Kerstmarkt Oberhausen: Must Do’s [Tips]

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Kerstmarkt Oberhausen, the famous Christmas market in Oberhausen, is a must-visit destination during the holiday season. With its enchanting atmosphere, festive decorations, and countless stalls offering a variety of traditional treats and unique gifts, this market is sure to get you in the holiday spirit. Whether you’re searching for the perfect handcrafted ornament or craving a steaming cup of Glühwein, Kerstmarkt Oberhausen has it all. Don’t miss out on the ice-skating rink, where you can glide joyfully under the twinkling lights. With these insider tips, you’ll make the most of your visit to Kerstmarkt Oberhausen and create lasting memories.

Wat is de Kerstmarkt Oberhausen?

De Kerstmarkt Oberhausen is een van de meest populaire kerstmarkten in Duitsland. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de stad Oberhausen, gelegen in het westen van Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens. De markt trekt bezoekers vanuit het hele land en zelfs van over de grens. De Kerstmarkt Oberhausen biedt een unieke ervaring vol gezelligheid, traditionele ambachten, heerlijk eten en drinken, en een prachtige winterse sfeer.

Locatie en data van de markt

De Kerstmarkt Oberhausen vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van de stad. De belangrijkste locatie is het plein voor het stadhuis, waar de markt zich uitstrekt met kraampjes en prachtige decoraties. De markt begint meestal eind november en duurt tot eind december. De exacte data kunnen variëren, dus het is altijd goed om van tevoren de officiële website van de Kerstmarkt Oberhausen te raadplegen voor de exacte data van dit jaar.

Geschiedenis van de Kerstmarkt Oberhausen

De Kerstmarkt Oberhausen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Het evenement begon als een lokale markt waar mensen hun ambachtelijke producten konden verkopen en kopen voor Kerstmis. In de loop der jaren is de markt uitgegroeid tot een van de grootste en meest geliefde kerstmarkten in de regio. Tegenwoordig trekt de Kerstmarkt Oberhausen tienduizenden bezoekers aan die genieten van de gezellige sfeer en de vele attracties die de markt te bieden heeft.

Hoe kom je er?

Met de auto

Als je met de auto naar de Kerstmarkt Oberhausen wilt reizen, is het handig om te weten dat Oberhausen goed bereikbaar is via de snelwegen. Vanuit Nederland kun je via de A3 of A12 de grens oversteken en vervolgens de borden naar Oberhausen volgen. Het is aan te raden om van tevoren je route te plannen en eventueel een parkeerplaats te reserveren, aangezien het tijdens de kerstperiode erg druk kan zijn.

Met het openbaar vervoer

Oberhausen is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende treinstations in de stad, waarvandaan je gemakkelijk naar de Kerstmarkt Oberhausen kunt wandelen. Daarnaast zijn er ook buslijnen die je naar de markt kunnen brengen. Het is raadzaam om vooraf je reis te plannen en eventueel de dienstregelingen te controleren, zodat je precies weet hoe je bij de markt kunt komen.

Wat te verwachten op de Kerstmarkt Oberhausen?

Sfeer en decoratie

Bij aankomst op de Kerstmarkt Oberhausen word je meteen ondergedompeld in een betoverende sfeer. Overal waar je kijkt, zie je prachtige decoraties, verlichting en kerstbomen. De markt is versierd met duizenden lichtjes en er heerst een gezellige drukte. Het is de perfecte plek om in de kerststemming te komen en te genieten van de warme en feestelijke atmosfeer.

Kraampjes en ambachtelijke producten

Op de Kerstmarkt Oberhausen vind je een breed scala aan kraampjes waar je allerlei ambachtelijke producten kunt kopen. Van handgemaakte kerstversieringen en cadeauartikelen tot traditioneel handwerk en lokale lekkernijen, er is voor elk wat wils. Het is de ideale gelegenheid om unieke en authentieke souvenirs te vinden voor vrienden en familie, of gewoon iets speciaals voor jezelf.

Eten en drinken

Een bezoek aan de Kerstmarkt Oberhausen is niet compleet zonder te genieten van het heerlijke eten en drinken dat daar wordt aangeboden. Je kunt jezelf verwennen met traditionele Duitse gerechten zoals bratwurst, pretzels en glühwein, een verwarmende en kruidige rode wijn. Daarnaast zijn er ook internationale lekkernijen, zoete lekkernijen en warme chocolademelk verkrijgbaar. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van de culinaire hoogstandjes op de markt.

Entertainment en activiteiten

Naast het winkelen en eten zijn er op de Kerstmarkt Oberhausen ook tal van entertainment en activiteiten voor jong en oud. Van optredens van lokale koren en muzikanten tot draaimolens en ijsbanen, er is genoeg te doen en te beleven. Je kunt zelfs een bezoek brengen aan de Kerstman en een foto maken met hem. De markt is een levendige plek vol plezier en vermaak, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om van alle activiteiten te genieten.

Tips om het meeste uit je bezoek te halen

Kom op een doordeweekse dag

De Kerstmarkt Oberhausen kan in het weekend erg druk worden, vooral vlak voor Kerstmis. Om te voorkomen dat je in de drukte verstrikt raakt, is het het beste om op een doordeweekse dag te gaan. Op die manier kun je op je gemak de markt verkennen, zonder dat je continu in de massa hoeft te staan.

Doe vooraf onderzoek

Voordat je naar de Kerstmarkt Oberhausen gaat, is het handig om wat onderzoek te doen. Kijk naar de speciale evenementen en attracties die plaatsvinden tijdens de markt, zodat je niets mist. Daarnaast is het ook handig om te weten welke kraampjes en winkels je graag wilt bezoeken, zodat je gericht kunt shoppen.

Draag warme kleding

De Kerstmarkt Oberhausen vindt plaats in de winter, dus het is belangrijk om warm gekleed te gaan. Zorg ervoor dat je een dikke jas, muts, sjaal en handschoenen draagt om jezelf te beschermen tegen de kou. Op die manier kun je optimaal van de markt genieten en warm blijven terwijl je rondloopt.

Probeer lokale specialiteiten

Een van de hoogtepunten van de Kerstmarkt Oberhausen is het proeven van de lokale specialiteiten. Probeer de traditionele gerechten en lekkernijen die op de markt worden aangeboden, zoals bratwurst, Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes) en glühwein. Dit geeft je de kans om de culinaire tradities van de regio te ervaren en je smaakpapillen te verwennen.

Neem contant geld mee

Hoewel sommige kraampjes op de Kerstmarkt Oberhausen pinbetalingen accepteren, is het verstandig om contant geld mee te nemen. Niet alle kraampjes hebben de mogelijkheid om elektronisch te betalen en het is handig om wat geld op zak te hebben voor kleine aankopen en fooien. Zorg ervoor dat je voldoende contant geld hebt voordat je naar de markt gaat.

Andere bezienswaardigheden in Oberhausen

CentrO Oberhausen

Als je een bezoek brengt aan Oberhausen voor de Kerstmarkt, mag je CentrO Oberhausen niet missen. Dit is een van de grootste winkelcentra van Europa en biedt een enorme verscheidenheid aan winkels, restaurants en entertainmentmogelijkheden. Je kunt er naar hartenlust winkelen, genieten van een heerlijke maaltijd en zelfs een film kijken in de bioscoop. CentrO Oberhausen is een ware winkelbestemming en een perfecte aanvulling op je bezoek aan de Kerstmarkt Oberhausen.

Gasometer Oberhausen

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid in Oberhausen is de Gasometer Oberhausen. Deze voormalige gashouder is omgebouwd tot een tentoonstellingsruimte en herbergt vaak interessante en innovatieve tentoonstellingen. Het is een unieke en architectonisch interessante locatie die zeker een bezoek waard is, vooral als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur.

SEA LIFE Oberhausen

SEA LIFE Oberhausen is een geweldige attractie voor het hele gezin. Hier kun je meer dan 5.000 zeedieren bewonderen, waaronder haaien, zeesterren en schildpadden. Het is een interactieve en educatieve ervaring waar je kunt leren over het leven in de oceanen. SEA LIFE Oberhausen biedt ook speciale kerstactiviteiten en evenementen tijdens de kerstperiode, dus het is de moeite waard om een bezoek te brengen als je wat extra tijd hebt in Oberhausen.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn