Wat Is Het Gemiddelde Weer In Marrakech?

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

In dit artikel nemen we je mee op een reis naar de betoverende stad Marrakech. Het is altijd handig om vooraf te weten wat voor weer je kunt verwachten tijdens je verblijf. Dus, wat is het gemiddelde weer in Marrakech? Laten we de temperaturen, het klimaat en de seizoenen ontdekken, zodat je goed voorbereid aan je avontuur kunt beginnen.

Klimaat van Marrakech

Geografische ligging

Marrakech, ook wel bekend als de ‘Rode Stad’, is gelegen in het westen van Marokko, in het noorden van Afrika. Het klimaat in Marrakech wordt beïnvloed door de geografische ligging aan de rand van de Sahara-woestijn. Deze unieke ligging zorgt voor warme en droge zomers, milde winters en over het algemeen weinig neerslag gedurende het hele jaar.

Zonneschijn

Als je op zoek bent naar zonneschijn, hoef je niet verder te zoeken dan Marrakech. Deze stad staat bekend om zijn vele zonuren gedurende het hele jaar. Zelfs in de wintermaanden kun je genieten van zonnige dagen met aangename temperaturen. Dit maakt Marrakech een populaire vakantiebestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de koude wintermaanden in andere delen van de wereld.

Temperaturen

De temperaturen in Marrakech variëren sterk, afhankelijk van het seizoen. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden Celsius, terwijl de wintermaanden veel milder zijn met gemiddelde temperaturen rond de 20 graden Celsius. Over het algemeen kun je het hele jaar door aangename temperaturen verwachten in Marrakech, met uitzondering van de warme zomermaanden waarin het erg heet kan worden.

Neerslag

Marrakech is geen regio die bekend staat om zijn overvloedige regenval. Gedurende het hele jaar valt er relatief weinig neerslag, met name in de zomermaanden. De wintermaanden zijn iets natter, maar de meeste regen valt in korte, hevige buien. Als je van plan bent om Marrakech te bezoeken, hoef je je dus geen zorgen te maken over veel regenachtige dagen.

Wind

Marrakech wordt niet gekenmerkt door sterke winden. In de zomermaanden kan er af en toe een verkoelend briesje waaien, maar over het algemeen is de wind niet van invloed op het klimaat in Marrakech.

Vochtigheid

Ondanks de ligging aan de rand van de Sahara-woestijn, is de luchtvochtigheid in Marrakech verrassend laag. Dit betekent dat de warmte in de zomermaanden draaglijk blijft en dat de winters mild aanvoelen. Dit is een van de redenen waarom Marrakech zo’n populaire bestemming is, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een aangenaam klimaat.

Seizoenen in Marrakech

Lente

De lente is een prachtige tijd om Marrakech te bezoeken. De temperaturen beginnen te stijgen na de milde wintermaanden en de natuur begint tot leven te komen. Gemiddeld liggen de temperaturen in de lente rond de 25 graden Celsius, waardoor het perfect is om de stad te verkennen en te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van Marrakech.

Zomer

De zomermaanden in Marrakech kunnen erg heet zijn, met temperaturen die regelmatig boven de 40 graden Celsius uitkomen. Dit maakt het een uitdaging om de stad te verkennen tijdens het heetste deel van de dag. Het is raadzaam om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat activiteiten te plannen en de middaguren te vermijden. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt en beschermende kleding draagt om jezelf te beschermen tegen de felle zon.

Herfst

Na de hete zomermaanden brengt de herfst verlichting met gematigde temperaturen. De herfst is een goed moment om Marrakech te bezoeken, omdat de temperaturen dalen naar een aangename 25 graden Celsius. De natuur verandert van kleur en er zijn veel festivals en evenementen om van te genieten.

Winter

De winter in Marrakech is mild, met gemiddelde temperaturen rond de 20 graden Celsius. Dit maakt het een populaire bestemming voor mensen die de koude wintermaanden elders willen vermijden. Hoewel de temperaturen dalen, kun je nog steeds genieten van zonnige dagen en aangename temperaturen om de stad te verkennen.

Lente

Temperatuur

In de lente liggen de gemiddelde temperaturen in Marrakech rond de 25 graden Celsius. Dit maakt het een aangename tijd om de stad te verkennen en te genieten van de vele bezienswaardigheden en geluiden die Marrakech te bieden heeft.

Neerslag

De neerslag in de lente is over het algemeen laag, met slechts enkele regenachtige dagen. Dit betekent dat je kunt genieten van zonnige dagen en aangename temperaturen in Marrakech tijdens de lente.

Wind

De wind in de lente is mild en heeft meestal geen invloed op het klimaat in Marrakech.

Zonneschijn

De lente is een zonnige tijd in Marrakech, met veel zonuren gedurende de dag. Dit maakt het perfect om buitenactiviteiten te ondernemen en de stad te verkennen.

Activiteiten

In de lente kun je genieten van verschillende activiteiten in Marrakech. Bezoek de beroemde Jardin Majorelle, een botanische tuin die is ontworpen door de Franse schilder Jacques Majorelle. Verken de oude medina en ontdek de prachtige architectuur en lokale ambachten. Maak een ritje op een kameel in de Palmeraie of geniet van een traditionele Marokkaanse maaltijd in een van de vele restaurants.

Zomer

Temperatuur

De zomermaanden in Marrakech zijn erg heet, met temperaturen die regelmatig boven de 40 graden Celsius uitkomen. Het is raadzaam om activiteiten in de vroege ochtend of late avond te plannen en de middaguren te vermijden.

Neerslag

Net als in de andere seizoenen is de neerslag in de zomer laag. Regenachtige dagen zijn zeldzaam, maar kunnen wel voorkomen.

Wind

De wind in de zomer is meestal mild, maar er kunnen af en toe verkoelende briesjes waaien.

Zonneschijn

Marrakech staat bekend om zijn vele zonuren, zelfs in de zomermaanden. Dit betekent dat je kunt genieten van zonnige dagen met veel warmte en heldere luchten.

Activiteiten

Om de hitte te vermijden, is het raadzaam om in de zomermaanden activiteiten te plannen in de vroege ochtend of late avond. Bezoek de prachtige tuinen van het Bahia-paleis, maak een traditionele Marokkaanse kooksessie mee of ontspan in een van de vele hamams in de stad.

Herfst

Temperatuur

De herfst brengt verlichting na de hete zomermaanden, met gematigde temperaturen rond de 25 graden Celsius. Dit maakt het een ideale tijd om Marrakech te bezoeken.

Neerslag

De neerslag in de herfst is over het algemeen laag, vergelijkbaar met de lente. Regenachtige dagen zijn zeldzaam, maar kunnen wel voorkomen.

Wind

De wind in de herfst is meestal mild en heeft geen grote invloed op het klimaat in Marrakech.

Zonneschijn

Ondanks dat de herfst nadert, kun je nog steeds genieten van veel zonneschijn in Marrakech. Dit maakt het perfect om buitenactiviteiten te ondernemen en de stad te verkennen.

Activiteiten

In de herfst kun je genieten van veel festivals en evenementen in Marrakech. Bezoek het Internationale Filmfestival van Marrakech, verken de oude medina tijdens het Slangefestival of ontdek de berbercultuur tijdens het Amazigh-festival.

Winter

Temperatuur

De winter in Marrakech is mild, met gemiddelde temperaturen rond de 20 graden Celsius. Dit maakt het een populaire bestemming voor mensen die de koude wintermaanden willen vermijden.

Neerslag

De neerslag in de winter is iets hoger dan in de andere seizoenen, maar nog steeds laag in vergelijking met andere regio’s. Regenachtige dagen kunnen voorkomen, maar zijn meestal kort en hevig.

Wind

De wind in de winter is meestal mild en heeft weinig invloed op het klimaat in Marrakech.

Zonneschijn

Ondanks dat de wintermaanden zijn aangebroken, kun je nog steeds genieten van zonnige dagen in Marrakech. De zon schijnt nog steeds veel uren per dag, waardoor je kunt genieten van aangename temperaturen.

Activiteiten

In de winter kun je genieten van verschillende activiteiten in Marrakech. Bezoek het Marrakech International Magic Festival, verken de traditionele markten in de oude medina of maak een dagtrip naar de nabijgelegen Atlasgebergte voor een spectaculair uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

Microklimaten in Marrakech

Medina

In de medina van Marrakech, het historische centrum van de stad, kunnen de temperaturen hoger zijn dan in andere delen van de stad. Dit komt door de smalle straatjes en hoge gebouwen die de warmte vasthouden. Als je de medina bezoekt, is het belangrijk om voldoende water te drinken en jezelf te beschermen tegen de felle zon.

Palmeraie

De Palmeraie is een oase aan de rand van Marrakech, bekend om zijn vele palmbomen en luxueuze resorts. Hier vind je verkoeling onder de schaduwrijke palmbomen en kun je genieten van het aangename klimaat.

Hoge Atlas

De Hoge Atlas is een bergketen die zich ten zuiden van Marrakech bevindt. Hier vind je hogere temperaturen in de zomer, maar ook koudere temperaturen in de winter, vooral op grote hoogte. De Hoge Atlas biedt prachtige wandelpaden en adembenemende uitzichten.

Beste tijd om Marrakech te bezoeken

Klimaattabel

Hieronder volgt een overzicht van het klimaat in Marrakech gedurende het hele jaar:

  • Lente: Gemiddelde temperaturen rond de 25 graden Celsius, weinig neerslag, milde wind, veel zonneschijn.
  • Zomer: Hoge temperaturen boven de 40 graden Celsius, weinig neerslag, milde wind, veel zonneschijn.
  • Herfst: Gematigde temperaturen rond de 25 graden Celsius, weinig neerslag, milde wind, veel zonneschijn.
  • Winter: Milde temperaturen rond de 20 graden Celsius, iets meer neerslag, milde wind, veel zonneschijn.

Evenementen

Marrakech staat bekend om zijn levendige evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Enkele van de evenementen die je kunt bijwonen zijn het Internationale Filmfestival van Marrakech in november, het Marrakech International Magic Festival in december en het Slangefestival in oktober.

Toeristische drukte

De toeristische drukte varieert gedurende het jaar in Marrakech. In de zomermaanden kan het erg druk zijn vanwege de aangename temperaturen en de vele zonuren. In de lente en de herfst is het over het algemeen minder druk, maar nog steeds levendig. De wintermaanden zijn vaak rustiger, met minder toeristen.

Kledingadvies

Lente en herfst

In de lente en herfst is het raadzaam om lichte, ademende kleding te dragen vanwege de aangename temperaturen. Een hoed of pet kan je beschermen tegen de felle zon en het is ook handig om een dunne jas of trui bij je te hebben voor de koelere avonden.

Zomer

In de zomer is het belangrijk om lichte en luchtige kleding te dragen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen of linnen. Zorg ervoor dat je jezelf beschermt tegen de felle zon door een hoed of pet te dragen en zonnebrandcrème te gebruiken. Vergeet niet om voldoende water te drinken en de middaguren te vermijden.

Winter

In de winter zijn de temperaturen mild, maar het kan nog steeds afkoelen in de avonduren. Het is raadzaam om warme kleding mee te nemen, zoals een trui of een dunne jas. Overdag kun je echter nog steeds genieten van aangename temperaturen, dus zorg ervoor dat je ook lichtere kleding meeneemt.

Conclusie

Marrakech biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat, met veel zonneschijn en milde temperaturen. Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter komt, er is altijd iets te doen en te zien in deze prachtige stad. Of je nu wilt genieten van de bruisende energie van de medina, ontspannen in de Palmeraie of de prachtige uitzichten wilt bewonderen in de Hoge Atlas, Marrakech zal je niet teleurstellen. Vergeet niet om jezelf te beschermen tegen de zon, voldoende water te drinken en te genieten van alles wat Marrakech te bieden heeft.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn