Top 3: Beste Klimschoenen 2024!

Een goede klim begint met goede uitrusting, toch? Ben jij nou op zoek naar de beste klimschoenen? The Green Tourist helpt je graag! In deze blog lees je welke klimschoenen onze favorieten zijn, zodat jij een goede keuze kan maken voor nieuwe klimschoenen. Lees je mee?

3 Beste Klimschoenen

Beste klimschoenen: La Sportiva

Omdat wij weten hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben wanneer je gaat klimmen, helpen wij je graag met het vinden van de beste klimschoenen. Door de jaren heen hebben wij veel klimschoenen van verschillende merken versleten, waardoor wij nu onze favorieten met je kunnen delen.

Bij het vergelijken van de beste klimschoenen letten wij vooral op pasvorm, gewicht, grip, materiaal en flexibiliteit. Op basis van deze punten scoorde deze klimschoenen van La Sportiva wat ons betreft het best. Bij het designen van de schoen is er gefocust op prestatie, en dat merk je! De schoenen zitten comfortabel en zijn snel aan en uit te trekken. Aan deze schoenen ligt het in ieder geval niet als je je klimdoel niet haalt 😉

La Sportiva Tarantula Klimschoen

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€94,95)
Laatste prijsupdate: 18 juli 2024 – 22:10

Voordelen

 • Fijne, comfortabele pasvorm
 • Prestatiegericht
 • Klittenband sluiting
 • Makkelijk aan en uit te trekken

Nadelen

 • Geen

Beste prijs-kwaliteit: La Sportiva

Ben je op zoek naar de beste prijs-kwaliteit klimschoenen? Dan raden wij je de La Sportiva Python klimschoenen aan. Bij deze klimschoen is er vooral gefocust op het comfort van de schoen. Het leren bovenwerk zorgt voor een goede vochtregulatie en rekt genoeg uit, waardoor het aantrekken van deze schoenen een makkie is.

De vorm van de voorvoet is afgerond, waardoor deze schoenen ideaal zijn voor als je je voeten niet wil blesseren, vooral als je langere klimsessies doet. Kortom, wat ons betreft zijn deze klimschoenen perfect voor als je al enige klimervaring hebt en op zoek bent naar maximale prestaties.

La Sportiva Python Klimschoen

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€134,95)
Laatste prijsupdate: 18 juli 2024 – 22:10

Voordelen

 • Aanpasbaar sluitsysteem
 • Uitstekende grip
 • Maximale torsiestijfheid
 • LaspoFlex-tussenzool

Nadelen

 • Prijzig

Populair: La Sportiva Katana

Wij kunnen ons voorstellen dat je bij het kopen van nieuwe klimschoenen niet alleen op onze mening af wilt gaan. Daarom hebben wij in onze favorieten óók een favoriet van vele anderen opgenomen: de La Sportiva Katana klimschoenen. Deze klimschoenen hebben sinds kort een nieuw ontwerp, dat speciaal is afgestemd op de eisen van wedstrijdklimmers en voor gebruik op kunstmatige klimwanden.

Deze klimschoenen zijn duurzaam geproduceerd en goed geconstrueerd. Dit betekent dat ze dagelijks gebruikt kunnen worden, waarbij ze minder snel slijten dan andere klimschoenen.

La Sportiva Katana Klimschoen

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€144,95)
Laatste prijsupdate: 18 juli 2024 – 22:10

Voordelen

 • Geschikt voor wedstrijdklimmen
 • Nauwsluitende pasvorm
 • Uitzonderlijk gevoelig

Nadelen

 • Niet voor beginners
 • Prijzig

Wat zijn klimschoenen?

Klimschoenen zijn speciale schoenen die worden gebruikt bij het rotsklimmen, boulderen en sportklimmen. Ze geven goede grip op kleine richels en grepen, en ondersteunen de voet tijdens het klimmen.

Klimschoenen hebben meestal een strakke pasvorm om een beter gevoel en controle te geven over de rots of klimwand. De zolen van klimschoenen zijn vaak gemaakt van rubber, wat zorgt voor een goede grip op verschillende oppervlakken. Klimschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van de uitrusting van een klimmer, vooral als je veiligheid belangrijk vindt tijdens het klimmen.

klimmer met klimschoenen

Verschillende soorten klimschoenen

Boulderschoenen

Boulderschoenen zijn speciaal ontworpen voor het boulderen, een vorm van klimmen waarbij je korte routes zonder touw klimt. Boulderschoenen hebben over het algemeen een dunne zool en geven je voeten veel gevoel en precisie.

Wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn ideaal voor klimmers die graag lange afstanden afleggen naar hun klimgebieden. Deze schoenen hebben een stevige zool en zorgen voor veel ondersteuning tijdens het lopen. Goede wandelschoenen hebben vaak een iets minder agressieve pasvorm dan boulderschoenen.

met goede klimschoenen wandelen naar bergtop

Allround klimschoenen

Allround klimschoenen zijn geschikt voor meerdere klimstijlen en hebben over het algemeen een goede balans tussen comfort, ondersteuning en prestatie. Deze schoenen hebben een iets minder agressieve pasvorm dan boulderschoenen, maar geven nog steeds genoeg grip om goed te kunnen klimmen. Ze zijn wat dat betreft ideaal voor klimmers die verschillende soorten routes willen beklimmen en daarvoor één paar schoenen willen gebruiken.

Waar op letten bij klimschoenen?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen wat er precies belangrijk is als je van plan bent om klimschoenen te kopen. Daarom helpen wij je graag met de belangrijkste tips!

Blaren en blessures

Het is belangrijk om klimschoenen te kopen met de juiste pasvorm, zodat je blaren en blessures kunt voorkomen. Schoenen die te strak zitten kunnen zorgen voor blaren en schoenen die te los zitten bieden niet genoeg ondersteuning en vergroten het risico op blessures. Het is daarom belangrijk om klimschoenen te vinden die goed passen en ervoor zorgen dat je geen blaren krijgt.

Kies de juiste maat

Het is belangrijk om klimschoenen in de juiste maat te kopen. Elk merk heeft verschillende maatvoeringen, probeer dus meerdere modellen uit. Zo kun je bepalen welke maat en pasvorm het beste bij jou past. Over het algemeen moeten klimschoenen strak zitten, maar zonder drukpunten. Daarentegen is het wél normaal dat klimschoenen iets strakker zitten dan gewone, dagelijkse schoenen.

Pas verschillende modellen

Het is wat ons betreft een goed idee om meerdere modellen klimschoenen te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Wij raden aan om minimaal 3 paar klimschoenen te passen voordat je klimschoenen gaat aanschaffen. Elk model kan namelijk een iets andere pasvorm hebben, dus het is belangrijk om te experimenteren en te bepalen welk model het beste bij jouw voeten past. Tip! Let vooral op hoe de schoenen zitten rond de hiel, wreef en tenen, én zorg ervoor dat er geen drukpunten zijn. Hier ga je na verloop van tijd last van krijgen.

bergbeklimmer met klimschoenen op een berg

Beste klimschoenen voor beginners

Omdat het als beginner lastig is om te bepalen welke klimschoenen het best bij jou passen, geven wij je graag wat tips waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe klimschoenen!

Klimschoenen aan- en uittrekken

Voor beginners is het belangrijk om klimschoenen te kiezen die makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Kijk bijvoorbeeld naar klimschoenen met klittenbandsluitingen of elastische veters, zodat je weinig tijd kwijt bent aan het aan- en uittrekken van je klimschoenen.

Goedkope klimschoenen

Als je nog niet zeker weet of je je volledig wil focussen op klimmen, raden wij je aan om in eerste instantie goedkopere klimschoenen aan te schaffen. Er zijn veel betaalbare klimschoenen op de markt die jou als beginner de kans geeft om de sport uit te proberen zonder te veel geld te investeren. Zorg ervoor dat deze schoenen nog steeds een goede pasvorm en kwaliteit hebben om het beste uit je klimervaring te halen én je een zo goed mogelijk beeld van de sport krijgt!

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€94,95)
Laatste prijsupdate: 18 juli 2024 – 22:10

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€134,95)
Laatste prijsupdate: 18 juli 2024 – 22:10

Verkrijgbaar bij

bol.com
bever.nl (€144,95)
Laatste prijsupdate: 18 juli 2024 – 22:10

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.