Top 3: Beste achteruitrijcamera caravan en camper 2024

Ga jij binnenkort op vakantie met de caravan of camper en wil jij ook gemakkelijk met je caravan of camper achteruit kunnen rijden, bijvoorbeeld om de caravan op perfect op je kampeerplek te krijgen?

Dan is een draadloze achteruitrijcamera voor op je caravan of caravan ideaal. Met een achteruitrijcamera voor kun je namelijk gemakkelijk alles achter je caravan of camper zien, zónder dat je hiervoor hoeft te boren of te doen…!

Maar wat is nu de beste draadloze achteruitrijcamera voor op je caravan of camper? Dat weet jij na het lezen van deze vergelijking 😀 . Wij zullen je namelijk de beste draadloze achteruitrijcamera geven, afhankelijk van waar je naar op zoek bent 😉 :

 • Beste prijs-kwaliteit achteruitrijcamera caravan of camper: Nince ARC1
 • Beste kwaliteit draadloze achteruitrijcamera: Nince ARC2
 • Beste goedkope draadloze achteruitrijcamera: Flowfull

Beste prijs-kwaliteit achteruitrijcamera: Nince ARC1

Ben jij opzoek naar een betrouwbare achteruitrijcamera met de beste prijskwaliteit-verhouding? Dan zit je met deze beste draadloze achteruitrijcamera helemaal goed :D.

Deze Nince ARC1 is super gemakkelijk te installeren, dit zonder gedoe met draden. Dit terwijl veel andere achteruitrijcamera’s voor je caravan of camper vaak behoorlijk lastig zijn om te instaleren.

Wanneer de achteruitrijcamera geïnstalleerd is heb je een mooie stabiele, digitale verbinding tussen het scherm en de camera, waardoor de camera prettig te gebruiken is tijdens het achteruitrijden.

Dit is een belangrijk voordeel aan deze camera. Veel draadloze achteruitrijcamera’s hebben namelijk een behoorlijke vertraging in het beeld, wat het erg lastig maakt om achteruit te rijden met je caravan of camper!

De camera is erg makkelijk in gebruik en heeft veel handige extra’s. Wil je bijvoorbeeld 2 camera’s plaatsen? Dan kun je het beeld van beide camera’s bekijken op één scherm, door de split-screen functie.

Achteruitrijcamera caravan camper

Verkrijgbaar bij

bol.com (€139,99)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:03

Voordelen

 • Gemakkelijke installatie
 • Stabiele verbinding
 • Weinig/geen vertraging in het beeld
 • Veel handige extra’s zoals een split-screen functie (voor wanneer je 2 camera’s hebt)

Nadelen

 • Geen
Schermgrootte5 inch
Maximale beeldhoek180 graden
VideoresolutieFull HD
WaterdichtheidOnbekend, niet getest
GarantieOnbekend
DraadloosJa

Beste kwaliteit achteruitrijcamera: Nince ARC2

Ben je op zoek naar de beste kwaliteit achteruitrijcamera? Dan is deze set met twee camera’s (waarmee je ook in het donker kan zien) wat voor jou!

Dat deze set wat ons betreft de beste kwaliteit biedt komt voor ons voornamelijk omdat je twee camera’s + nachtvisie krijgt, waardoor je extra veilig achteruit kan rijden met je caravan of camper.

Zeker de nachtvisie heeft ons positief verrast. Je kan wanneer het donker wordt alsnog redelijk goed zien wat er achter je camper of caravan gebeurt! Dit komt denken wij, omdat deze achteruitrijcamera’s een stuk beter contrast en helderheid onderscheiden dan veel andere camera’s.

Verder is het signaal tussen de camera’s en beeld erg stabiel en heb je geen/weinig vertraging tussen camera en beeld. Hierdoor kun je gemakkelijk en veilig je caravan of camper op de plek zetten waar je hem wil zetten 😀 .

Kortom: wij denken dat je zeker geen spijt gaat krijgen van deze aankoop! Wij zijn echter niet de enige die dit zullen denken, zo blijkt wel uit de bijna 100 super positieve reviews op Bol.

Beste draadloze Achteruitrijcamera caravan camper

Verkrijgbaar bij

bol.com (€199,99)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:03

Voordelen

 • Nachtvisie camera’s
 • Twee camera’s in één set
 • Geen vertraging in het beeld
 • Stabiele verbinding
 • Gemakkelijke installatie

Nadelen

 • Relatief hoge aanschafprijs
Schermgrootte5,1 inch
Maximale beeldhoek180 graden
VideoresolutieFull HD
WaterdichtheidOnbekend, niet getest
GarantieOnbekend
DraadloosJa

Beste goedkope draadloze achteruitrijcamera: Flowfull

Wil je een van de beste achteruitrijcamera’s, maar niet al te veel geld uitgeven aan een camera? Dan is de Flowfull camera ideaal voor jou 😀 !

Wat deze achteruitrijcamera zo goed maakt voor de prijs is hoe stabiel het signaal is in combinatie met de nachtzichtcamera. Dit vind je namelijk zelfs niet eens op de meeste achteruitrijcamera’s die een stuk duurder zijn.

Wat ook erg prettig is, is hoe scherp de kwaliteit van het scherm is. Je hebt namelijk een HD-beeldkwaliteit scherm wanneer je deze draadloze achteruitrijcamera voor je camper of caravan koopt.

Al met al is dit dat ook een goede aankoop, zeker voor de lage prijs!

draadloze achteruitrijcamera met nachtzicht

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:03

Voordelen

 • Super goede kwaliteit voor de prijs
 • Nachtzicht camera
 • Stabiele verbinding
 • HD-beeldkwaliteit

Nadelen

 • Mindere kwaliteit dan de andere camera’s in deze vergelijking
 • Minder brede beeldhoek dan de andere camera’s in deze vergelijking
 • Minder groot scherm dan de andere camera’s in deze vergelijking
Schermgrootte4,3 inch
Maximale beeldhoek150 graden
VideoresolutieFull HD
Waterdichtheid100% waterdicht (volgens verkoper)
GarantieOnbekend
DraadloosJa
beste draadloze achteruitrijcamera caravan

Breid je kampeeruitrusting uit!

Ga je binnenkort kamperen? Dan moet je natuurlijk rijden naar je vakantiebestemming! Maar heb je al een goede navigatie? Wanneer je dat niet hebt moet je op zoek naar een goede navigatie… Wij kunnen je met onze vergelijking over de beste campernavigatie zeker een eind in de goede richting helpen 😉 .

Ben je op locatie? Dan kunnen een felle zaklamp, camping lamp, campingstoel, campingtafel, campingkooktoestel, chemisch toilet, camping waterkoker, camping koffiezetapparaat, camping oven en waterfilter en waterfilterkan natuurlijk ook niet vergeten worden. Lees onze vergelijking om van ieder product hét beste te vinden 😀 !

Als je naast een achteruitrijcamera nog meer veiligheidsmaatregelen wil treffen, raden wij je aan om op zoek te gaan naar goede caravanspiegels, zodat je goed de omgeving in de gaten kunt houden!

Waarom achteruitrijcamera kopen?

Een achteruitrijcamera voor je caravan of camper kan een waardevolle toevoeging zijn die niet alleen de veiligheid vergroot, maar ook het simpelweg het achteruitrijden veel makeklijker maakt.

Hier lees je over de belangrijkste redenen waarom ook jij een achteruitrijcamera voor je caravan of camper zou moeten kopen!

 1. Veiligheid staat voorop: Een van de voornaamste redenen om een achteruitrijcamera aan te schaffen, is het verhogen van de veiligheid tijdens het achteruitrijden. Caravans en campers hebben vaak beperkt zicht aan de achterkant, waardoor blinde vlekken ontstaan. Met een achteruitrijcamera elimineer je deze blinde vlekken en minimaliseer je het risico op ongelukken, vooral in drukke of lastige parkeersituaties.
 2. Eenvoudig manoeuvreren: Het manoeuvreren met een caravan of camper kan soms een uitdaging zijn, vooral op krappe plekken of in drukke omgevingen. Een achteruitrijcamera biedt een extra set ogen, waardoor je gemakkelijker obstakels kunt waarnemen en preciezer kunt sturen. Dit maakt het parkeren op campings, in steden of in smalle straten aanzienlijk eenvoudiger.
 3. Bescherming van eigendommen: De investering in een caravan of camper is vaak aanzienlijk, en schade aan deze voertuigen kan kostbaar zijn om te repareren. Een achteruitrijcamera helpt niet alleen bij het voorkomen van schade aan jouw voertuig, maar ook aan andere eigendommen in de omgeving. Dit komt niet alleen jouw portemonnee ten goede, maar bevordert ook een positieve relatie met mede-campeerders en weggebruikers.
 4. Gemak bij aankoppelen: Het aankoppelen van een caravan kan soms een frustrerende taak zijn, vooral voor beginners. Met een achteruitrijcamera wordt deze taak aanzienlijk vereenvoudigd. Je kunt de koppeling nauwkeurig uitlijnen zonder hulp van een tweede persoon, wat het proces sneller en efficiënter maakt.

Dus… Een achteruitrijcamera voor je caravan of camper is geen overbodige luxe, maar eerder een slimme investering in veiligheid en gemak.

Met verbeterd zicht achter je voertuig minimaliseer je het risico op ongelukken, vereenvoudig je het manoeuvreren en bescherm je zowel jouw eigendommen als die van anderen. Kortom, het toevoegen van een achteruitrijcamera is een stap in de richting van stressvrij en veilig reizen met jouw caravan of camper.

beste achteruitrijcamera camper

Waar op letten koop draadloze achteruitrijcamera

Bij het kopen van een draadloze achteruitrijcamera voor je caravan of camper is het essentieel om aandacht te besteden aan verschillende factoren om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. In deze tekst zullen we de belangrijkste overwegingen bespreken die je in gedachten moet houden om een draadloze achteruitrijcamera te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften.

 1. Beeldkwaliteit en Resolutie: Een van de eerste aspecten waarop je moet letten bij het selecteren van een draadloze achteruitrijcamera is de beeldkwaliteit en resolutie. Een scherp en helder beeld is cruciaal om obstakels en andere voertuigen duidelijk te kunnen waarnemen. Kies voor een camera met een hoge resolutie om ervoor te zorgen dat je alle details op het scherm kunt zien.
 2. Draadloos Bereik: Het draadloos bereik van de achteruitrijcamera is een belangrijke overweging, vooral als je een grote caravan of camper hebt. Zorg ervoor dat het draadloze signaal sterk genoeg is om de afstand tussen de camera en het display in jouw voertuig te overbruggen. Een betrouwbaar draadloos bereik voorkomt signaalverlies en zorgt voor een continue monitoring.
 3. Installatiegemak: Kies voor een draadloze achteruitrijcamera die eenvoudig te installeren is. Sommige modellen worden geleverd met een eenvoudig te volgen installatiehandleiding en draadloze verbindingen, waardoor je zelfs als niet-technisch persoon de installatie kunt uitvoeren. Dit bespaart tijd en moeite.
 4. Duurzaamheid en Weerbestendigheid: Gezien de diverse weersomstandigheden waar je caravan of camper mee te maken krijgt, is het belangrijk om een achteruitrijcamera te kiezen die duurzaam en weerbestendig is. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare werking, ongeacht de weersomstandigheden, en verleng je de levensduur van het apparaat.
 5. Extra Functies en Opties: Overweeg welke extra functies en opties belangrijk voor je zijn. Sommige draadloze achteruitrijcamera’s hebben bijvoorbeeld nachtzicht, bewegingsdetectie, of groothoeklenzen. Denk na over jouw specifieke behoeften en kies een model dat daaraan voldoet.
camping caravan

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.