Verblijven op een duurzame camping ?

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Kies jij liever voor een camping inplaats van een vakantiehuis of hotel? En vind je het belangrijk om je ecologische voetprint te verkleinen? Bezoek dan eens een duurzame camping! We hebben onze favorieten voor op een rijtje gezet.

Duurzame camping avond

Wat is een duurzame camping?

Bij een zogenaamde duurzame camping, of ecocamping geniet je op een relaxte manier van een duurzame vakantie. Je hoeft je geen zorgen te maken dat bepaalde voorzieningen niet aanwezig zijn. Doormiddel van zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt en wordt er rekening gehouden met waterverbruik. Daarnaast wordt er ook gedacht aan het scheiden van afval en kan je alleen douchen met muntjes. Verder zijn schoonmaakmiddelen gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Daarnaast eet je in het restaurant lokale, zelf verbouwde producten. Vaak zijn dit soort campings ook gelegen in prachtige natuurlijke omgevingen. Zie jij jezelf al duurzaam kamperen op een groene camping?

Duurzame campings in Europa

Camping Zaton Holiday in Kroatië

Deze ruime camping is voorzien van alle luxe en nodige voorzieningen, toch houden ze zich wel bezig met duurzame maatregelen. Via zonnepanelen wordt de opwarming van het douchewater en kraanwater opgewekt. Zelfs bij het afwassen ben je hierdoor duurzaam bezig! Al met al is dit een prachtige duurzame camping om te verblijven.

Duurzame camping Trouvé in Frankrijk

Camping Trouvé is een kleine, maar duurzame camping in hartje Frankrijk. Ook hier is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de camping. Maar welke maatregelen nemen ze hier om hieraan bij te dragen? Om te beginnen zijn er waterbesparende douches en toiletten aanwezig. Deze maken beiden gebruik van bronwater. Deze belangrijke maatregelen zijn allemaal mogelijk door het waterzuiveringssysteem. Als kers op de de taart is er zelfs een moestuintje aanwezig op de camping!
Tip: neem een duurzame slaapzak mee om nog een extra steentje bij te dragen!

Duurzame camping in Nederland

Duurzame camping natuur

Duurzame camping in de duinen

Duincamping De Leperaar is een autovrije camping in de Noord-Hollandse duinen. De camping is bezit van ”Green Key’-certificaat”. De GreenKey is een internationaal keurmerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche kunnen dit keurmerk verkrijgen. Ook op deze camping zijn zonnepanelen aanwezig en wordt er geen drinkwater gebruikt bij het doortrekken van de toiletten. Als je op zoek bent naar een gezellige maar rustige en duurzame camping in de natuur. Dan kunnen zeker aanraden om hier een bezoekje te brengen!

Tips om duurzaam te kamperen

Er is genoeg keuze voor duurzame campings, het is echter ook belangrijk dat de gasten zich duurzaam gedragen. Dit geldt zowel voor normale, als duurzame campings. We geven je enkele tips om je steentje bij te dragen aan een duurzamere vakantie.

  • Maak uitstapjes in de buurt zodat je de auto kan laten staan
  • Ruim je afval op, dit is schadelijk voor het milieu en de dieren in het natuurgebied.
  • Informeer je over de regels omtrent een kampvuur. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor kwetsbare natuurgebieden.
  • Gebruik elektronica op zonne-energie, denk hierbij aan opladers en zaklampen.
  • Eet minder vlees. Wanneer je gaat barbecuen kan je vlees vervangen door groentes, om zo de Co2 uitstoot te verlagen.

Verblijf je toch liever in een hotel? Bekijk dan hier de mooiste duurzame huizen op Airbnb!

Camping kachel: nooit meer in de kou

Kamperen in de kou is over het algemeen geen pretje, daar weten wij alles van!

Maar het koud hebben tijdens het kamperen is officieel verledentijd met een camping kachel! Met een campingverwarming kunt je je tent, caravan of camper de hele nacht warm en knus houden.

Ben je benieuwd wat de beste camping kachel is? Bekijk dan onze vergelijking over de beste camping kachels

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn