Top 7: Beste handbagage koffer 2024 [Vergelijking]

Reis jij graag met handbagage of heb je simpelweg geen ruimbagage geboekt voor je vlucht? Dan moet je natuurlijk wel een goede handbagage koffer hebben! Omdat er veel verschil zit in de kwaliteit van handbagage koffers, delen wij in deze vergelijking onze favorieten. Lees je mee?

7 beste handbagage koffers

Wat ons betreft is de SUITSUIT handbagagekoffer de beste handbagage koffer voor heren! Over het algemeen begeven de wieltjes van handbagage koffers het vaak al snel, maar dat is bij deze SUITSUIT reiskoffer niet het geval: Ook na over veel klinkertjes gerold te hebben zijn de wieltjes nog in prima staat!

Dit geldt ook voor de rits van deze koffer. Deze is namelijk veel beter dan andere (duurdere) handbagage koffers. Zo blokkeert de rits niet zomaar en hebben wij, zelfs na vele trips, nog steeds geen problemen met de rits ervaren 🙂

Wij zijn trouwens niet de enige die deze trolley voor handbagage een goede optie vinden. Deze koffer heeft namelijk 300+ positieve reviews op Bol.com van andere vakantiegangers!

SUITSUIT Caretta – 31 liter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€49,95)
Laatste prijsupdate: 21 mei 2024 – 22:05

Voordelen

 • Twee jaar garantie
 • Ideaal voor stedentrips
 • Stevige wieltjes en rits
 • Binnenkant in twee delen gesplitst
 • Extra lang handvat
 • Goed cijferslot

Nadelen

 • Geen nadelen

Deze handbagage trolley is wat ons betreft de beste handbagage koffer voor dames! De koffer is niet alleen mooi, maar ook nog eens erg sterk. Dit doordat deze koffer is gemaakt van ABS-materiaal, wat erg hard én krasbestendig is.

Ondanks dat de koffer compact is (31 liter), kan je verrassend veel cabinebagage meenemen. Wel zo fijn natuurlijk! Zo heeft deze koffer wat ons betreft dus de perfecte balans tussen kofferinhoud en compactheid

Ohja! Wat als laatste erg handig is bij deze koffer: door het mooie, opvallende design valt je handbagage koffer goed op. Ideaal voor als je je handbagage even kwijt bent!

SUITSUIT Caretta Handbagage – 31 liter

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatste prijsupdate: 21 mei 2024 – 22:05

Voordelen

 • Twee jaar garantie
 • Compact, maar erg ruim
 • Opvallend design
 • Veilig cijferslot
 • Binnenkant in twee delen gesplitst

Nadelen

 • Geen nadelen

Een belangrijke reden voor dat wij dit de beste handbagage koffer voor kinderen vinden, is natuurlijk de kwaliteit. De kwaliteit van deze koffer is heel erg goed, zeker voor de prijs! Zo zijn de wieltjes en ritsen erg sterk.

Een andere belangrijke reden voor dat we dit de een goede koffer voor de kids vinden is dat de print van de koffer gemakkelijk te verwisselen is. Kinderen willen namelijk nog wel eens wisselen van smaak. De ene keer is dit mooi… de andere keer is iets anders weer mooi 😉 Dat is dus geen probleem met deze kinder handbagage trolley.

Als laatste is deze vliegtuigkoffer erg licht (ongeveer 2,5 kilo). Dit is ideaal, aangezien je kindje de koffer dus zelf goed mee kan nemen op reis.

NoBoringSuitcases kinder trolley dino – 36L

Verkrijgbaar bij

bol.com (€89,95)
Laatste prijsupdate: 21 mei 2024 – 22:05

Voordelen

 • Eén jaar garantie
 • Erg goed TSA-slot
 • Verwisselbare print
 • Erg sterke ritsen

Nadelen

 • Mogelijk wat groot voor de jongste kinderen

Voor slechts een paar tientjes heb je deze TravelZ handbagage koffer, die écht niet onder doet voor veel handbagage trolleys die een heel stuk duurder zijn. Sterker nog… deze trolley is een heel stuk beter dan veel van de duurdere vliegtuigkoffers.

Dat deze goedkope koffer van topkwaliteit is, blijkt ook wel uit het feit dat je twee jaar garantie hebt én dat er ontzettend veel positieve reviews over deze handbagage koffer achtergelaten worden. Naast dat de kwaliteit top is, is het design van deze reiskoffer ook nog eens erg mooi.

TravelZ Horizon handbagage koffer – 35 liter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€44,95)
Laatste prijsupdate: 21 mei 2024 – 22:05

Voordelen

 • Twee jaar garantie
 • Exacte handbagage afmeting
 • Cijferslot voldoet aan IATA-normen
 • Compact, maar voldoende inhoud

Nadelen

 • Wat minder kwaliteit dan de SUITSUIT koffers
 • Kleuren kunnen iets afwijken

De Swiss Alpine is wat ons een super goede keuze! Waarbij veel lichtgewicht handbagage trolleys, om zo licht mogelijk te zijn, erg op kwaliteit inleveren is dat niet het geval bij de Swiss Alpine. De wielen rijden erg goed, de rits is sterk en de koffer blijft mooi, ook na een aantal reizen.

Ook is de handbagagekoffer zowel aan de binnen- als buitenkant erg luxe uitgevoerd. Wij vinden deze koffer er dan ook luxer uitzien dan veel andere koffers die een stuk duurder zijn.

Als laatste is de indeling van deze beste handbagage koffer erg goed. Met de kruisriemen en de verschillende vakken aan de binnenkant kun je namelijk je handbagage erg gemakkelijk gesorteerd houden 🙂

Swiss Alpine 2.0 handbagage koffer – 35 liter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€69,00)
Laatste prijsupdate: 21 mei 2024 – 22:05

Voordelen

 • Eén jaar garantie
 • Ideaal als je zo veel mogelijk reisspullen mee wil (door lichtgewicht van koffer)

Nadelen

 • Wat minder sterk dan koffers die zwaarder zijn

Voor het handbagage koffermerk Princess is duurzaamheid een belangrijk topic. Daarom heeft Princess deze beste duurzame handbagage trolley van PET-flessen gemaakt 🙂

Waar ‘duurzame keuzes’ soms van wat mindere kwaliteit zijn, gezien niet alle materialen natuurlijk zomaar gebruikt kunnen worden, is dat bij deze handbagage trolley totaal niet het geval. Zo is de kwaliteit van de uit gerecyclede PET-flessen gemaakte ritsen heel erg goed. Ze lopen niet zomaar vast en gaan dus niet zomaar kapot.

Princess Traveller handbagage trolley – 35 liter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€89,99)
Laatste prijsupdate: 21 mei 2024 – 22:05

Voordelen

 • Twee jaar garantie
 • Duurzaam
 • Hoge kwaliteit
 • Veilig TSA-slot
 • Handige bekerhouder

Nadelen

 • Minder sterk dan reguliere koffers

De CarryOn Skyhopper is wat ons betreft de beste reiskoffer voor je handbagage, kijkend naar het TSA-slot. Het TSA-slot is namelijk erg veilig en voldoet dan ook aan alle IATA-normen. Hierdoor is je cabinebagage veilig, ook wanneer je deze handbagage koffer even niet in de gaten kan houden.

Omdat de afmetingen van de koffer voldoen aan de IATA-afmetingsnormen, mag deze handbagage koffer met (bijna) iedere vliegtuigmaatschappij mee!

Wil je je adresgegevens niet zo maar op de koffer zetten? Je kan deze beste koffer gemakkelijk online registreren op de OKOBAN website, aangezien je handbagage trolley een uniek OKOBAN nummer heeft. Wel zo handig voor als je je handbagage trolley kwijt raakt.

CarryOn Skyhopper handbagage reiskoffer – 32 liter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€59,95)
Laatste prijsupdate: 21 mei 2024 – 22:05

Voordelen

 • Veilig en gemakkelijk in te stellen TSA-slot
 • Kan koffer gratis registreren op OKOBAN website voor vermissing
 • Compact formaat handbagage koffer

Nadelen

 • (Nog) niet ervaren

Veel gestelde vragen

beste handbagage koffer

Waarom handbagage koffer kopen?

Waarom zou je nou een goede handbagage koffer moeten kopen? Nou er zijn erg veel voordelen aan het hebben van een handbagage trolley op reis. Laten we een aantal van de belangrijkste voordelen hier opsommen!

 1. Gemak: Met een handbagagekoffer zorg je ervoor dat je je belangrijkste spullen altijd veilig en binnen handbereik hebt. Heb je een specifiek type medicijn of een dure tablet of laptop die je in het vliegtuig wil/moet gebruiken? Met een vliegcabine koffer kun je alles gemakkelijk pakken terwijl je aan het vliegen bent! Uiteraard geldt dit ook voor als je nog op het vliegveld staat 😉 .
 2. Kostenbesparing: Enkel handbagage meenemen en dus geen ruimbagage hoeven te betalen bespaard geldt. Hiermee is het gebruik van een handbagage koffer dus een voordelige keuze kijkend naar de kosten.
 3. Veiligheid van waardevolle spullen: We hadden het net al wel aangehaald, maar met een goede handbagagekoffer zijn je waardevolle spullen, belangrijke documenten en elektronica veilig terwijl je op het vliegveld bent of aan het vliegen bent.
 4. Bagageregels: De leveranciers van de koffers hebben vaak al rekening gehouden met de eisen die de meeste vliegtuigmaatschappijen stellen aan de afmetingen van je handbagage tijdens het vliegen. Met een handbagage koffer voorkom je dus dat je handbagage niet mee mag gedurende de vlucht.
beste handbagage reiskoffer

Waar op letten bij koop handbagage reiskoffer

Het kiezen van de beste handbagage reiskoffer die voldoet aan al jouw wensen kan best een lastig klusje zijn. Er zijn tenslotte erg veel verschillende merken en soorten reistrolleys voor je handbagage…

Om je te helpen bij het kiezen van de beste handbagage reiskoffer hebben we hier speciaal voor jou een aantal belangrijke punten om naar te kijken wanneer je overweegt een trolley voor je handbagage te kopen!

Afmetingen handbagagekoffer

Een van de eerste en belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kopen van een handbagagekoffer zijn de afmetingen.

Luchtvaartmaatschappijen hanteren allemaal hun specifieke limieten voor welke afmetingen handbagage mag hebben. Zorg er dus voor dat je een goede handbagagekoffer die voldoet aan de eisen die het luchtvaartmaatschappij stelt.

Daarnaast is het natuurlijk handig om na te denken over het formaat van de koffer, aangezien een compacte reiskoffer natuurlijk makkelijker mee te nemen is over het vliegveld en gedurende de hele reis richting de vakantiebestemming.

Gewicht van de Handbagage Trolley

Ook is het verstandig goed na te denken over het gewicht van de handbagagereiskoffer die je wil kopen.

Dat het verstandig is om rekening te houden met het gewicht van trolley heeft twee redenen:

 1. Een lichte koffer is makkelijker mee te nemen gedurende de reis richting de vakantiebestemmingen, terwijl een zwaardere koffer vaak wat beter tegen een stootje kan.
 2. Hoe lichter de handbagage koffer zelf is, des te meer gewicht je over hebt om je cabinebagage zelf mee te nemen. Oftewel: hoe lichter je handbagagekoffer is, des te meer cabinebagage kun je meenemen.
beste handbagage trolley

TSA-slot op handbagage trolley

Een TSA-slot, oftewel een Transportation Security Administration slot, zorgt ervoor dat je cabine bagage veilig blijft, ook wanneer je je cabinebagage zelf even niet in de gaten kan houden.

Je kan hiervoor natuurlijk ieder soort slot voor gebruiken, maar het is wel er verstandig om een TSA-slot te kiezen voor je reiskoffer wanneer je gaat vliegen. Deze speciale TSA-sloten kan de douane namelijk openen met een speciale sleutel. Dit houdt in dat de douane op het vliegveld je koffer niet kapot hoeft te knippen om de inhoud van je koffer met handbagage te bekijken (hierdoor kan je je koffer weggooien). Oftewel: een TSA-slot zorgt ervoor dat je je handbagage die je gekocht hebt meer vakantiereizen mee gaat 😉 .

Duurzaamheid

Ook is het belangrijk om goed te kijken hoe duurzaam de handbagage koffers zijn geproduceerd. Over het algemeen zijn deze soort koffers namelijk niet erg goed voor het milieu (onder andere door het gebruik van veel plastic).

Er zijn echter wel veel duurzame of in ieder geval duurzamere goede handbagage reiskoffers te koop! Het is wat ons betreft dan ook zeker het overwegen waard om een duurzame handbagage trolley te kopen voor je volgende reis 🙂 .

koffer handbagage reiskussen

Stevigheid van de rits

De rits is vaak een zwakpunt van cabinebagage koffers. Dit betekent dan ook dat het belangrijk is om goed naar de kwaliteit van de rits te kijken van de trolley die je wil kopen, om er zo zeker van te zijn dat je de beste handbagage reiskoffer voor jou koopt!

Wij raden, om de kwaliteit van de gebruikte rits te bepalen, goed naar de online reviews te kijken. Wat zeggen vakantiegangers die de reiskoffer al veel gebruikt hebben over de rits? Dit is super waardevol om een goede keuze te maken.

Kwaliteit van de wieltjes

Net als de rits zijn de wieltjes van handbagage reiskoffers vaak een zwak punt.

Zeker wanneer je de handbagagekoffer gebruikt over kleine klinkertjes of andere hobbelige weggetjes wil er nog wel eens een wieltje kapot gaan, zeker bij bagage koffers van lagere kwaliteit.

Ook voor het bepalen van of de wieltjes van de cabinebagagekoffer die je op het oog hebt om te kopen raden we je aan om goed naar online reviews te kijken.

Blijven de wieltjes volgens de mensen die de koffer al vaak gedurende hun vakanties hebben gebruikt goed zitten, of zijn er misschien mankementen?

Mocht je op zoek zijn naar de beste reistas op wielen, dan helpt The Green Tourist je ook graag!

koffer voor handbagage

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.