkelijk weg kunnen gooien. Wij hebben deze plaskoker als beste plastuit gekozen, aangezien deze plastuit ervoor zorgt dat je gemakkelijk, zonder knoeien kan plassen én de plastuit 100% biologisch afbreekbaar is (en dus duurzaam is)! Bovendien biedt deze Urinelle plaskoker bescherming tegen blaasirritaties, wat het tot een waardevolle toevoeging maakt voor iedere dame die op reis gaat.

Wat deze plaskoker daarnaast de beste wegwerp plastuit maakt is het mooie, compacte formaat, waardoor je hem zonder problemen kunt meenemen in je tas of zak.

Wil je dus geen plastuit die je moet bewaren? Dan is deze wegwerpplastuit de beste keuze! Wel even een tip: net als alle andere wegwerptuiten kan hij gaan lekken wanneer je heel nodig moet en dus veel plast. Zorg er dan ook voor dat je op tijd even gaat ;).

Wegwerp Plaskoker – 7 Stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,20)
vrijbuiter.nl (€4,99)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:10

Voordelen

 • Zeer hygienisch (na gebruik weggooien)
 • Kwalitatief goed
 • Geen gespetter

Nadelen

 • Minder milieuvriendelijk

Beste plastuit met plaszak: UriBag

Voor dames die op zoek zijn naar een plastuit met een bijbehorende plaszak om urine op te vangen, is de Uribag plastuit met plaszak onbetwist de beste keuze, vooral als je gemak en hygiëne belangrijk vindt.

Deze opvouwbare plastuit voor meiden, gemaakt van robuust latex, biedt niet alleen gemak, maar ook compactheid. Hierdoor past de Uribag beste plastuit voor vrouwen moeiteloos in een tas, wat uiteraard ideaal is voor als je de plasbuis meeneemt op je vakantie of andere reizen.

Doordat deze beste plastuit speciaal is gevormd naar de vrouwelijke vorm dicht de plastuit perfect af rond het geslachtsdeel, waardoor het risico op lekken erg verminderd wordt.

Een extra voordeel is dat de Uribag super gemakkelijk schoon te maken is nadat je hem gebruikt hebt om in te plassen. De Uribag kan namelijk makkelijk worden opengevouwen en met water worden schoongespoeld.

Uribag – Opvouwbare plastuit met plaszak

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:10

Voordelen

 • Duurzaam
 • Geen gespetter
 • Vangt urine op
 • Goed opvouwbaar

Nadelen

 • Geen nadelen

Veel gestelde vragen over plastuit vrouwen

Kan ik een plastuit delen?

Het delen van een plastuit met een andere persoon wordt over het algemeen niet aangeraden, vooral om hygiënische en gezondheidsredenen. Een plastuit is een persoonlijk hulpmiddel dat in direct contact komt met het lichaam en urine. Hier zijn enkele redenen waarom het delen van een plastuit geen goed idee is:

 1. Hygiëne: Plastuiten worden gebruikt om urine op te vangen, en er kunnen bacteriën en ziektekiemen aanwezig zijn in de urine. Het delen van een plastuit kan leiden tot de overdracht van deze bacteriën van de ene persoon op de andere.
 2. Gezondheid: Het delen van persoonlijke hygiëneproducten, zoals een plastuit, kan het risico op infecties en ziekten vergroten, vooral als een van de betrokken personen een infectie heeft.

Om hygiënische en gezondheidsredenen is het raadzaam om persoonlijke hygiëneproducten, waaronder plastuiten, niet te delen met anderen. Elke persoon moet zijn of haar eigen persoonlijke plastuit gebruiken om zowel comfort als hygiëne te waarborgen. Als meerdere mensen een plastuit willen delen, moeten ze ervoor zorgen dat deze grondig wordt gereinigd en gedesinfecteerd tussen gebruik door verschillende personen.

 toilet in buitenlucht plastuit dames

Hoe plassen met een plastuit?

Het plassen met een plastuit kan in het begin even wennen zijn, maar met de juiste techniek kan dit een handige en hygiënische oplossing zijn. Hier zijn de stappen om te plassen met een plastuit:

 1. Vind een geschikte plek: Zoek een beschutte en geschikte locatie om te plassen, bijvoorbeeld achter een boom of in een toiletvoorziening als die beschikbaar is.
 2. Bereid de plastuit voor: Als de plastuit nog niet is uitgevouwen, doe dit dan volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de tuit open en klaar is voor gebruik.
 3. Positioneer jezelf: Sta in een licht gehurkte positie met je benen iets uit elkaar. Dit helpt om de plastuit goed te positioneren.
 4. Plaats de plastuit: Plaats de tuit van de plastuit stevig tegen je lichaam, zodat er geen ruimte is voor lekken. Zorg ervoor dat de tuit zich in de juiste positie bevindt, over je plasopening.
 5. Plas: Laat de urine vrijkomen in de plastuit. Je kunt je richten op een doel, zoals de grond of een plasput, om de urine goed af te voeren.
 6. Reinig jezelf: Gebruik indien mogelijk wat water en zeep om jezelf te reinigen. Als dit niet beschikbaar is, kun je vochtige doekjes gebruiken voor hygiëne.
 7. Handen wassen: Was grondig je handen met water en zeep, of gebruik handdesinfectiemiddel als water niet beschikbaar is.

Het kan even duren om volledig vertrouwd te raken met het gebruik van een plastuit, dus oefening kan helpen. Zorg ervoor dat je altijd de instructies op de verpakking van de plastuit volgt en zorg voor een goede hygiëne tijdens en na gebruik.

Is het lastig om een plastuit te gebruiken?

Het gebruik van een plastuit kan in het begin enige oefening vereisen, maar de meeste mensen kunnen vrij snel wennen aan het gebruik ervan. Het kan voor sommigen even onwennig zijn, maar met de juiste techniek en wat praktijk wordt het meestal een handige en hygiënische oplossing, vooral in situaties waar geen toilet beschikbaar is.

Enkele factoren die de ervaring beïnvloeden, zijn onder andere:

 1. Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen passen zich sneller aan dan anderen. Het kan afhangen van individuele comfortniveaus.
 2. De juiste positie: Het is belangrijk om de juiste lichaamshouding aan te nemen, zoals licht gehurkt staan, om de plastuit effectief te gebruiken.
 3. Oefening: Net als bij veel andere vaardigheden vereist het gebruik van een plastuit wat oefening om vertrouwd te raken met de juiste techniek.
 4. Hygiëne: Het handhaven van een goede hygiëne is essentieel. Het is belangrijk om zowel jezelf als de plastuit schoon te houden.
 5. Locatie: De omgeving waarin je je bevindt, kan invloed hebben op hoe comfortabel je je voelt bij het gebruik van een plastuit.

Over het algemeen, met enige oefening en vertrouwdheid, kunnen de meeste mensen de plastuit effectief en zonder problemen gebruiken. Het is handig om eerst te oefenen in een vertrouwde omgeving voordat je de plastuit in het veld gebruikt. Het kan ook helpen om advies te vragen aan anderen die ervaring hebben met het gebruik van een plastuit.

Buitenlucht beschutte plek plastuit dames

Waarom een plastuit kopen?

Een plastuit is een handig hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om vrouwen de mogelijkheid te geven om staand te plassen. Voor veel vrouwen kan het gebruik van openbare toiletten ongemakkelijk zijn, vooral vanwege de hygiëne en de beperkte privacy. Een plastuit kan deze problemen helpen oplossen en biedt een praktische en hygiënische oplossing voor vrouwen.

De voordelen van een plastuit

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een plastuit. Ten eerste biedt het vrouwen de vrijheid om staand te plassen, wat handig kan zijn tijdens outdoor activiteiten zoals kamperen, wandelen of festivals. Het kan ook nuttig zijn op drukke openbare toiletten, waar je soms gedwongen bent om in een ongemakkelijke houding te plassen. Met een plastuit kan je dit vermijden en genieten van het comfort en gemak van staand plassen.

Daarnaast kan een plastuit ook een praktische oplossing zijn voor vrouwen met bepaalde medische aandoeningen, zoals gewrichtsproblemen, incontinentie of zwangerschap. Het gebruik van een plastuit kan het plassen gemakkelijker en comfortabeler maken voor deze vrouwen.

Wanneer een plastuit gebruiken

Een plastuit kan in verschillende situaties van pas komen. Het kan handig zijn tijdens outdoor activiteiten zoals kamperen, wandelen, fietsen of festivals, waar toegang tot toiletten beperkt kan zijn. Ook op drukke openbare toiletten kan een plastuit uitkomst bieden, omdat je het gedoe van in een ongemakkelijke houding plassen kunt vermijden.

Daarnaast kan een plastuit ook nuttig zijn voor vrouwen tijdens zwangerschap of na een bevalling, wanneer het moeilijk kan zijn om in een gehurkte positie te plassen. Het kan ook een handige oplossing zijn voor vrouwen met gewrichtsproblemen, incontinentie of andere medische aandoeningen die het plassen in een regulier toilet bemoeilijken.

Verschillende soorten plastuiten

Er zijn verschillende soorten plastuiten op de markt, dus het is belangrijk om te weten welk type het beste bij jou past, om zo te bepalen wat de beste plastuit voor je is. Sommige plastuiten zijn na één keer gebruiken weg te gooien, terwijl andere herbruikbaar zijn. Het is ook mogelijk om plastuiten te vinden die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde activiteiten, zoals kamperen of reizen.

Daarnaast kunnen plastuiten verschillen in grootte en vorm. Sommige plastuiten hebben bijvoorbeeld een langere trechtervorm, terwijl andere compacter zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren bij het kiezen van een plastuit.

Beschutte plek vakantie reis beste plaskoker

Belangrijke overwegingen bij het kopen van een plastuit

Bij het kopen van een plastuit zijn er verschillende belangrijke overwegingen waarmee je rekening moet houden. Deze overwegingen hebben betrekking op het materiaal, de grootte en vorm, het gemak van gebruik, de reiniging en onderhoud, en de prijs van de plastuit.

Materiaalkeuze

Plastuiten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals siliconen, plastic of papier. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat comfortabel aanvoelt en veilig is voor gebruik. Siliconen plastuiten zijn vaak flexibel en duurzaam, terwijl wegwerpbaar plastic of papier handig kan zijn voor incidenteel gebruik.

Grootte en vorm plastuit dames

De grootte en vorm van de plastuit zijn ook belangrijk om rekening mee te houden wanneer je zoekt naar de beste plastuit. Sommige vrouwen vinden het prettig om een langere trechtervormige plastuit te gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan een compactere vorm. Het is belangrijk om een plastuit te kiezen die goed bij jouw anatomie past en comfortabel is om te gebruiken.

Gemak van gebruik de beste plastuit

Het gemak van gebruik is een andere belangrijke factor bij het kiezen van een plastuit. Sommige plastuiten zijn eenvoudig te gebruiken, terwijl andere mogelijk wat meer oefening vereisen. Het is handig om te kiezen voor een plastuit met een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk in gebruik is en goed aansluit op jouw behoeften.

Reiniging en onderhoud

Bij het kiezen van een plastuit is het ook belangrijk om rekening te houden met de reiniging en onderhoud ervan. Herbruikbare plastuiten moeten regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd worden om de hygiëne te waarborgen. Het is handig om te kiezen voor een plastuit die eenvoudig te reinigen is, bijvoorbeeld vaatwasserbestendig of met bijgeleverde reinigingsinstructies.

Prijs van beste plaskoker

Ten slotte is de prijs ook een belangrijke overweging bij het kopen van een plastuit. De prijs van plastuiten kan variëren, afhankelijk van het merk, het materiaal en de kwaliteit. Het is belangrijk om een budget te bepalen en te kiezen voor een plastuit die binnen jouw prijsklasse valt, zonder daarbij de kwaliteit en functionaliteit uit het oog te verliezen.

Waar de beste plastuit kopen?

Er zijn verschillende opties als het gaat om het kopen van een plastuit. Je kunt ervoor kiezen om een plastuit te kopen in een fysieke winkel of online.

Fysieke winkels

In veel drogisterijen en gespecialiseerde winkels zijn plastuiten verkrijgbaar. Het voordeel van het kopen van een plastuit in een fysieke winkel is dat je het product kunt zien en voelen voordat je het koopt. Ook kan je indien nodig advies krijgen van een deskundige medewerker.

Online winkels

Online winkels bieden een breed scala aan plastuiten waaruit je kunt kiezen. Het voordeel van het kopen van een plastuit online is dat je een grotere keuze hebt en vaak lagere prijzen kunt vinden. Je kunt ook beoordelingen van andere klanten lezen om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en het gebruiksgemak van de plastuit. Dit helpt uiteraard allemaal om de beste plastuit voor jou te vinden

Verkrijgbaar bij

bever.nl (€17,95)
bol.com (€16,90)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:10

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,20)
vrijbuiter.nl (€4,99)
Laatste prijsupdate: 11 juli 2024 – 22:10

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.