3 duurzame Airbnb’s waar je wil overnachten

Leestijd: 3 minuten
duurzame airbnb tiny house

Airbnb, je hebt er misschien al wel eens een woning geboekt. Het aanbod is ruim, van grote tot kleine woningen. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer prachtige duurzame Airbnb woningen. We hebben onze favorieten van binnen en buitenland voor je op een rijtje gezet.

Het recyclebare huis Beaufort

Het recyclebare huis, Beaufort, is een prachtige woning op het platteland. Het is een experimenteel, modern familiehuis ontworpen en gebouwd door de eigenaren met behulp van zonne-energie. Het is een prototype huis voor de circulaire economie.
Je kan hier genieten van de top luchtkwaliteit, comfortabele ruimtes, een goed uitgeruste keuken en een eigen dek met tuin. De duurzame Airbnb ligt in de buurt van het station en is hierdoor een fantastische plek om tot rust te komen en het omliggende platteland te verkennen. Aangezien het huis is ontworpen met dwarsventilatie, is er geen airconditioning geïnstalleerd, maar zijn er afzuigventilatoren en pedaalventilatoren aanwezig om de woning te koelen.
Natuurlijke huisafwerkingen (d.w.z. natuurlijke verf, natuurlijke olievlekken, minimale synthetische vezels) en natuurlijke reinigingsproducten worden gebruikt in het recyclebare huis! De eigenaren zijn gepassioneerd door compost en het verantwoord recyclen van al het afval en verwachten van hun gasten dat ze deze duidelijk gelabelde en eenvoudige systemen gebruiken. Bij zo’ n duurzaam verblijf is het natuurlijk ook verantwoordelijk om een duurzame koffer mee te nemen!

Luxe villa vlakbij Selong Belanak Beach

duurzame airbnb villa-indonesië

Seven Havens Residence ligt aan de zuidkust van Lombok, op slechts 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Lombok. Het huis is modern gebouwd vanuit lokale, hergebruikte en gerecyclede materialen. Het opvallende schuine dak is gemaakt van drie oude zeecontainers. De muren van Seven Haves hebben een roodbruine kleur omdat ze zijn gemaakt van geramde aarde: een mengsel van lokale klei, aarde, hooi en…koeienmest! Dit biedt ook uitstekende isolatie en bescherming tegen de hitte. Al het hout dat in het gebouw is gebruikt, is gerecycleerd hout.
Voor de raamkozijnen en de kozijnen van de schuifdeuren hebben ze gerecycleerd teakhout gebruikt dat afkomstig is van gesloopte oude gebouwen in Java. Net als de andere elementen is de bamboe lokaal afkomstig, sterk, duurzaam en een mooi duurzaam alternatief voor moderne bouwmaterialen.

Greentourist tip: 3 duurzame reisproducten

Duurzame koffer

duurzame-koffer

Dopper fles

dopper-fles

Duurzame regenjas

Duurzame Airbnb: Forest Cabin

Forest Cabin is een sfeervol tiny house voor 2 personen, gelegen aan de rand van het bos op een groene camping. Iedere ochtend wordt er een heerlijk vers- en uitgebreid ontbijt aan de deur geleverd. Dit allemaal inclusief verse broden van de bakker, biologische yoghurt én kaas van de zuivelboerderij, verschillende sappen en nog veel meer lekkers. Het huisje is circa 15 m2 groot en beschikt over een warme afgeschermde buitendouche! Mocht je toch liever binnen willen douchen, kan dat natuurlijk in het badhuis van de camping. De vloerverwarming en het warme water wordt geproduceerd door de zon).

Benieuwd naar meer soorten duurzame accommodaties? Lees dan alles blogs!

Laat jouw vakantiehuisje lekker ruiken

Zie je een vakantie bij een van deze vakantiehuisjes al helemaal voor je? Logisch! Maak je vakantie nog fijner door je vakantiehuisje een heerlijke geur te geven met geurblokjes: amberblokjes.

Met amberblokjes voeg je binnen no-time een heerlijke geur toe aan je vakantiehuisje door. De unieke amber blokjes zijn echt ideaal. Je kunt de amber blokjes namelijk heel makkelijk meenemen aangezien de ambergeurige blokjes erg klein zijn.

Daarnaast geven ze snel een geur af, maar is de geur van de amberblokjes ook snel weer weg wanneer je het vakantiehuisje verlaat. .

Dus: Amberkleurige blokjes zijn dé perfecte manier om elke vakantie te verbeteren. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden verschillende voordelen die je verblijf gegarandeerd aangenamer maken. Waarom zou je ze dan ook niet eens een amber blokje proberen? Je zult niet teleurgesteld zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn