Duurzame vakantie plekken in Nederland

Leestijd: 2 minuten
Vakantie plekken in Nederland

Wil jij er even een weekje tussenuit? Dan hoef je echt niet altijd het buitenland op te zoeken. Nederland heeft namelijk heel veel mooie plekjes te bieden. Bovendien ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu als je het wat dichterbij zoekt! Wij geven jou de drie mooiste vakantie plekken in Nederland waar jij je ultieme, klimaatneutrale vakantie kan doorbrengen!

Altijd op de hoogte van de laatste tips rondom duurzaam reizen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Havenhuisjes in Vinkeveen als een van de vakantie plekken in Nederland

De havenhuisjes van Zwier bevinden zich midden in de prachtige natuur van het Utrechtse Vinkeveen. De huisjes zelf zijn volledig circulair en liggen strak aan het water. Er is dus genoeg te beleven. Zo kan je er een fluisterbootje huren en een dagje de Vinkeveense Plassen gaan verkennen. Verder zijn de inbegrepen maaltijden vegetarisch en deze bestaan uit biologische, seizoensgebonden ingrediënten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Hier kan je dit duurzame plekje boeken!

Het Wikkelhouse – Dordrecht, Apeldoorn en Gorssel

Vakantie plekken Nederland

Het Wikkelhouse heeft locaties op drie verschillende plekken in Nederland: Dordrecht, Apeldoorn en Gorssel. Op deze locaties staan huisjes, gemaakt van gerecycled karton! Dan denk je misschien, alles leuk en aardig maar overnachten in een kartonnen doos lijkt mij niet bepaald comfortabel. Niets is echter minder waar. De huisjes zijn van alle luxe voorzien en dat terwijl ze ook nog eens ontzettend duurzaam zijn! Omdat de huisjes midden in de natuur staan, kan je er heerlijk op uit om een mooie wandeling te maken. Daarom is dit een van de goede vakantie plekken in Nederland

Hier is deze milieuvriendelijke bestemming te boeken

Kamperen in Nieuw-Amsterdam

Kamperen wordt vaak beschouwd als de meest klimaatneutrale manier van vakantie vieren. Camping BuitenLand tilt dit gegeven naar een heel nieuw niveau. Deze Drentse vakantiebestemming is namelijk in het bezit van een zogeheten Green Key, een keurmerk voor duurzame bedrijven.

Boeken bij deze milieuvriendelijke locatie kan via hun website.

Ben je enthousiast geworden van deze groene vakantieoorden als vakantie plekken in Nederland? Mooi! Zoek je het toch liever wat verder dan huis? Kijk dan eens naar duurzame opties in Europa. Of misschien zoek je toch nog meer luxe in het binnenland. Bekijk dan deze lijst met duurzame hotels in Nederland.

Nieuwsbrief

Laat dit veld blanco
Home » Duurzame vakantie plekken in Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn