Duurzaam naar het strand? Alleen dit heb je nodig!

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Het weer wordt steeds warmer en de zon begint meer te schijnen. Volgende week is de eerste week in 2022 dat de temperatuur weer boven de 25 graden zal stijgen! Heerlijk op een bedje in de zon, spelen met een bal, zandkastelen maken of een lekker ijsje eten… klinkt als een perfecte stranddag. Maar wat neem je allemaal mee en bestaat er eigenlijk zoiets als een duurzaam strand?

In bikini op het strand

Het eerste wat je misschien wel meeneemt naar het strand is je bikini, badpak of zwembroek. Maar waar de meeste bikini’s tot zwembroeken van polyester en polyamide (vaak in combinatie met lycra of spandex = elasticiteit) worden gemaakt, zijn er ook een helemaal soorten badkleding die van duurzaam materiaal worden gemaakt!  Zo heeft JuJa supertoffe bikini’s gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Daar hoef je dus de rest van de zomer niet meer naar om te kijken!

Smeer je duurzaam

Met die brandende zon op lichaam is het natuurlijk meer dan verstandig om je goed in te smeren. Zo’n plakkerige, witte laag op je huid aanbrengen, voordat je de zon (en zee) induikt. Bij sommigen zit het nog niet in het systeem, anderen smeren zich keurig om de twee uur in.

Misschien voel je je als laatste groep alsof je heel erg goed bezig bent, maar helaas zit het net even anders. Zonnebrand werkt dan wel als een soort schild tegen de zon, maar er zitten helaas ook 7 van de 10 keer schadelijke stoffen in. Kies daarom een goede zonnebrand uit. De natuurlijke zonnebrandcrèmes zijn enorm in opmars. Ze gebruiken veilige zonnefilters zoals zinkoxide, vullen hun plasticvrije verpakkingen met plantaardige ingrediënten en testen NIET op dieren. Zonnetjes in huis waar je onder andere aan kan denken: We Love zonnebrand en Naif.

Een plasticvrij zandkasteel

Voor de lezers met kinderen is dit een goede tip om over na te denken! Die zandkastelen zijn natuurlijk hartstikke leuk, alleen die schepjes, emmers en ander speelgoed…die zijn vaak stuk voor stuk van plastic. Vaak gaan ze binnen de kortste keren kapot. Van alle kanten niet duurzaam. Gelukkig staat ook de markt van het speelgoed voor een duurzaam dagje strand niet stil!

Neem bijvoorbeeld het Hollandse merk ZSILT. Zo circulair als wat. Wat ze doen, is dat ze hun speelgoed van huishoudelijk afval maken. Dit betekent minder plastic op de vuilnisbelt, een schonere zee en dus een duurzame stranddag voor de allerkleinste zandkasteelbouwers!

Spelende kinderen op het strand

Meer blogs lezen over duurzame reisproducten?

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn