Tulpenvaas kopen? Dit zijn de opties [Vergelijking]

Leestijd: 6 minuten

Ben jij op zoek naar de beste tulpenvaas? Dan ben je bij The Green Tourist aan het juiste adres! In deze vergelijking vind je alle antwoorden in jouw zoektocht naar de beste tulpenvaas, zodat jouw tulpen sierlijk neergezet en goed verzorgd kunnen worden.

Wat kun je verwachten van deze blog?

 • Top 3 beste tulpenvazen.
 • Alle voor- en nadelen per tulpenvaas op een rijtje.
 • Een video over hoe je tulpen perfect in een tulpenvaas zet.
 • De geschiedenis van de tulpenvaas.
 • Leren over hoe tulpenvazen in Delfts Blauwe stijl worden gemaakt.

Top 3 Beste tulpenvazen

Om het overzichtelijk te houden, geven wij hier alvast de top 3 beste tulpenvazen in een opsomming. Later in dit artikel zullen wij onze keuzes toelichten aan de hand van eigen ervaringen en inzichten!

Dit zijn de beste tulpenvazen:

 1. Tulpenvaas Zwart/Goud – Kandelaar Store/Daan Kromhout Design
 2. Tulpenvaas Delfts Blauw – Rijksmuseum
 3. Aglio Tulpenvaas – Daan Kromhout Design

1. Tulpenvaas Daan Kromhout Design

Ben jij op zoek naar een mooie vaas om de tulpen in te kunnen zetten? Dan is deze tulpenvaas van Daan Kromhout Design een goede optie! Het design is modern, toegankelijk en is een echte eyecatcher in jouw interieur. De tulpenvazen worden geleverd in een set van 2 stuks van verschillende afmetingen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de tulpenvazen bij elkaar te zetten of apart in het huis te plaatsen.

Daarnaast is het materiaalgebruik van deze tulpenvazen ideaal. De Tulpenvazen zijn namelijk gemaakt van kunststof. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer met zware vazen hoeft te slepen: deze tulpenvaas weegt slechts 150 gram, perfect! Daarnaast zorgt het kunststof er ook voor dat de tulpenvazen 100% waterdicht zijn.

Verder is het een fijne bijkomstigheid dat je deze tulpenvaas in zowel zwart als goud kan kopen. Op deze manier weet je dus zeker dat er altijd een tulpenvaas beschikbaar is die bij jouw interieur past. Wij zijn persoonlijk erg fan van de gouden variant, omdat dit écht opvalt in het interieur. Wij hebben hier dan ook al meerdere complimenten over gekregen van gasten die bij ons over de vloer kwamen. Juist omdat tulpen over het algemeen niet erg opvallen, is een opvallende tulpenvaas een leuke toevoeging aan jouw interieur.

Voordelen:

 • Stijlvol design
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Licht materiaal
 • Wordt geleverd in set van 2
 • Geschikt voor elk seizoen
 • Wordt goed ingepakt verzonden

Nadelen:

2. Tulpenvaas Delfts Blauw – Rijksmuseum

Omdat ons mooie kikkerlandje een echt tulpenland is, is het altijd tijd voor tulpen. Met een mooie tulpenvaas komen de tulpen nog beter tot z’n recht, dus bedacht het Rijksmuseum in samenwerking met &Klevering deze tulpenvaas. Het klassieke design valt natuurlijk direct op: Delfts blauw. Deze tulpenvazen kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor andere bloemen dan tulpen.

Wat direct opvalt als je naar deze tulpenvaas kijkt, is de vorm. Waar de meeste tulpenvazen rond of ovaal zijn, is deze tulpenvaas rechthoekig. Op deze manier kan deze vaas bijvoorbeeld mooi in een vensterbank of rechthoekige tafel staan.

Dan nog even over het design: deze tulpenvazen zijn speciaal voor het Rijksmuseum ontworpen. De tulpenvazen zijn geïnspireerd op basis van een bloemenvaas uit het jaar 1700. De deksel is afneembaar, waardoor de tulpenvaas gemakkelijk schoongemaakt kan worden, wel zo handig! Omdat er 33 gaten in de vaas zitten, is het een ideale vaas voor een mooie bloemschikking van tulpen of andere soorten (gedroogde) bloemen.

Wat deze tulpenvaas zo bijzonder maakt? Dat zullen we je vertellen! Deze tulpenvaas is geheel handbeschilderd, iets wat je vandaag de dag nog zelden ziet. Er zit dus echt arbeid in deze vaas en dat nemen wij mee in onze beoordeling. Daarnaast is het voor ons een groot pluspunt dat het design van deze tulpenvazen de Nederlandse geschiedenis eert. Wat ons betreft is de tweede plek voor deze tulpenvaas dus meer dan terecht.

Voordelen:

 • Klassiek Nederlands design
 • Verzorgde verzending met persoonlijke boodschap
 • Snelle levering
 • Deksel is afneembaar, waardoor schoonmaken gemakkelijk is
 • Handbeschilderd

Nadelen:

 • Het gewicht van de tulpenvaas (1KG)

3. Aglio Tulpenvaas- Daan Kromhout Design

En dan zijn we nu aanbeland bij de laatste tulpenvaas uit dit rijtje. En ja, het is er weer één van Daan Kromhout Design. Dat zegt al wat over het merk: de kwaliteit van deze tulpenvazen is nou eenmaal erg goed en voldoet aan de verwachtingen. Vandaar dat ook dit exemplaar van de Daan Kromhout Collectie niet mag ontbreken.

Waarom staat dit exemplaar ook in de top 3? Dat zullen we je uitleggen. Deze tulpenvaas heeft 5 verschillende halsjes, waardoor het erg gemakkelijk is om verschillende bloemen of tulpen in te schikken. Heb je even geen bloemen in huis? Dat is bij deze tulpenvaas geen probleem: het design is erg stijlvol, waardoor het ook zonder bloemen een unieke toevoeging aan uw interieur is.

Wat wij vooral een groot voordeel vinden aan deze tulpenvaas? Het feit dat je deze tulpenvaas in 7(!) verschillende kleuren kunt bestellen. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat er een geschikte kleur is voor jouw persoonlijke smaak en interieur. Daarnaast spreekt het ons erg aan dat de tulpenvazen handgemaakt zijn en van aardewerk zijn. Nadeel hiervan is dat Daan Kromhout Design de waterdichtheid bij dit exemplaar niet 100% kan garanderen. Verder zijn deze tulpvazen handig en fijn te gebruiken: hij weegt namelijk maar 250 gram. Ideaal toch?!

Voordelen:

 • Stijlvol design
 • Handgemaakt
 • Verzorgde verzending met persoonlijke boodschap
 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en formaten
 • Licht materiaalgebruik (250 gram)
 • Kwalitatief hoogwaardig

Nadelen:

 • Geen 100% waterdicht garantie

Zo zet je tulpen perfect in een tulpenvaas

Wij snappen dat het soms best lastig kan zijn om een mooi boeket samen te stellen om in de tulpenvazen te zetten. Daarom geven wij met behulp van de onderstaande video graag wat meer informatie over hoe je dit perfect doet. Op deze manier zul je dus altijd een perfect boeket in huis hebben, dat wil toch iedereen?

De geschiedenis van de tulpenvaas

Een tulpenvaas is een soort vaas die speciaal is gemaakt voor snijbloemen en tulpen, maar vooral als ornament wordt gebruikt. In de 17e eeuw kwamen tulpenvazen uit Delft en werden gedecoreerd met Delfts Blauw of chinoiserie.

Tulpenvazen stonden in die tijd vooral bekend als bloemenpiramides of hekjes. Ze stonden als uitstalling in het midden van de tafel, zelfs zonder dat er bloemen in zaten. Pas een eeuw later sprak men over tulpenvazen. Vaak wordt aangenomen dat de eerste tulpenvaas werd gemaakt in een tijd dat tulpen een statussymbool waren en bijna onbetaalbaar waren, maar tulpenvazen dateren uit de tijd van koning Willem III en zijn vrouw Mary Stuart. Toen werden de eerste plantenbakken met spuitmondjes gemaakt, waarschijnlijk omdat Mary Stuart de mode begon om bloemen in huis te halen. Naarmate de tijd vorderde werd het steeds normaler en gebruikelijker om bloemen in huis te halen en daarmee dus ook tulpenvazen in huis te nemen.

Zo wordt jouw vaas in Delfts Blauwe stijl gemaakt

Altijd al willen weten hoe die Delfts Blauwe stijl op vazen wordt aangebracht? In de onderstaande video wordt het allemaal duidelijk. Erg leerzaam en het doet je beseffen hoeveel arbeid er in jouw servies of (tulpen)vazen zit.

FAQ Tulpenvaas

Dit vind jij ook leuk!

Heb jij je goede tulpenvaas gevonden? Top! Ga je binnenkort op vakantie en kun je nog een goede camping kachel gebruiken? Wij hebben er in deze blog over geschreven! Nog een fijne drinkfles met rietje nodig? Ook hier hebben wij een informatieve blog over geschreven. En wil je nou op vakantie jouw accommodatie een lekker geurtje geven? Amberblokjes kunnen hier bij helpen, lees onze blog over amberblokjes hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn