Waarom zou ik een busvakantie boeken?

Leestijd: 2 minuten

Als je op vakantie gaat is een busvakantie vaak niet het eerste waar je aan denkt. Dit is echter behoorlijk onterecht. Een bus vakantie heeft namelijk enorm veel voordelen! Wij hebben goed onderzoek gedaan naar met de bus op vakantie gaan en hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

busvakantie door bergen

Voordelen van een busvakantie

  1. Goed voor de portemonnee

Met de bus op vakantie gaan is vergeleken met een vliegreis een stuk goedkoper. Vliegtickets worden namelijk steeds duurder, onder andere door de hoge belastingen (vanwege het negatieve effect wat vliegen op het milieu heeft). Daarnaast is een busvakantie goedkoper dan een autovakantie, aangezien je met een busvakantie zaken als kosten voor benzine en tol met meer personen deelt.

  1. Nieuwe mensen ontmoeten

Een van de leukste dingen aan het met de bus op vakantie gaan is dat je gegarandeerd nieuwe vrienden zult maken. Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat er tijdens een bus vakantie altijd een goede sfeer hangt in de reisbus, logisch ook: iedereen heeft enorm veel zin in de vakantie! Je gaat allemaal naar dezelfde locatie, dus aan gespreksstof geen gebrek. Misschien kom je wel een vriend voor het leven tegen tijdens de busreis…

familie loopt naar strand
pratende kinderen
waterval
wandelaar in bergen
  1. Compleet tot rust komen

De meeste soorten vakantievervoer zorgen bij mensen voor de nodige stress. Zo maken veel mensen zich tijdens hun vliegreis druk om of hun koffer wel mee is gekomen. Alle vormen van ‘reis-stress‘ zijn bij een busvakantie compleet verledentijd! Alles is geregeld. Je hoeft echt nergens over na te denken en kunt dus al tijdens de busreis volledig genieten.

  1. Groen moet je doen

Het laatste, maar wat ons betreft aller belangrijkste, voordeel van een busvakantie is dat de busreis milieuvriendelijker is dan veel andere vervoersmiddelen.

Een busreis is vele malen minder schadelijk voor het milieu dan een vliegreis is (tot wel 90% minder uitstoot!). Ook is met de bus op vakantie gaan groener dan een autoreis. Dit omdat je het vervoersmiddel tijdens een busvakantie met veel meer mensen deelt.

Waar kan ik een busvakantie vinden?

Kortom, zowel jijzelf als de wereld worden vrolijk van een bus vakantie! Wij zien dan ook geen redenen waarom je volgende vakantie geen busvakantie zou zijn, jij wel?

Maar waar kun je een busvakantie vinden? Er zijn enorm veel organisaties die busvakanties aanbieden. Wij raden OAD aan. Met al bijna 100 jaar ervaring kun je stellen dat je bij hen in goede handen bent voor een bus vakantie!

Wat moet ik meenemen tijdens mijn busreis?

Als je met de bus op vakantie gaat doe je er goed aan om je goed voor te bereiden. Je moet dan ook de juiste reisartikelen meenemen voor de busvakantie. We zullen hier de belangrijkste zaken voor je opnoemen. Lees deze blog voor een complete lijst!

Het allerbelangrijkste om mee te nemen tijdens de busreis zijn de medicijnen die je (dagelijks) nodig hebt. Deze kun je, samen met je toiletspulletjes, goed kwijt in je toilettas. Wij hebben getest welke toilettas hier het best voor is. En ohja… deze toilettas is ook nog eens duurzamer ;). Lees er in deze blog over!

Daarnaast is een goede koffer essentieel tijdens je busvakantie. Deze koffer moet bij een bus vakantie tegen een stootje kunnen en genoeg ruimte hebben voor je kleding. Wij hebben onderzocht wat de allerbeste, duurzame reiskoffer is. Lees er hier over!

Als laatste moet je er natuurlijk voor zorgen dat je de juiste kledingstukken meeneemt voor tijdens de busvakantie. Lees hier onze blog over hoe je ervoor zorgt dat je de juiste kledingstukken meeneemt én niet teveel meeneemt!

Home » Waarom zou ik een busvakantie boeken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn