Dé duurzame vakantie in Europa; De Costa Brava!

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Dé duurzame vakantie in Europa; De Costa Brava, gelegen in het noordoosten van Spanje. De omgeving staat bekend om haar parelwitte stranden, pittoreske dorpjes en haar 200 kilometer aan ruige kustlijnen. De combinatie van het heerlijke klimaat en de vele bezienswaardigheden, maakt dat deze omgeving het waard is om eens te bezoeken. Enkele van deze bezienswaardigheden dateren zelfs tot de 4e eeuw voor Christus. Bekijk onze must-see bezienswaardigheden hieronder.

Girona

Veel mensen zien Girona als de stad waar je met het vliegtuig landt, om vervolgens verder te reizen naar jouw definitieve vakantiebestemming. Echter, Girona heeft veel meer te bieden. Het is een prachtige, historische stad. Mede door de prachtige oude stadsmuren, de smalle straatjes en steegjes en de Onyar die dwars door de stad loopt. Uit eigen ervaring kunnen wij u zeggen dat deze stad de moeite waard is om te bezoeken!

L’Estartit

L’Estartit, een relatief klein dorpje aan de Spaanse Costa Brava. Gekenmerkt door de Medeseilanden. Deze eilanden liggen op ongeveer 1 kilometer van de kust van L’estartit en zijn per boot bereikbaar. Rondom het eiland kun je bijvoorbeeld snorkelen en bijzondere vissoorten spotten. Bekijk hier de opties voor het snorkelen. Op zoek naar iets meer avontuur? Kies ervoor om het Montgri Kasteel te beklimmen. Dit kasteel komt uit de 13e eeuw en is het bezoeken waard. Geniet van het historische karakter van de plaats of ga lekker tafelen aan de boulevard. Genoeg (duurzame) activiteiten te beleven dus!

Blanes

Voor veel mensen geldt Blanes als één van de uitgaansplaatsen van de Costa Brava. De plaats staat bijvoorbeeld in hetzelfde rijtje als Lloret de mar. Echter heeft Blanes veel meer te bieden dan een uitgaansplaats. Bezoek bijvoorbeeld de 4 en 5 hectare grote Marimurta en Pinya de Rosa tuinen. Hier vind je bijvoorbeeld exotische planten, erg bijzonder! Het oude centrum van Blanes biedt u veel historie. Ontdek bijvoorbeeld de gotische fonteinen en de modernistische huizen. Dan het Kasteel van Sant Joan, een absolute aanrader. Dit is het grote kasteel op de heuvel.

Andere aanraders

De Costa Brava heeft natuurlijk veel meer te bieden dan deze 3 plaatsen. Vandaar dat wij nog een aantal aanraders zullen aankaarten. Bezoek bijvoorbeeld Begur, een middeleeuwse havenstad aan de Middellandse Zee gekenmerkt door haar prachtige natuur. Zin om te wandelen? Bewandel (een deel van) de wandelroute Caminos de Ronda. Dit is een wandelroute van 583 kilometer over de gehele lengte van de Costa Brava.

Als je aan de Costa Brava denkt, dan denk je ook natuurlijk aan de zee. Steel de show met deze zwembroek; stoer en duurzaam, win-win!

Kortom, er is genoeg te beleven tijdens aan de Spaanse Costa Brava. Welke plaatsen wil jij graag bezoeken en welke duurzame vakantie in Europa wil graag boeken? Laat het hieronder aan ons weten! Of wil je toch liever naar een duurzame stad of een andere duurzame vakantiebestemming? Dat kan! Bekijk hier onze blog over duurzame Europese steden en bekijk hier onze blog over duurzame vakantiebestemmingen!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn