Duurzaam weekendje weg? Kies voor een eco hotel

Een eco hotel is een duurzaam hotel. Dit wordt ook wel een ‘groen hotel’ genoemd. Deze groene hotels richten hun pijlen volledig op duurzaamheid. Hiermee willen ze de impact op het milieu zoveel mogelijk minimaliseren. Niet elk hotel kan zich zomaar deze benaming geven. Dit moet officieel gecertificeerd worden door een derde partij of door de staat waarin het hotel gevestigd is. Een hotel krijgt dan een ’green key keurmerk’. Nederland maakt kennis met steeds meer van dit soort eco hotels. Benieuwd naar de mooiste duurzame hotels van ons land? We hebben onze favorieten op een rijtje gezet:

duurzaam hotel

Groen Hotel Landgoed Zonheuvel

Landgoed Zonheuvel is een zeer geliefd duurzaam hotel in de regio en het land. Dit hotel ligt zeer centraal in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in Doorn. De omgeving rondom het groene hotel is zeer bosrijk. Dit zorgt voor het perfecte standpunt om een mooie wandeling of een fietstocht door de natuur te maken. Landgoed Zonheuvel beschikt over zo geheten volledig ‘’groene kamers’’. Naast het gebruik van aardwarme, verbouwt het ecologisch hotel een deel van hun kruiden en groentes in hun eigen moestuin. Verder is er zelfs aan het watergebruik voor de toiletten gedacht. Het doorspoelen gaat namelijk doormiddel van gefiltreerd regenwater. Met al deze fantastische duurzame gedachtes behoort dit eco hotel tot onze favoriete hotels van Nederland. Bij zo’n mooi duurzaam hotel is het natuurlijk belangrijk dat u de juiste spullen meeneemt. Wist je dat er tegenwoordig ook prachtige duurzame koffers verkrijgbaar zijn? Perfect voor een duurzame reis!

Eco hotel Jakarta Amsterdam

Dit eco hotel is gelegen op de punt van Java-eiland in Amsterdam en is 1 van de eerste energie neutrale hotels van Nederland. Wat het hotel zo speciaal maakt zijn de transparante glazen gevels. Maar ook de unieke hoge houten draagstructuur en het gebruik van ecologische materialen.
Wat de bouw van het hotel echter zo duurzaam maakt zijn de materialen die beschikken over het FSC en PEFC-keurmerk . Alle balken, kolommen, plafond en kozijnen worden in naturel hout opgeleverd. Niet recyclebare materialen ga je nauwelijks tot niet vinden in het hotel. Benieuwd naar alle andere energiebesparende maatregelen die het hotel neemt? Lees alles over Hotel Jakarta in onze blog.

Duurzaam eco-hotel in Nederland: Boshotel Overberg

Duurzaam hotel kamer

Dit eco hotel in Nederland is gelegen in Overberg. Het hotel aan de rand van Utrecht mag zich het duurzaamste hotel van Nederland noemen. Om deze reden is dit onze favoriet! Sinds 2009 houdt dit ecologisch hotel zich al bezig met het verduurzamen van het eco hotel, en dit doen ze enorm goed.

Duurzame aspecten

Ze hebben de ‘’gouden green key’’ weten te bemachtigen door aan vele duurzame aspecten te hebben gedacht tijdens de bouw van het eco hotel. Er is geen airco nodig, door natuurlijke zonwering. Daarnaast wordt er alleen hout met een keurmerk gebruikt. Tevens is het volledige eco hotel voorzien van vloerverwarming en is er een warme terug win installatie geplaatst. Dit zijn nog maar enkele ecologische maatregelen die het eco hotel heeft genomen om zich het meest duurzame hotel van het land te mogen noemen.

Heb jij nu ook zo zin om in een duurzaam hotel te overnachten? Wij in ieder geval wel! Tip van ons, zorg voor goede sokken (ook anti blaren), nordic walking stokken en andere producten voor de juiste uitrusting voor de wandelingen door de bossen.

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Volg jij ons al op Instagram?

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn

Wij maken in al onze blogs gebruik van affiliate links. Wanneer jij een aankoop doet via deze links ontvangen wij een klein bedrag, dat ons onder andere helpt de website live te houden en nieuwe content te schrijven.