Wat Is De Leukste Kerstmarkt In Duitsland? [Tips]

Ben je op zoek naar de leukste kerstmarkt in Duitsland? Nou, dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel delen we graag enkele tips en aanbevelingen om je te helpen bij het plannen van een onvergetelijke kerstmarktervaring in ons buurland. Van sfeervolle kraampjes vol glühwein en kerstcadeaus tot betoverende ambiance en winterse lekkernijen, Duitsland staat bekend om zijn indrukwekkende kerstmarkten die je zeker in de kerststemming zullen brengen. Dus pak je winterjas en treed binnen in de magische wereld van de Duitse kerstmarkten!

1. Düsseldorf

1.1. Locatie en data

Düsseldorf, een bruisende stad in het westen van Duitsland, is de perfecte bestemming om te bezoeken tijdens de kerstperiode. De stad ligt aan de oevers van de Rijn en heeft een prachtig historisch centrum. De kerstmarkt van Düsseldorf vindt plaats van eind november tot de laatste week van december. Het is een van de oudste kerstmarkten in Duitsland en trekt jaarlijks veel bezoekers.

1.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Düsseldorf is betoverend. De hele stad is prachtig versierd met lichtjes en kerstdecoraties. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je kunt genieten van heerlijk eten, glühwein kunt drinken en kerstcadeaus kunt kopen. Er is ook een schaatsbaan waar je lekker kunt schaatsen en een reuzenrad waar je van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten.

1.3. Winkelen en gastronomie

Naast de kerstmarkt biedt Düsseldorf ook talloze mogelijkheden om te winkelen. In de beroemde winkelstraat Königsallee vind je luxe boetieks en warenhuizen. Ook zijn er veel gezellige winkeltjes te vinden in de Altstadt, het historische centrum van de stad. Op culinair gebied is er ook genoeg te ontdekken in Düsseldorf. Proef de lokale specialiteiten zoals Rheinischer Sauerbraten en geniet van een lekker glas Altbier, een typisch Duits bier dat alleen in Düsseldorf wordt gebrouwen.

Warm aankleden is belangrijk!

Voordat we verder gaan over de kerstmarkt: Wij hadden het eerder snel koud tijdens het bezoeken van kerstmarkten! Jij ook? Zorg er dan voor dat je je goed voorbereid! Deze super warme spullen houden ons tijdens het struinen over de markten heerlijk warm.

R2B Waterdichte Thermo Handschoenen – Touchscreen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:10

Kasjmir Sjaal

Verkrijgbaar bij

bol.com (€29,95)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:07

Beechfield Muts Olijf Groen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€6,01)
Laatste prijsupdate: 10 juli 2024 – 22:07

2. Keulen

2.1. Locatie en data

Keulen is een levendige stad in het westen van Duitsland, gelegen aan de oevers van de Rijn. De kerstmarkt van Keulen vindt plaats van eind november tot eind december en is een van de grootste en oudste kerstmarkten van Duitsland.

2.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Keulen is magisch. De stad is prachtig versierd met kerstverlichting en overal ruik je de heerlijke geur van Glühwein en versgebakken lekkernijen. Op de markt vind je meer dan 160 kraampjes waar je kunt genieten van traditionele Duitse gerechten, zoals Bratwurst en Reibekuchen. Er zijn ook verschillende kerststalletjes waar je kerstversieringen en andere cadeaus kunt kopen.

2.3. Winkelen en gastronomie

Keulen staat bekend om zijn uitstekende winkelmogelijkheden. De stad is de thuisbasis van vele grote winkelstraten, zoals de Schildergasse en de Hohe Straße, waar je talloze winkels en boetieks kunt vinden. Ook op culinair gebied heeft Keulen veel te bieden. Probeer zeker de Kölner Senf, een pittige mosterd die vaak gebruikt wordt in de lokale keuken, en geniet van een Kölsch, het typische bier van de stad.

3. Berlijn

3.1. Locatie en data

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, is een geweldige bestemming voor een bezoek tijdens de kerstperiode. De kerstmarkt van Berlijn vindt plaats van eind november tot eind december en is verspreid over verschillende locaties in de stad.

3.2. Sfeer en attracties

De kerstmarkten in Berlijn bieden een unieke sfeer. Elk markt heeft zijn eigen charme en thema. Zo vind je op de Gendarmenmarkt een prachtige markt met klassieke muziek en kunsttentoonstellingen, terwijl de markt op de Alexanderplatz bekend staat om zijn spectaculaire reuzenrad. Op alle markten kun je genieten van heerlijk eten, drinken en kerstcadeaus kopen.

3.3. Winkelen en gastronomie

Berlijn is een paradijs voor shoppers. De stad heeft talloze winkelstraten en winkelcentra, waar je alles kunt vinden wat je hartje begeert. Van grote warenhuizen tot kleine boetieks en van trendy vintage winkels tot exclusieve designerwinkels, Berlijn heeft het allemaal. Ook op gastronomisch gebied is er veel te ontdekken in de stad. Probeer zeker de bekende currywurst en sluit je maaltijd af met een overheerlijke Berlijnse Pfannkuchen, een Duitse variant van de donut.

4. Hamburg

4.1. Locatie en data

Hamburg, een bruisende havenstad in het noorden van Duitsland, is een geweldige bestemming voor een bezoek tijdens de kerstperiode. De kerstmarkt van Hamburg vindt plaats van eind november tot eind december en is verspreid over verschillende locaties in de stad.

4.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Hamburg is betoverend. De hele stad is prachtig versierd met kerstverlichting en overal ruik je de heerlijke geur van Glühwein en versgebakken lekkernijen. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je kunt genieten van traditionele Duitse gerechten, zoals Bratwurst en Lebkuchen. Er zijn ook verschillende attracties, zoals een reuzenrad en een ijsbaan, waar je je kunt vermaken.

4.3. Winkelen en gastronomie

In Hamburg kun je naar hartenlust winkelen. De stad heeft vele winkelstraten en winkelcentra waar je terecht kunt voor zowel bekende internationale merken als kleine boetiekjes. Ook op culinair gebied heeft Hamburg veel te bieden. Probeer zeker de lokaal gebrouwen Astra-bier en geniet van een heerlijke Fish and Chips bij een van de vele viskraampjes in de haven.

5. Dresden

5.1. Locatie en data

Dresden, ook wel bekend als het “Florence aan de Elbe”, is een prachtige stad in het oosten van Duitsland. De kerstmarkt van Dresden vindt plaats van eind november tot eind december en is een van de oudste en grootste kerstmarkten van het land.

5.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Dresden is betoverend. Het historische centrum van de stad is prachtig versierd met kerstverlichting en overal hoor je kerstmuziek. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je kunt genieten van traditionele gerechten, zoals gebakken champignons en stollen. Er zijn ook verschillende kerststalletjes waar je handgemaakte kerstversieringen en souvenirs kunt kopen.

5.3. Winkelen en gastronomie

Dresden is een paradijs voor winkelliefhebbers. De stad heeft vele winkelstraten, boetieks en warenhuizen waar je kunt winkelen voor kleding, sieraden, boeken en meer. Ook op gastronomisch gebied heeft Dresden veel te bieden. Proef zeker de lokale specialiteiten zoals Dresdner Christstollen, een heerlijk kerstgebak, en geniet van een goed glas Glühwein.

6. Frankfurt

6.1. Locatie en data

Frankfurt, gelegen in het hart van Duitsland, is een moderne stad met een rijke geschiedenis. De kerstmarkt van Frankfurt vindt plaats van eind november tot eind december en is een van de oudste en grootste kerstmarkten van het land.

6.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Frankfurt is onvergetelijk. De hele stad is prachtig versierd met kerstverlichting en traditionele kraampjes. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je kunt genieten van heerlijk eten, zoals Bratwurst en Reibekuchen, en kunt winkelen voor handgemaakte kerstcadeaus. Er zijn ook verschillende attracties, zoals een reuzenrad en een ijsbaan, waar je je kunt vermaken.

6.3. Winkelen en gastronomie

Frankfurt is een winkelparadijs. De stad heeft vele winkelstraten, boetieks en warenhuizen waar je kunt winkelen voor kleding, accessoires, elektronica en meer. Ook op culinair gebied heeft Frankfurt veel te bieden. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals Frankfurter Worst en geniet van een goed glas Apfelwein, een traditionele appelwijn uit de regio.

7. Aken

7.1. Locatie en data

Aken, gelegen in het westen van Duitsland, is een historische stad met een rijke cultuur. De kerstmarkt van Aken vindt plaats van eind november tot eind december en is een van de oudste kerstmarkten van Europa.

7.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Aken is betoverend. Het historische stadscentrum is prachtig versierd met kerstverlichting en overal ruik je de heerlijke geur van versgebakken lekkernijen. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je kunt genieten van traditionele gerechten, zoals Printen en Reibekuchen, en kunt winkelen voor kerstcadeaus. Er zijn ook verschillende optredens en muzikale evenementen die de sfeer compleet maken.

7.3. Winkelen en gastronomie

Aken biedt vele mogelijkheden om te winkelen. Het historische stadscentrum heeft verschillende winkelstraten en boetieks waar je terecht kunt voor kleding, lederwaren, souvenirs en meer. Ook op culinair gebied heeft Aken veel te bieden. Probeer zeker de bekende Aachener Printen, een soort kruidkoek, en geniet van een lekker glas Glühwein.

8. Nürnberg

8.1. Locatie en data

Nürnberg, gelegen in het zuiden van Duitsland, is een historische stad met een rijke cultuur. De kerstmarkt van Nürnberg, ook wel bekend als de Christkindlesmarkt, vindt plaats van eind november tot eind december en is een van de oudste en meest beroemde kerstmarkten ter wereld.

8.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Nürnberg is magisch. Het hele stadscentrum is prachtig versierd met kerstverlichting en overal ruik je de heerlijke geur van versgebakken lekkernijen, zoals Lebkuchen. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je traditionele gerechten kunt proeven en handgemaakte kerstcadeaus kunt kopen. Er zijn ook verschillende optredens en evenementen om van te genieten.

8.3. Winkelen en gastronomie

Nürnberg is een geweldige bestemming voor shoppers. Het historische stadscentrum biedt vele winkelstraten en boetieks waar je terecht kunt voor kleding, sieraden, souvenirs en meer. Ook op culinair gebied heeft Nürnberg veel te bieden. Probeer zeker de beroemde Nürnberger Bratwürste en geniet van een lekker glas Glühwein.

9. München

9.1. Locatie en data

München, de hoofdstad van Beieren, is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De kerstmarkt van München vindt plaats van eind november tot eind december en is een van de grootste en meest populaire kerstmarkten van Duitsland.

9.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van München is betoverend. Het historische stadscentrum, met als middelpunt de Marienplatz, is prachtig versierd met kerstverlichting en overal ruik je de geur van glühwein en versgebakken lekkernijen. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je kunt genieten van traditionele gerechten, zoals Hendl en Bratwurst. Er zijn ook verschillende attracties, zoals een ijsbaan en een reuzenrad, waar je je kunt vermaken.

9.3. Winkelen en gastronomie

München heeft een breed scala aan winkelmogelijkheden. De stad heeft vele winkelstraten, warenhuizen en boetieks waar je terecht kunt voor kleding, accessoires, elektronica en meer. Ook op culinair gebied heeft München veel te bieden. Proef zeker de lokale specialiteiten zoals Weißwurst en geniet van een goed glas bier in een van de traditionele bierhallen.

10. Rothenburg ob der Tauber

10.1. Locatie en data

Rothenburg ob der Tauber, een prachtig middeleeuws stadje in Beieren, is een geweldige bestemming om te bezoeken tijdens de kerstperiode. De kerstmarkt van Rothenburg ob der Tauber vindt plaats van eind november tot eind december en trekt jaarlijks veel bezoekers.

10.2. Sfeer en attracties

De sfeer op de kerstmarkt van Rothenburg ob der Tauber is betoverend. Het hele stadje is prachtig versierd en overal hoor je kerstmuziek. Op de markt vind je talloze kraampjes waar je kunt genieten van traditionele gerechten, zoals Bratwurst en Lebkuchen, en kunt winkelen voor handgemaakte kerstcadeaus. Er zijn ook verschillende optredens en evenementen die de sfeer compleet maken.

10.3. Winkelen en gastronomie

Rothenburg ob der Tauber biedt vele mogelijkheden om te winkelen. Het stadje staat bekend om zijn ambachtelijke producten en handgemaakte kerstversieringen. Ook op culinair gebied heeft Rothenburg ob der Tauber veel te bieden. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals Schneeballen, een heerlijke lekkernij gemaakt van deeg, en geniet van een lekker glas glühwein.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.