Tips duurzame vakantie in Nederland

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Wil jij dit jaar in Nederland op vakantie en rekening houden met duurzaamheid, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Wij geven jou in deze blog de basis tips waar je rekening mee kunt houden voor een duurzame vakantie in Nederland. 

Altijd op de hoogte van de laatste tips rondom duurzaam reizen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Verblijf 

Tegenwoordig bestaan er steeds meer duurzame opties voor een verblijf. Dit komt doordat accommodaties zoals vakantieparken, hotels en campings steeds meer rekening houden met duurzaamheid. Via Booking.com kun je filteren op duurzame accommodaties. Een handig filter, omdat je zo in een oogopslag ziet welk verblijf hier rekening mee houdt. Ook op de website van Green Key kun je accommodaties vinden die duurzaamheid hoog op het eisen lijstje hebben staan. Het Green Key label is het internationale keurmerk voor duurzaamheid. Wij hebben een blog geschreven over duurzame hotels in Nederland. Misschien staat daar ook een leuke optie voor jou tussen! 

Vervoer 

Om bij het verblijf te komen heb je natuurlijk vervoer nodig. Omdat je een vakantie in Nederland boekt valt het vliegtuig gelukkig al af. Dit is namelijk het meest vervuilende vervoersmiddel volgens Milieu Centraal. Zij geven aan dat als je niet op een wandel- of fietsvakantie wilt, dat je dan het beste met een touringcar of trein kunt gaan. Als je met de trein gaat, ga dan in de daluren. Dit is minder milieubelastend. Als een trein of bus geen optie is kun je natuurlijk nog met de auto gaan. Dit zal wel het meest milieubelastend zijn na het vliegtuig volgens Milieu Centraal. Je kunt de impact verminderen door met meer personen in 1 auto te gaan als je met een groep op vakantie gaat. Daarnaast kun je het beste over de snelweg gaan met een gelijkmatige snelheid. Ten slotte is het slim om geen dakkoffer of caravan mee te nemen, hier is namelijk meer brandstof voor nodig. Lees meer over duurzaam vervoer op onze blogpagina. 

Activiteiten tijdens een duurzame vakantie in Nederland

Tijdens je vakantie kun je ook duurzame activiteiten ondernemen. Zo zorg je er namelijk voor dat je duurzame keuzes voor het verblijf en vervoer niet ondergesneeuwd worden. Wandelen, fietsen en zwemmen in de natuur zijn natuurlijk goede keuzes, maar liggen misschien voor de hand. Vogels spotten daarentegen denken veel mensen niet aan. Of ga eens knutselen met natuurlijke producten! Naast deze duurzame activiteiten zou je ook bij een duurzaam restaurant kunnen gaan eten in plaats van bij een restaurant waar hier geen rekening mee wordt gehouden. 

Met deze tips kun jij nu jouw duurzame vakantie in Nederland gaan plannen. Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan onze andere blogs in deze categorie of kijk eens naar duurzame reisproducten. Deze doppers en scheermesjes zijn daar ook te vinden! 

Nieuwsbrief

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn