Wat Moet Ik Meenemen Op Wintersport?

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Als je je klaarmaakt voor je eerste wintersportvakantie, kan het overweldigend zijn om te bedenken wat je allemaal moet meenemen. Van warme kleding tot de juiste uitrusting, er is veel om aan te denken. Maar maak je geen zorgen, we hebben hier een handige gids samengesteld om je te helpen bij het inpakken voor een succesvolle en plezierige wintersportervaring. Dit artikel geeft je een overzicht van de essentiële items die je niet mag vergeten, zodat je helemaal voorbereid en vol vertrouwen de pistes kunt betreden.

Kleding

Base layers

Bij het inpakken van je kleding voor je wintersportvakantie is het belangrijk om te beginnen met de basislagen. Deze laag zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft en voert zweet af. Het is aan te raden om thermisch ondergoed te dragen, zowel voor je boven- als onderlichaam. Dit kan bestaan uit een thermoshirt en -broek gemaakt van synthetische materialen zoals polyester of merinowol.

Ski-jas en -broek

Een goede ski-jas en -broek zijn essentieel voor het comfort en de veiligheid op de piste. Kies voor kleding die waterdicht en ademend is, zodat je droog blijft in de sneeuw en overtollige warmte kan ontsnappen. Daarnaast is het belangrijk dat de jas en broek voldoende isolatie bieden om je warm te houden in koude omstandigheden. Overweeg ook om kleding te dragen met reflecterende details, zodat je goed zichtbaar bent op de piste.

Handschoenen

Handschoenen zijn essentieel om je handen warm en beschermd te houden tijdens het skiën of snowboarden. Kies voor handschoenen die waterdicht, winddicht en isolerend zijn. Het is ook belangrijk dat de handschoenen voldoende grip bieden, zodat je de skistokken stevig kunt vasthouden. Overweeg om een reservepaar handschoenen mee te nemen, voor het geval dat je handschoenen nat worden of beschadigd raken.

Muts en sjaal

Een goede muts en sjaal kunnen je beschermen tegen de kou en wind op de piste. Kies voor een muts die je oren bedekt en gemaakt is van warm materiaal zoals merinowol. Een sjaal kan je nek en gezicht beschermen tegen de koude wind. Als alternatief kun je ook kiezen voor een nekwarmer of buff, die zowel als muts als sjaal kan worden gedragen.

Sokken

Het dragen van de juiste sokken is belangrijk om je voeten warm en comfortabel te houden tijdens het skiën of snowboarden. Kies voor sokken gemaakt van thermisch materiaal dat vocht afvoert, zoals merinowol of synthetische vezels. Zorg ervoor dat de sokken goed passen en geen knellende of schurende plekken veroorzaken. Neem voldoende reservepaar sokken mee, zodat je altijd droge sokken kunt aantrekken.

Ondergoed

Vergeet niet om voldoende ondergoed mee te nemen voor je wintersportvakantie. Kies voor ondergoed gemaakt van ademende en vochtregulerende materialen, zoals katoen of synthetische vezels. Zorg ervoor dat het ondergoed comfortabel zit en geen irritatie veroorzaakt tijdens het skiën of snowboarden. Neem voldoende reserveondergoed mee, zodat je altijd schone en droge onderkleding kunt aantrekken.

Uitrusting

Ski’s of snowboard

Als je gaat skiën of snowboarden, is het natuurlijk essentieel om de juiste uitrusting mee te nemen. Als je je eigen ski’s of snowboard hebt, zorg er dan voor dat ze in goede staat zijn en geschikt zijn voor de sneeuwomstandigheden op je bestemming. Als je geen eigen uitrusting hebt, kun je deze vaak huren bij een skiverhuurbedrijf in de buurt van je accommodatie.

Skischoenen of snowboardboots

Naast ski’s of een snowboard, moet je ook skischoenen of snowboardboots meenemen. Zorg ervoor dat de schoenen of boots goed passen en comfortabel zijn. Het is belangrijk dat ze voldoende steun bieden en je voeten warm houden tijdens het skiën of snowboarden. Het kan handig zijn om de schoenen of boots in te lopen voordat je op wintersport gaat, zodat je zeker weet dat ze goed zitten.

Skistokken

Skistokken zijn een belangrijk onderdeel van je uitrusting tijdens het skiën. Ze helpen je om je evenwicht te bewaren en geven extra ondersteuning tijdens het glijden op de piste. Zorg ervoor dat de skistokken de juiste lengte hebben en comfortabel in je hand liggen. Het is aan te raden om verstelbare skistokken mee te nemen, zodat je de lengte kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Skibril

Een skibril is essentieel om je ogen te beschermen tegen de felle zon, sneeuw en wind tijdens het skiën of snowboarden. Kies voor een skibril met lenzen die geschikt zijn voor de weersomstandigheden op je bestemming. Denk hierbij aan lenzen met een goede UV-bescherming en een hoog contrast, zodat je goed zicht hebt op de piste. Zorg er ook voor dat de skibril comfortabel zit en goed past bij je helm.

Zonnebril

Naast een skibril is het ook handig om een zonnebril mee te nemen voor de momenten dat je niet aan het skiën of snowboarden bent. Een zonnebril beschermt je ogen tegen de felle zon en voorkomt verblinding. Kies voor een zonnebril met gepolariseerde lenzen voor een beter zicht en minder schittering. Zorg ervoor dat de zonnebril comfortabel zit en goed past bij je gezicht.

Helm

Het dragen van een helm tijdens het skiën of snowboarden is sterk aan te raden om je hoofd te beschermen bij een val of botsing. Zorg ervoor dat de helm de juiste maat en pasvorm heeft, zodat deze goed blijft zitten tijdens het skiën. Het is ook belangrijk dat de helm voldoet aan de veiligheidsnormen en goed geventileerd is. Overweeg om een helmhoes mee te nemen om de helm te beschermen tijdens het vervoer.

Lawine-uitrusting

Als je buiten de geprepareerde pistes gaat skiën of snowboarden, is het belangrijk om de juiste lawine-uitrusting mee te nemen. Deze uitrusting bestaat meestal uit een lawinepieper, een lawineschep en een lawineprobe. De lawinepieper kan worden gebruikt om een persoon onder de sneeuw te lokaliseren in het geval van een lawine. De schep en probe zijn bedoeld om een persoon uit te graven. Zorg ervoor dat je weet hoe je deze uitrusting moet gebruiken voordat je op pad gaat.

Verzorging

Zonnebrandcrème

Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de felle zon in de bergen. Zelfs op bewolkte dagen kan de zonkracht hoog zijn en kun je gemakkelijk verbranden. Neem een zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor en breng dit regelmatig aan op je gezicht en andere onbedekte delen van je lichaam. Vergeet niet om ook een lippenbalsem met SPF mee te nemen om je lippen te beschermen.

Handcrème

De koude en droge lucht in de bergen kan je huid uitdrogen en gebarsten handen veroorzaken. Neem een hydraterende handcrème mee om je handen zacht en soepel te houden. Breng de crème regelmatig aan, vooral na het wassen van je handen en voordat je gaat slapen.

EHBO-kit

Het is altijd verstandig om een EHBO-kit mee te nemen op wintersport. Deze kit kan van pas komen voor kleine verwondingen, blaren en andere ongemakken die je tijdens het skiën of snowboarden kunt oplopen. Zorg ervoor dat de kit voldoende verbandmiddelen, pleisters, pijnstillers en andere benodigdheden bevat.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om voldoende voorraad mee te nemen voor de duur van je wintersportvakantie. Zorg ervoor dat je ook een kopie van je recept bij je hebt, voor het geval dat je extra medicijnen nodig hebt. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele tijdsverschillen en het feit dat je misschien niet overal dezelfde medicijnen kunt krijgen.

Tissue- en toiletpapier

Het is handig om een kleine voorraad tissues en toiletpapier mee te nemen, vooral als je van plan bent om veel tijd buiten door te brengen. Dit kan van pas komen in noodgevallen wanneer er geen toiletten in de buurt zijn. Neem ook een kleine plastic zak mee om gebruikt toiletpapier in op te bergen tot je een geschikte afvalbak vindt.

Warmtedekens

Een warmtedeken kan van pas komen in noodsituaties, zoals bij een ongeval of onverwachte weersomstandigheden. Neem een compacte warmtedeken mee die weinig ruimte inneemt in je bagage. Deze deken kan helpen om je warm te houden totdat hulp arriveert of je jezelf in veiligheid kunt brengen.

Overige benodigdheden

Rugzak

Een goede rugzak is handig om al je spullen en benodigdheden in op te bergen tijdens het skiën of snowboarden. Zorg ervoor dat de rugzak voldoende ruimte heeft voor al je uitrusting en comfortabel zit op je rug. Kies voor een rugzak met verstelbare banden, zodat je de pasvorm kunt aanpassen aan je lichaam.

Waterfles

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het skiën of snowboarden, vooral als je inspannende activiteiten onderneemt. Neem een herbruikbare waterfles mee en vul deze regelmatig bij om genoeg water te drinken gedurende de dag. Zorg ervoor dat de waterfles stevig is en niet gaat lekken in je rugzak.

Snacks

Het meenemen van snacks is handig om je energiepeil op peil te houden tijdens het skiën of snowboarden. Kies voor gezonde snacks zoals energierepen, noten, gedroogd fruit of mueslirepen. Vermijd snacks die gemakkelijk kunnen smelten of breken, vooral als je ze in je rugzak bewaart.

Elektronica

Als je elektronische apparaten meeneemt op wintersport, zoals een smartphone of camera, zorg er dan voor dat je de benodigde opladers en adapters meeneemt. Het kan ook handig zijn om een powerbank mee te nemen, zodat je je apparaten onderweg kunt opladen. Vergeet niet om je elektronica veilig op te bergen in een waterdichte tas of hoes om schade door sneeuw en vocht te voorkomen.

Reisdocumenten

Vergeet niet om alle benodigde reisdocumenten mee te nemen, zoals paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen en verzekeringsdocumenten. Controleer ook of je een geldig visum nodig hebt voor het land waar je naartoe reist. Het is handig om een kopie van je belangrijke documenten mee te nemen en deze apart op te bergen van de originele documenten.

Portemonnee

Zorg ervoor dat je voldoende contant geld en betaalmiddelen bij je hebt voor je wintersportvakantie. Neem ook je bankpas en creditcard mee, voor het geval dat je extra geld nodig hebt of een noodgeval zich voordoet. Het kan handig zijn om het geld en de betaalmiddelen veilig op te bergen in een moneybelt onder je kleding.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is sterk aan te raden tijdens je wintersportvakantie. Dit kan je beschermen tegen onverwachte kosten en ongemakken, zoals verlies van bagage, medische kosten en annulering van je reis. Zorg ervoor dat je de polis van je reisverzekering meeneemt en de benodigde contactgegevens bij de hand hebt in geval van nood.

Activiteiten en entertainment

Skipassen

Zorg ervoor dat je je skipassen van tevoren regelt, zodat je direct de pistes op kunt bij aankomst. Controleer ook of de skipassen geldig zijn op de gewenste data en voor het gewenste skigebied. Het is handig om de skipassen op een veilige plek in je ski-jas of -broek te bewaren, zodat je ze gemakkelijk kunt tonen bij de skiliften.

Skipisteskaart

Een skipisteskaart is handig om een overzicht te hebben van de verschillende pistes en skiliften in het skigebied. Dit kan je helpen bij het plannen van je routes en het vinden van de juiste pistes voor je vaardigheidsniveau. Neem de skipisteskaart mee in je ski-jas of -broek, zodat je deze bij de hand hebt tijdens het skiën of snowboarden.

Boeken/tijdschriften

Als je van lezen houdt, is het handig om een boek of tijdschrift mee te nemen voor momenten van ontspanning. Tijdens je wintersportvakantie heb je misschien wat vrije tijd om te relaxen en te genieten van een goed boek of interessante artikelen. Kies voor lichte en compacte boeken of tijdschriften die gemakkelijk in je bagage passen.

Spelletjes

Het meenemen van spelletjes kan zorgen voor extra plezier en entertainment tijdens je wintersportvakantie, vooral als je met familie of vrienden reist. Kies voor compacte reisspelletjes zoals kaarten, dobbelstenen of kleine bordspellen. Deze kunnen gemakkelijk in je bagage worden opgeborgen en bieden leuke activiteiten voor gezellige avonden in je accommodatie.

Muziek/geluidsdragers

Als je van muziek houdt, zorg er dan voor dat je je favoriete afspeellijsten of geluidsdragers meeneemt op je wintersportvakantie. Een draagbare luidspreker of koptelefoon kan zorgen voor extra vermaak tijdens het skiën of snowboarden, en ook tijdens rustige momenten in je accommodatie. Vergeet niet om ook de benodigde opladers en kabels mee te nemen.

Fotocamera

Een fotocamera is een onmisbaar hulpmiddel om de mooie herinneringen van je wintersportvakantie vast te leggen. Neem voldoende batterijen, geheugenkaarten en eventueel een reservecamera mee, zodat je geen bijzondere momenten zult missen. Overweeg ook om een waterdichte tas of hoes mee te nemen om je camera te beschermen tegen sneeuw en vocht.

Opladers

Vergeet niet om de benodigde opladers en kabels mee te nemen voor al je elektronische apparaten. Dit omvat opladers voor je smartphone, camera, draagbare luidspreker, powerbank en andere apparaten die je meeneemt op je wintersportvakantie. Zorg ervoor dat de opladers compatibel zijn met de stopcontacten op je bestemming, en overweeg om een reisadapter mee te nemen indien nodig.

Voeding en drinken

Ontbijtproducten

Als je in een zelfvoorzienende accommodatie verblijft, is het handig om ontbijtproducten mee te nemen, zodat je de dag goed kunt beginnen. Denk hierbij aan muesli, ontbijtgranen, instant havermout, noten, gedroogd fruit en eventueel melk of yoghurt. Zorg ervoor dat de producten licht en compact zijn, en goed verpakt om lekken te voorkomen.

Snacks voor onderweg

Het meenemen van snacks voor onderweg is handig voor tussendoortjes tijdens het skiën of snowboarden. Kies voor energierepen, gedroogd fruit, noten, mueslirepen of andere snacks die je energieniveau op peil kunnen houden. Het is belangrijk om te kiezen voor snacks die niet gemakkelijk smelten of breken, en die in een hersluitbare verpakking zitten.

Thee/koffie

Als je graag thee of koffie drinkt, zorg er dan voor dat je je favoriete smaken en soorten mee neemt op wintersport. Neem theezakjes, oploskoffie of andere instant dranken mee in handige verpakkingen die gemakkelijk in je bagage passen. Vergeet ook niet om een thermosfles mee te nemen, zodat je warme dranken kunt meenemen voor onderweg.

Drinkwater

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het skiën of snowboarden, vooral als je inspannende activiteiten onderneemt. Zorg ervoor dat je voldoende drinkwater bij je hebt om gedurende de dag te kunnen drinken. Je kunt gebruik maken van een herbruikbare waterfles die je regelmatig kunt bijvullen of flessenwater kopen bij supermarkten in de buurt van je accommodatie.

Alcoholische dranken

Als je van plan bent om alcoholische dranken te consumeren tijdens je wintersportvakantie, zorg er dan voor dat je deze verantwoord en met mate consumeert. Neem je favoriete dranken mee in geschikte verpakkingen, en drink met zorg tijdens het skiën of snowboarden. Vergeet niet dat het drinken van alcohol invloed kan hebben op je coördinatie en reactievermogen.

Eten voor avondmaaltijden

Als je in een zelfvoorzienende accommodatie verblijft, is het handig om eten voor avondmaaltijden mee te nemen. Kies voor maaltijden die gemakkelijk te bereiden zijn en geen uitgebreide kookfaciliteiten vereisen, zoals pasta, noedels, soepen, conserven of diepvriesmaaltijden. Zorg ervoor dat je voldoende porties meeneemt voor de duur van je verblijf.

Kookgerei

Als je van plan bent om zelf te koken in je accommodatie, zorg er dan voor dat je de benodigde kookgerei en keukentools meeneemt. Denk hierbij aan een kookpan, koekenpan, snijplank, messen, opscheplepels, spatels en andere keukenhulpmiddelen die je nodig hebt. Het is handig om deze items compact te verpakken in een reisvriendelijke opbergtas.

Onderkomen

Beddengoed

Controleer van tevoren of je beddengoed is inbegrepen in je accommodatie of dat je dit zelf moet meenemen. In sommige gevallen moet je zelf beddengoed, zoals lakens, dekens en kussenslopen meenemen. Zorg ervoor dat je voldoende beddengoed meeneemt voor het aantal personen en de duur van je verblijf.

Handdoeken

Zorg ervoor dat je voldoende handdoeken meeneemt voor je wintersportvakantie. Dit omvat handdoeken voor het drogen van je lichaam na het douchen, evenals handdoeken voor gebruik op de piste of in de sauna. Overweeg om sneldrogende handdoeken mee te nemen, die gemakkelijk kunnen worden opgevouwen en weinig ruimte in beslag nemen in je bagage.

Toiletpapier

Hoewel toiletpapier meestal aanwezig is in accommodaties, kan het handig zijn om een kleine voorraad toiletpapier mee te nemen, vooral als je avontuurlijke buitenactiviteiten onderneemt. Dit kan van pas komen in noodgevallen wanneer er geen toiletten in de buurt zijn. Neem ook een kleine plastic zak mee om gebruikt toiletpapier in op te bergen tot je een geschikte afvalbak vindt.

Toiletreinigingsproducten

Het kan handig zijn om enkele toiletreinigingsproducten mee te nemen, zoals toiletblokjes of desinfecterende doekjes. Hiermee kun je ervoor zorgen dat het toilet in je accommodatie schoon en fris blijft tijdens je verblijf. Zorg er wel voor dat de producten lekvrij zijn en goed zijn verpakt in je bagage.

Ontsmettingsmiddelen

Het is altijd verstandig om ontsmettingsmiddelen, zoals handdesinfecterende gel of desinfecterende doekjes, mee te nemen tijdens je wintersportvakantie. Deze middelen kunnen van pas komen voor het reinigen van je handen of andere oppervlakken in je accommodatie. Zorg ervoor dat de producten voldoen aan de geldende hygiënenormen.

Slippers

Het dragen van slippers in je accommodatie kan comfortabel en hygiënisch zijn, vooral als je de gedeelde faciliteiten zoals douches of sauna’s gebruikt. Zorg ervoor dat je stevige en comfortabele slippers meeneemt die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Het is handig om ze in een aparte tas te bewaren, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden.

Dekens

Als je gevoelig bent voor kou, kan het handig zijn om extra dekens mee te nemen voor je wintersportvakantie. Dit geldt met name als je in een accommodatie verblijft zonder verwarming of met beperkte verwarmingsmogelijkheden. Neem lichtgewicht dekens mee die gemakkelijk in je bagage passen en je warm kunnen houden tijdens de koude nachten.

Vervoer

Auto

Als je met de auto reist, zorg er dan voor dat je auto in goede staat is en geschikt is voor winterse omstandigheden. Controleer de bandenspanning en zorg ervoor dat je winterbanden of sneeuwkettingen hebt geïnstalleerd. Vergeet niet om alle benodigde autoverzekeringen en -documenten bij je te hebben, evenals een reservesleutel voor noodgevallen.

Sneeuwkettingen

Het meenemen van sneeuwkettingen is essentieel als je van plan bent om in winterse omstandigheden te rijden. Zorg ervoor dat je de juiste sneeuwkettingen hebt voor de bandenmaat van je auto en dat je weet hoe je ze moet monteren. Neem ook een paar werkhandschoenen, een krik en een zaklamp mee voor noodgevallen.

Sneeuwborstel/krabber

Een sneeuwborstel en ijskrabber zijn essentieel om je auto sneeuw- en ijsvrij te maken voordat je de weg op gaat. Zorg ervoor dat je een stevige en duurzame sneeuwborstel en ijskrabber hebt, die geschikt zijn voor het verwijderen van sneeuw, ijs en condens van je autoruiten en -lichten.

Trekhaak

Als je van plan bent om wintersportuitrusting zoals ski’s of snowboards te vervoeren, zorg er dan voor dat je een geschikte trekhaak op je auto hebt geïnstalleerd. Controleer ook of je de juiste dragers en bevestigingssystemen hebt om je uitrusting veilig te vervoeren. Zorg ervoor dat je de dragers stevig vastzet en de uitrusting goed vastmaakt om schade en ongelukken te voorkomen.

Dakkoffer

Een dakkoffer kan handig zijn als je extra bagageruimte nodig hebt voor je wintersportuitrusting en andere spullen. Zorg ervoor dat de dakkoffer stevig op je dak is bevestigd en dat alle spullen veilig zijn opgeborgen. Controleer de maximale belasting van de dakkoffer en verdeel het gewicht van je bagage gelijkmatig om stabiliteit te garanderen tijdens het rijden.

Tankpas/brandstof

Als je met de auto reist, zorg er dan voor dat je voldoende brandstof hebt voor je reis naar en van je wintersportbestemming. Het kan handig zijn om een tankpas mee te nemen, zodat je gemakkelijk kunt tanken zonder contant geld nodig te hebben. Controleer ook of er voldoende tankstations langs je route zijn en of ze open zijn buiten reguliere openingstijden.

Navigatiesysteem

Een navigatiesysteem is handig om je weg te vinden naar je wintersportbestemming en tijdens je verblijf. Zorg ervoor dat je de nieuwste kaarten en updates op je navigatiesysteem hebt geïnstalleerd. Als alternatief kun je ook een smartphone gebruiken met een navigatie-app of een gedetailleerde wegenkaart meenemen.

Vrijetijdskleding

Binnenkleding

Neem voldoende comfortabele en ontspannen kleding mee voor gebruik in je accommodatie. Kies voor lichte en ademende materialen die je lichaam comfortabel houden na een dag op de piste. Denk hierbij aan trainingsbroeken, sweatshirts, T-shirts en pyjama’s. Vergeet niet om ook comfortabele onderkleding en sokken mee te nemen voor extra warmte en comfort.

Buitenkleding

Voor je vrijetijdsactiviteiten buiten je accommodatie, zoals wandelen of sightseeing, is het belangrijk om geschikte buitenkleding mee te nemen. Kies voor lagen die je kunt aanpassen aan de temperatuur en weersomstandigheden. Neem een waterdichte jas, een warme trui, een fleecevest en een stevige broek mee. Vergeet ook niet om stevige en comfortabele wandelschoenen in te pakken.

Zwemkleding

Als je van plan bent om te ontspannen in een zwembad, jacuzzi of sauna tijdens je wintersportvakantie, vergeet dan niet om zwemkleding mee te nemen. Zorg ervoor dat je zwemkleding comfortabel zit en geschikt is voor de activiteiten die je van plan bent te ondernemen. Neem ook een handdoek en slippers mee voor gebruik bij de zwembaden of sauna’s.

Sportschoenen

Als je van plan bent om andere sportieve activiteiten te doen naast skiën of snowboarden, zoals wandelen, hardlopen of fitnessen, zorg er dan voor dat je de juiste sportschoenen meeneemt. Kies voor schoenen die comfortabel zijn, goede ondersteuning bieden en geschikt zijn voor de activiteit die je gaat ondernemen. Vergeet niet om ook schone en droge sokken mee te nemen.

Slippers

Het meenemen van slippers kan handig zijn voor gebruik in je accommodatie, vooral in gedeelde faciliteiten zoals douches of sauna’s. Zorg ervoor dat je stevige en comfortabele slippers meeneemt die gemakkelijk aan en uit te trekken zijn. Het is handig om ze in een aparte tas te bewaren, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden.

Pyjama/nachtkleding

Vergeet niet om comfortabele en ontspannen nachtkleding mee te nemen voor je wintersportvakantie. Kies voor lichte en ademende materialen die je lichaam comfortabel houden tijdens het slapen. Denk hierbij aan pyjama’s, nachthemden of loszittende T-shirts en broeken. Zorg ervoor dat de nachtkleding warm genoeg is voor de nachten in de koude bergen.

Handdoeken

Zorg ervoor dat je voldoende handdoeken meeneemt voor je wintersportvakantie. Dit omvat handdoeken voor het drogen van je lichaam na het douchen, evenals handdoeken voor gebruik op bijvoorbeeld het strand of bij het zwembad. Overweeg om sneldrogende handdoeken mee te nemen, die gemakkelijk kunnen worden opgevouwen en weinig ruimte in beslag nemen in je bagage.

Geld en betalingen

Contant geld

Het is altijd handig om wat contant geld bij je te hebben tijdens je wintersportvakantie. Hoewel veel plaatsen elektronische betaalmethoden accepteren, zijn er mogelijk situaties waarin contant geld nodig is, zoals kleine winkels, lokale markten of betaalmiddelen voor kleine diensten. Zorg ervoor dat je het contante geld veilig en discreet opbergt in je persoonlijke bezittingen.

Bankpas

Neem je bankpas mee om geld op te nemen bij geldautomaten op je bestemming. Zorg ervoor dat je controleert of je pinpas geldig is in het land waar je naartoe reist en of er externe kosten zijn verbonden aan het pinnen van geld. Sla de pincode van je bankpas op een veilige plek op, los van de pas zelf.

Creditcard

Het meenemen van een creditcard is handig voor noodgevallen of grotere aankopen tijdens je wintersportvakantie. Zorg ervoor dat je de creditcard veilig en discreet opbergt in je persoonlijke bezittingen. Neem de benodigde contactgegevens van je creditcardmaatschappij mee, voor het geval je de kaart moet blokkeren of contact moet opnemen met de klantenservice.

Betaalapps

Als je gewend bent om gebruik te maken van betaalapps op je smartphone, zorg er dan voor dat je deze apps hebt geïnstalleerd en geconfigureerd voordat je op wintersport gaat. Controleer of de betaalapps compatibel zijn met de landen waar je naartoe reist en of je overal goede internetverbinding hebt om betalingen te kunnen doen.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn