Goedkoper reizen? Gratis met het OV door Duitsland

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Er al eens van gedroomd om gratis door Europa te kunnen reizen? Deze droom wordt (bijna) werkelijkheid. In Duitsland kun je de gehele zomer namelijk onbeperkt met een groot deel van het OV reizen voor maar €9. Dit is natuurlijk perfect voor iedereen die goedkoper wil reizen!

reiskaart Europa

Waarom kun je in Duitsland zo goedkoop reizen?

We hebben deze vraag al van een aantal argwanende bloglezers gekregen. De politiek heeft dit besluit genomen om mensen te compenseren voor de hoge benzineprijzen. Zo kunnen mensen namelijk vaker de auto laten staan, zo is de gedachte.

Wij van The Green Tourist zijn hier helemaal fan van dit besluit! Naast dat iedereen zo goedkoop op avontuur stimuleert de politiek dit nu namelijk ook om dit op een duurzame manier te doen. Wat ons betreft dus win-win. Je kunt nu namelijk én goedkoper reizen én duurzamer reizen.

Mocht je je vakantie nog voor moeten bereiden, dan is een treinvakantie door Duitsland dan ook écht de moeite waard! Lees onze blog over de voordelen van een treinvakantie!

Wanneer is de treinticket geldig en waar te koop?

Het kaartje is geldig in juni, juli en augustus. In deze tijd kun je je treinticket zo veel gebruiken als je zelf wilt. ideaal dus voor het goedkoper reizen ;).

Op het moment van het schrijven van deze blog kun je dus al profiteren van deze ticket! Op deze site genaamd Bahn kun je een ticket bemachtigen!

skyline berlijn fernsehturm

Wat moet je ter voorbereiding meenemen?

Wij hebben een gratis inpaklijst voor jou gemaakt die je via onderstaande knop gemakkelijk kunt downloaden. Zo weet je zeker dat je niets vergeet :).

Go green!

Hoogst waarschijnlijk heb je nog een aantal reisproducten nodig om goed voorbereid je goedkopere vakantie te beginnen. Wij bevelen je aan om ook hier duurzame keuzes te maken, duurzaam hoeft vaak namelijk helemaal niet veel duurder te zijn! In deze blog helpen we je op weg door een aantal duurzame reisartikelen te tonen. Uiteraard kun je zelf ook inspiratie opdoen voor duurzame reisproducten. Een goed beginpunt is onze categoriepagina met blogs over duurzame reisartikelen :).

Een goede koffer is altijd belangrijk. Echter is een stevige koffer extra belangrijk als je met de trein reist. Wanneer je met de trein reist moet je koffer namelijk echt tegen een stootje kunnen! Bereid je dan ook goed voor en koop een goede koffer.

Wij geven je wat inspiratie voor duurzame reiskoffers.

Waneer je een goede reiskoffer hebt is het ook goed om eens naar packing cubes te kijken. Packing cubes worden steeds populairder, en terecht! Wij vinden ze fantastisch! Lees onze blog over de beste packing cubes, waarin je leest welke packing cubes wij het beste vinden. Daarnaast lees je wat de precieze voordelen zijn van packing cubes :). Hint: Ze zorgen dat je meer mee kan nemen in je koffer!

SUITSUIT duurzame reiskoffer
SUITSUIT
samsonite duurzame reiskoffer
Samsonite
samsonite duurzame reiskoffer magnum eco spinner
Samsonite

Ook is een goede drinkfles enorm belangrijk. Als je op zoek bent naar een fijne drinkfles kun je een drinkfles met rietjes eens overwegen. Wij hebben een blog geschreven over de beste waterflessen met rietje.

Ook is een Dopper een erg goede keuze. Doppers zijn namelijk niet duur, stevig en duurzaam! Houd je van koude drankjes of juist van een warm drankje? kies dan de thermos-Dopper. Deze houdt je drinken namelijk 9 uur warm of 24 uur koel!

Dopper
Dopper
Thermos-Dopper waterfles
Thermos-Dopper

Bekijk hier de video van Dopper!

Wij sluiten ons helemaal aan op de kijk die Dopper op de wereld heeft. Daarom zijn wij zo fan. Deze kijk is goed te zien in dit filmpje van Dopper. Wat ons betreft de moeite waard om even te bekijken :).

Meer weten?

Wil je graag meer weten over welke andere duurzame vervoersmiddelen er zijn en welke voordelen ieder van deze vervoersmiddelen heeft? ga dan naar onze categoriepagina over duurzame vervoersmiddelen!

Wil je graag meer tips over leuke bestemmingen in Duitsland? Dan raden we je aan eens een kijkje te nemen op de website van TravelVibe. Zij hebben veel leuke artikelen over bestemmingen in Duitsland.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn