Low budget vakantie voor jongeren

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Je hoort het meer en meer, mensen die op een low budget vakantie gaan. Logisch ook, want op een low budget vakantie kun je enorm veel avontuur beleven zonder al te veel geld kwijt te zijn. Maar hoe kun je als jongere nu enorm veel plezier beleven zonder te veel uit te geven? Dit zal jij weten na het lezen van de blog!

camping uitzicht

Welke vakantiebestemmingen zijn het geschiktst voor jongeren?

Het is uiteraard erg moeilijk om te bepalen wat de meest geschikte vakantiebestemming is voor jongeren. Iedere jongere verwacht namelijk nét andere dingen van zijn of haar vakantie. Wij hebben naar de volgende zaken gekeken om te bepalen wat de geschiktste vakantiebestemmingen voor jongeren zijn die op low budget vakantie willen:

  • Prijs
  • Bereikbaarheid
  • Uitgaansleven en andere mensen ontmoeten
  • Weer
skyline girona overdag
  1. Sunny beach

Sunny beach ligt in Bulgarije en de naam zegt het al… het is zon overgoten! Sunny beach is voor Nederlandse jongeren uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen. Een enorm voordeel is dat het er relatief erg goedkoop is, perfect dus voor je low budget vakantie!

Het strand is er super mooi en er zijn genoeg mogelijkheden om uit te gaan. Succes gegarandeerd!

strand
zonsopkomst
alanya haven
alanya stad
  1. Alanya

Alanya in Turkije is een andere plek die ideaal is voor je low budget vakantie als jongere. Naast een lage prijs ben je hier (bijna) verzekerd van goed weer, mooie stranden en een bruisend uitgaansleven.

Wat rustiger aan doen kan ook! Je kunt enorm lekker eten in een van de vele sfeervolle restaurants en kunt op de boulevard ideaal shoppen.

Afdingen mag! Dat vinden wij Nederlanders altijd fijn ;).

  1. Renesse

Rennesse in Nederland komt mogelijk als een verassing voor je. Dit is echter onterecht, Rennesse is voor jongeren namelijk super! En er is een groot voordeel: je bespaart op twee manieren flink tijdens het reizen. Je hebt namelijk veel minder reiskosten én CO2-uitstoot dan wanneer je naar het buitenland gaat.

Renesse ligt in zeeland strak aan de mooie stranden. Je kunt er perfect uitgaan of simpelweg even tot rust komen.

zeemeeuw
restaurant

Voordelig een verblijfplaats vinden

Als je een verblijfplaats wil vinden voor je low budget vakantie is het allereerst verstandig om te bepalen voor welke verblijfsoort je wil kiezen. Alle verblijfsoorten hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen. Wij hebben vier populaire verblijfsoorten op basis van drie criteria beoordeeld.

infographic verschillende verblijfsoorten

Als je gekozen hebt voor een verblijfsoort kun je gaan zoeken naar de geschiktste verblijfplaats voor je low budget vakantie. Wij raden bij het zoeken Booking of Trivago. Deze website zijn namelijk erg overzichtelijk.

Als je een geschikt plekje via een van de twee sites hebt gevonden is het verstandig om te kijken op de site van degene die de slaapplek aanbiedt. Het is namelijk goed mogelijk dat de slaapplek hier nog goedkoper te bemachtigen is!

Eco hotel kamer

De heen- en terugreis

De meeste zullen direct aan de vliegtuig denken wanneer ze moeten reizen. Wij raden dit echter enorm af, aangezien dit enorm slecht is voor het milieu.

De meeste low budget vakantiebestemmingen zijn ook ideaal te bereiken met de trein of bus, wat soms zelfs nog goedkoper is dan vliegen! Daarnaast beleef je in de bus of trein veel meer avontuur. Je kunt hier lezen over de voordelen van een busvakantie en de voordelen van een treinvakantie. In deze twee blogs staat ook hoe je zo goedkoop mogelijke tickets kunt scoren :).

Kun je echt niet anders dan met het vliegtuig? Vlieg dan zo groen mogelijk.

Op de hoogte blijven over dit onderwerp?

Wij schrijven speciaal voor jou veel content over dit onderwerp. Zo geven wij vaak praktische tips, die wij vervolgens delen via social media.

Niets van deze handige tips missen? Volg ons op Instagram!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn