Op vakantie naar Malta? Dit moet je weten!

Leestijd: 2 minuten

De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en de zomer komt in zicht! Tijd om eens te gaan oriënteren waar de reis deze zomervakantie naartoe gaat. Een druk jaar gehad met veel stress? Waarom zou je niet lekker op vakantie naar Malta gaan?! Op Malta kan je erg goed ontspannen en het is ook nog eens één van de duurzame vakantiebestemmingen die je met eigen ogen gezien moet hebben. Malta biedt jou alle mogelijkheden om lekker tot rust te komen en de batterij weer op te laden. Eén ding is zeker; je komt uitgerust en ontspannen terug. Laat ons jou vertellen waarom Malta de duurzame vakantiebestemming is waar jij deze zomer wilt vertoeven.

Activiteiten op Malta

Op Malta zijn er tal van leuke, maar ook duurzame activiteiten te ondernemen. Rondom de Maltese eilanden is er een uitstekende gelegenheid om te kunnen duiken. Ontdek vissoorten die je nog nooit eerder hebt gezien en verken de onderwaterwereld op de manier hoe jij wilt! Het heldere, blauwe water zal je doen verbazen en de vele wrakken op de bodem zullen jouw interesse wekken. Wandelen op Malta is ook een goede optie. Wandelaars kunnen zich helemaal uitleven op de steile kliffen die op het hele eiland te vinden zijn. Breng eens een bezoek aan Dingli of de kustlijn van Gozo. De wandeltochten zijn niet extreem lang, maar wel mooi en uitdagend. De uitgebreide wandelmogelijkheden maakt Malta één van de duurzame vakantiebestemmingen! Baja Bikes, bekend van de fietstours in de grote Europese steden, is ook actief op Malta. Doe mee aan een fietstour en ontdek alles over het eiland waar jij jouw duurzame vakantie doorbrengt.

De mooiste plekken op Malta

Als je op vakantie naar Malta gaat, dan mag je het eiland Gozo niet vergeten. Het is te bereiken met een boottocht van ongeveer een half uur. Het eiland is kleiner en gemoedelijker dan Malta, mede door de bevolking die er leeft. Het eiland heeft open landschappen, ruige kustlijnen en oude dorpen. Gozo is wel toeristisch, maar dat is geen reden om er niet zelf ook heen te gaan. Lekker tot rust komen? De duurzame vakantiebestemming Comino is de place-to-be voor jou. Hier kun je helemaal tot jezelf komen en in alle rust wandelen. Heb je nog nieuwe wandelschoenen nodig? Bekijk deze duurzame wandelschoenen! Op het eiland Comino is geen verkeer en de rust komt je letterlijk tegemoet. Aanrader!

Aanraders om te bezoeken

Deze duurzame vakantiebestemming is ontzettend veelzijdig. De hoofdstad mag natuurlijk niet vergeten worden. Bezoek Valletta; de stad die deel uitmaakt van de werelderfgoedlijst en een enorm hoge concentratie heeft van bijzondere bezienswaardigheden. Je hebt er alles; musea, kerken en prachtige straten. Ook de tempels van Malta zijn een enorme aanrader. Ze zijn al in de prehistorie gebouwd met enorme stenen. Laat je verbazen door de bouwkunst! Moet je nagaan, dit was slechts een greep uit alle mooiste plekken die Malta te bieden heeft. Waarom zou je wachten met jouw reis naar de heerlijke duurzame vakantiebestemming?

Ben je ondertussen genoeg overtuigd om op vakantie naar Malta te gaan? Helemaal tot jezelf komen door te genieten van de wonderschone omgeving is geen lastige opgave in deze werkelijk prachtige omgeving.

Meer inspiratie voor duurzame vakantiebestemmingen!

Wil je nog meer inspiratie opdoen over duurzame vakantiebestemmingen in Europa?

Lees dan de blog “Duurzame vakantiebestemmingen die je moet zien! hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn