Activiteiten zomervakantie Nederland

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Blijf jij lekker in Nederland deze zomer? Of heb jij nog tijd over naast je vakantie in het buitenland? Veel mensen vinden het lastig om leuke activiteiten te bedenken als het niet zulk mooi weer is in Nederland. Daarom vertellen we jou meer over activiteiten die je kunt doen tijdens je zomervakantie in Nederland. Ze zijn leuk en nog duurzaam ook! 

Duurzame musea in Nederland

Een leuke activiteit is het bezoeken van een museum. Het is leerzaam en een goede activiteit om je dag een leuke invulling te geven. Onderstaande museums zijn allemaal duurzaam gekeurd door The Green Key, het duurzaamheidslabel van Nederland. 

  • Archeon
    De eerste op het lijstje is het Archeon in Alphen aan de Rijn. Je kunt hier meer leren over de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen! Archeon werkt met zonnepanelen, duurzame bouwmaterialen en houdt rekening met duurzaamheid tijdens het inkopen van schoonmaakmiddelen en voedsel. 
  • Aviodrome 
    Het tweede museum is het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. De naam zegt het al: dit is een museum die de luchtvaartgeschiedenis in beeld brengt. Ze houden rekening met duurzaam eten en drinken, duurzame bekers en borden, duurzaam schoonmaken, energiebesparing, afvalmanagement, hun inkoopbeleid en steunt Stichting Aap. 
  • Teylers Museum
    Teylers Museum in Haarlem is het derde museum en het oudste museum van Nederland, opgericht in 1784. Hier kun je de wetenschap en kunst ontdekken. Dit museum maakt transparante afspraken met de gasten en leveranciers over de kwaliteit van de producten, beperken de sociale impact van hun museum, werken continu aan het verminderen van milieubelasting en houden rekening met duurzaamheid in hun inkoopproces. 

Markthal Rotterdam

Een andere perfecte activiteit voor op een dag met slecht weer is het bezoeken van de Markthal in Rotterdam. Hier kun je van allerlei ingrediënten en etenswaren vanuit alle windstreken vinden! Je kunt hier op een culinaire ontdekkingsreis gaan. De Markthal in Rotterdam heeft het keurmerk BREEAM-NL. Dit is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Ze maken gebruik van duurzame energie, zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer, hebben een goed afvalbeheer en hebben aandacht voor de omgeving, medewerkers, milieu en veilig werken.  

Kringloopwinkels

Heb jij zin om te gaan winkelen? Sla dan de fast fashion en standaard woonwinkels over en ga eens langs bij kringloopwinkels. Hoewel het grotendeel van Nederland vindt dat kringloopwinkels een maatschappelijke functie hebben, brengen ze er meer spullen dan dat ze er dingen kopen. Vaak kun je bij kringloopwinkels echte pareltjes vinden op alle gebieden. Van kleding tot aan interieurspullen.  Vintage & More in Leiden, Gewoon Goed in Schiedam en Emmaus in Utrecht zijn maar een kleine greep uit de duizenden kringloopwinkels in Nederland die de moeite waard zijn om te bezoeken! 

Nu je weet welke leuke binnen activiteiten je kunt doen in Nederland kun je op pad gaan! Misschien ben je ook nog op zoek naar een goed duurzaam restaurant of duurzame hotels in Nederland? Wij hebben er blogs over geschreven. Nog een laatste ding: vergeet niet te hydrateren tijdens de activiteiten. Bekijk daarom eens deze duurzame waterflessen.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn