Dit neem je mee naar een duurzame camping

inpakken reiskoffer reisproducten

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Duurzame camping

Het bezoeken van een duurzame camping is de eerste stap naar een ecologische vakantie. Je verkleint de negatieve impact op het milieu, en bent dus al goed bezig! Wil je tijdens deze vakantie echter nog duurzamer leven? Overweeg dan eens om duurzame reisproducten mee te nemen! Het aanbod met een speciaal duurzaam keurmerk wordt steeds groter. We hebben onze favoriete producten voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn duurzame reisproducten?

Duurzame reisproducten zijn artikelen die op een duurzame wijze zijn geproduceerd of zorgen voor verkleining van de ecologische voetprint. Er bestaan van allerlei duurzame producten. Dus ook genoeg spullen die je mee kan nemen naar de camping. Deze producten zijn vaak te herkennen aan een speciaal keurmerk.

Duurzame camping slaapzak

Als je een duurzame camping bezoekt, dan zal je waarschijnlijk slapen in een tent. Hiervoor wil je natuurlijk een comfortabele slaapzak hebben. Helaas worden veel slaapzakken niet duurzaam geproduceerd. Hier komt de Gully 300 slaapzak bij kijken. Deze slaapzak is zo duurzaam mogelijk geproduceerd en is tevens erg kwalitatief. Het is een 2 seizoenen slaapzak met en zachte hybride vulling mer superieure isolatie en compressie. Tevens zit er in de capuchon een kussenzak met rits ingebouwd. De dons in deze slaapzak heeft het keurmerk Responsible Down Standard. Het artikel voldoet aan eisen op dierenwelzijn

Opblaasbare solarlamp met powerbank

Het kan zijn dat de duurzame camping die je bezoekt geen stroomaansluiting bij de tent heeft. In dit geval komt de Luci Pro: Outdoor 2.0 erg goed te pas! Deze lamp werkt op zonne-energie en functioneert tevens als powerbank. Erg handig dus voor als je telefoon leeg is en je deze nergens kan opladen. Wat deze lamp zo uniek maakt, is het feit dat die opblaasbaar is. Op deze manier kan je hem erg makkelijk meenemen, bijvoorbeeld naar de camping! De producent van de lamp is een gecertificeerd B Corp. Dat betekent dat het merk zich aantoonbaar inzet voor een betere wereld.

camping-savonds

Duurzame koffers

Wat je eigenlijk echt niet kan missen op reis naar een duurzame camping, is duurzame bagage. Wist je dat er op bol.com een breed aanbod is van duurzame koffers? De Princess Traveller Atlantic koffer maakt deel uit van de I AM GREEN collectie. Samen met Waste Free Oceans verzamelen ze wereldwijd oude touwen en visnetten in havens, voordat ze de zee bereiken. Deze worden – na een grondige sortering en reiniging – tot korrels vermalen. Met deze korrels worden onder andere de wielen, het handvat van de koffer en het uitklapbare trolleyhandvat gemaakt. De behuizing van de koffer, de ritsen en de volledige voering zijn 100% gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De speciale extra laag over de behuizing zorgt ervoor dat de koffer – ongeacht waar je hem mee naartoe neemt – super lang krasvrij blijft. Dit product is voor minimaal 50% gemaakt van gerecyclede materialen en bespaart daardoor kostbare grondstoffen.

Bekijk hier de mooiste duurzame campings in Nederland en Europa.

Camping kachel: Laat de koude temperaturen je niet weerhouden!

Een camping kachel is een geweldige manier om warm te blijven terwijl je tijd buiten doorbrengt. Ze zijn klein, licht en gemakkelijk te gebruiken, waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen.

Camping kachels zijn er in verschillende maten. Je kan dan ook een campingkachel kiezen welke het beste bij jouw behoeften past. Ook zijn nog eens betaalbaar, wat betekent dat je het voor relatief weinig geld al lekker warm hebt tijdens de koudere kampeerdagen.

Heb je interesse in een camping kachel, maar weet je niet welke het beste is? Lees onze vergelijking en vind gemakkelijk de beste camping kachel!

Stressloos op reis?

Ontvang onze inpaklijst met benodigde spullen en vergeet niets!
Contact Us

Bevestig

Hola! Wij zijn Sten & Wietse.

Wij creëren graag content met tips voor must-see’s voor reisbestemmingen over de hele wereld, reviews over reis-essentials en nog veel meer…

Dit alles zodat jij zo veel mogelijk kan genieten van je avonturen!

Neem contact met ons op

Wij geloven dat duurzaamheid en reizen te combineren zijn